начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

"Жена" юрист или "юрист" жена?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Добри юристи ли са жените?

Ако е жена, не става за юрист
9
17%
Може, стига да е юрист до 18ч, а после-жена
11
20%
Полът няма никакво значение
34
63%

Общо гласове : 54

Мнениеот portokal » 09 Сеп 2008, 09:25

RinTimTim написа:Ей, три страници тема, а още никой не е казал: "Жената юрист е като морското свинче - нито е морско, нито е свинче" :lol:

Казах гооооо! Ама не точно в този вид. 8)
Обаче пък някой гласува за "Щом е жена, не е юрист" и отпадна необходимостта да гласувам аз за този вариант (защо? ами за да има).

ПП А пък жената шофьор е като звезда в небето... ти нея виждаш, тя тебе - не :lol:

Сега ако кажеш, че виждаш и пешеходците, велосипедистите и всички останали... дали ще кажеш истината? :P

REVOLUTION написа:Абе аз се сещам за още една женска дискриминация…………..дали устава на Българската Православна Църква предвижда право на жената да стане патриарх……………..ъъъъъъ , по скоро титлата трябва да е матриарх….. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ще си направим ние една женска църква с матриарх и няма да ви пускаме в нея!
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 09:30

portokal написа:
ПП А пък жената шофьор е като звезда в небето... ти нея виждаш, тя тебе - не :lol:

Сега ако кажеш, че виждаш и пешеходците, велосипедистите и всички останали... дали ще кажеш истината? :P

:roll: :lol: :lol: :lol: Де ще знаеш, някои хора виждат повече от останалите.../ визирам свекито си/ :lol: :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот portokal » 09 Сеп 2008, 09:37

Те свекитата, както и тъщите, не са точно хора... :oops: Поне ако се вярва на вицовете.

Да ви се не види и темата, колко време стоя и дращя в нея... :lol:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 09 Сеп 2008, 09:42

[quote="portokalЩе си направим ние една женска църква с матриарх и няма да ви пускаме в нея![/quote]

АААААААААА , та да може лукаваго матриарха да съблазни и въведе в изкушение и грешнаго порочно стремление на плътта ,нашия патриарх и да разруши светата православна църква.АНАТЕМА , АНАТЕМА , АНАТЕМА на таквиз нечистиви помисли и стремления…. :twisted: :lol: :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 09:46

REVOLUTION написа:[quote="portokalЩе си направим ние една женска църква с матриарх и няма да ви пускаме в нея!

АААААААААА , та да може лукаваго матриарха да съблазни и въведе в изкушение и грешнаго порочно стремление на плътта ,нашия патриарх и да разруши светата православна църква.АНАТЕМА , АНАТЕМА , АНАТЕМА на таквиз нечистиви помисли и стремления…. :twisted: :lol: :lol: :lol: [/quote]

:roll: :lol: :lol: Трябвало е да учиш теология, друже.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 09:48

Вижте само резултатите от гласуването :roll:
Ако е жена, не става за юрист
7%
7% [ 2 ]
Може, стига да е юрист до 18ч, а после-жена
25%
25% [ 7 ]
Полът няма никакво значение
67%
67% [ 19 ]
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ch3oh » 09 Сеп 2008, 09:56

...
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 10:00

866 - 868 г. :!:
2008г. :!: :!: :idea:
еволюция, нещо?

п.п. Защо? Беше си уместно...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 09 Сеп 2008, 10:04

poli_g написа:866 - 868 г. :!:
2008г. :!: :!: :idea:
еволюция, нещо?

п.п. Защо? Беше си уместно...

Благочестива сестро в Христа , Библията и Вярата не еволюра. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 10:07

REVOLUTION написа:
Благочестива сестро в Христа , Библията и Вярата не еволюра. :lol:

Това със сигурност- не!/ освен ако е умишлено/, но за еволюция..... :lol:

п.п. Оставям Ви да се забавлявате, че трябва и да се работи.... :? там, където не е за жени.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 09 Сеп 2008, 10:20

Коварна слабост обзе цялото ми същество , изписвайки това сквернословие, затуй и правописна грешка сторих.Вървете , вървете , аз знам(имах видение) , че сте си свършили вече домакинската работа за деня.Сега сте свободна……… :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот portokal » 09 Сеп 2008, 10:25

poli_g написа:Ризите са чисти, когато бе безработен или когато започна работа?
И ".........." нормална реакция ли следва да бъде, ако евентуално не са налични/ ти набърка домашното насилие.../? Ех...

