начало

ВКС подкрепи районен съдия пред КС – с чл. 343б, ал. 3 НК е забъркана „каша“ и има риск от произвол ВКС подкрепи районен съдия пред КС – с чл. 343б, ал. 3 НК е забъркана „каша“ и има риск от произвол

преди година дойде полиция, провериха ми документите ...

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

преди година дойде полиция, провериха ми документите ...

Мнениеот eacan » 04 Сеп 2008, 13:13

моля, за малко помощ, какво да правя следващия път, тъй като не разбирам нищо от закони.

накратко:
преди година дойде полиция, провериха ми документите и си заминаха, 2 седмици по късно, отново дойде полиция и ме взеха с тях в районното управление, питаха ме къде съм бил преди 3 месеца, колкото си спомнях, написах.

една година по късно, ме викнаха отново, отидох в районното, и в кабинета на дознателя, дойде мъж, даде ми едни като ватени парцали да сложа на кръста си, за 3/4 мин, после ги взеха и ми казаха да си вървя, и след месец да се ява отново.

до този ден не знаех защо съм там, питах, но в отговор получавах "ти си знаеш", за това реших да попитам дознателя, той каза, че е изчезнала някаква чанта преди година и нещо, а в призовките които бях получил, пишат "свидетел" и това е общо взето.

искам да знам само какви бяха тези вати които ме накараха да си сложа и какво да правя в бъдеще като се ява в полицията?

предварително благодаря!
eacan
Нов потребител

Re: преди година дойде полиция, провериха ми документите ...

Мнениеот katerinakuch » 04 Сеп 2008, 14:08

eacan написа:моля, за малко помощ, какво да правя следващия път, тъй като не разбирам нищо от закони.

накратко:
преди година дойде полиция, провериха ми документите и си заминаха, 2 седмици по късно, отново дойде полиция и ме взеха с тях в районното управление, питаха ме къде съм бил преди 3 месеца, колкото си спомнях, написах.

една година по късно, ме викнаха отново, отидох в районното, и в кабинета на дознателя, дойде мъж, даде ми едни като ватени парцали да сложа на кръста си, за 3/4 мин, после ги взеха и ми казаха да си вървя, и след месец да се ява отново.

до този ден не знаех защо съм там, питах, но в отговор получавах "ти си знаеш", за това реших да попитам дознателя, той каза, че е изчезнала някаква чанта преди година и нещо, а в призовките които бях получил, пишат "свидетел" и това е общо взето.

искам да знам само какви бяха тези вати които ме накараха да си сложа и какво да правя в бъдеще като се ява в полицията?

предварително благодаря!

Да споделите цялата истина до най-малките подробности с адвоката си.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот eacan » 04 Сеп 2008, 14:18

katerinakuch до сега нямах адвокат, тъй като знам, че не съм извършил нищо и не се плаших от нищо, но одеве проведох разговор с приятелката ми, която ме посъветва "вземи адвокат следващия път, явно някой иска да ти прехвърли нещо".

най интересното е, че ме водят "свидетел", имайки в предвид, че никъде не съм присъствал на подобно нещо.

и как да разбера какво е следното:

"За явяване в качеството на свидетел до дознание /бързо производство; незабавно производство Номер: .... / .... година"

този номер как мога да взема справка, за какво става на въпрос като цяло, тъй като в полицията не ми дадоха никакво обяснение, с изключение на това от дознателя което разбрах?
eacan
Нов потребител

:)

Мнениеот bocman__ » 08 Сеп 2008, 15:06

свидетел си до момента в който решът да ти повдигнат обвинение :) съгурно не знаеш и че имаш право да не даваш обяснения... но без адвокат малко трудно ще те оставят да се възползваш от това си право :)
bocman__
Младши потребител

Назад към Наказателно право