:idea: :idea:

И аз зададох подобен въпрос, но май Покито е имал предвид, че с радост би... насилил домашно... клиентката на фризьорката. Иначе наистина не се връзва. :lol:

:x
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот cleo » 09 Сеп 2008, 13:54

Мили момичета, предварително се извинявам за поста си на тези от Вас, които се определят като по-феминистко устроени личности.
Въпросът за мен не стой жена - юрист, а жена - адвокат:

Преди години, в офиса на баща ми влиза клиент, когото не познавам. Аз бях в стаята на баща ми, на едно малко бюро още нямах мой кабинет. Та въпросният чичко ме погледна с ъгъла на едното си око и направо към баща ми - "Румба да знайш голям проблем с едни разрешителни и т.н." И баща ми, който не е юрист, обаче супер ултра мега много се гордее, че аз съм, му казва - това е дъщеря ми, която има солиден опит в адм. право и по-добре тя да ти каже. Този път ме удостоиха с по-подробен поглед и отново " Къв опит, ти разбираш ли, че работата е сериозна, тука нали знаеш за кви инвестиции иде реч". Бащи ми само му кима и вика тя знае по-добре от мен. И тук аз се намесих, обясних на господина какво може да се направи, ако иска може да звънна тук и там, защото имам познати и той взе да цъка. Попитах го защо е предупреден, а той каза" Мойто момиче, като кажа адвокат знаеш ли какво си представям - около 50 и нагоре годишен мъж, солиден, който седи зад голямо бюро, кара голяма кола, пуши пури и кимайки многозначително докато му разказваш проблема си, ти сипва уиски и те успокоява няма страшно, сичко ще оправим."
Аз тогава наистина на тоя образ му свърших работата и то със сигурност по-бързо отколкото си е мислел, че може да стане, но той адвоката си не смени. Пак идва пита понякога, цъка като види, че имам някакъв по-висок статус с годините /все пак и аз обичам големите коли и бюра/, но нали няма как да стана мастит чичко адвокат, все още с него сме си на мойто момиче...

Идеята - защо Ви разказах това е, че българското обещество (особено тези представители, които вече са достигнали 35-40 г.) си е патриархално и скоро няма да бъде друго, и... аз съм предубедена като всички други в това ...
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот milletti » 09 Сеп 2008, 15:29

cleo написа:Мили момичета, предварително се извинявам за поста си на тези от Вас, които се определят като по-феминистко устроени личности.
Въпросът за мен не стой жена - юрист, а жена - адвокат:

Преди години, в офиса на баща ми влиза клиент, когото не познавам. Аз бях в стаята на баща ми, на едно малко бюро още нямах мой кабинет. Та въпросният чичко ме погледна с ъгъла на едното си око и направо към баща ми - "Румба да знайш голям проблем с едни разрешителни и т.н." И баща ми, който не е юрист, обаче супер ултра мега много се гордее, че аз съм, му казва - това е дъщеря ми, която има солиден опит в адм. право и по-добре тя да ти каже. Този път ме удостоиха с по-подробен поглед и отново " Къв опит, ти разбираш ли, че работата е сериозна, тука нали знаеш за кви инвестиции иде реч". Бащи ми само му кима и вика тя знае по-добре от мен. И тук аз се намесих, обясних на господина какво може да се направи, ако иска може да звънна тук и там, защото имам познати и той взе да цъка. Попитах го защо е предупреден, а той каза" Мойто момиче, като кажа адвокат знаеш ли какво си представям - около 50 и нагоре годишен мъж, солиден, който седи зад голямо бюро, кара голяма кола, пуши пури и кимайки многозначително докато му разказваш проблема си, ти сипва уиски и те успокоява няма страшно, сичко ще оправим."
Аз тогава наистина на тоя образ му свърших работата и то със сигурност по-бързо отколкото си е мислел, че може да стане, но той адвоката си не смени. Пак идва пита понякога, цъка като види, че имам някакъв по-висок статус с годините /все пак и аз обичам големите коли и бюра/, но нали няма как да стана мастит чичко адвокат, все още с него сме си на мойто момиче...

Идеята - защо Ви разказах това е, че българското обещество (особено тези представители, които вече са достигнали 35-40 г.) си е патриархално и скоро няма да бъде друго, и... аз съм предубедена като всички други в това ...

Мдааа...много точно и право в целта.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот pokerman » 09 Сеп 2008, 15:30

Само Диа се сети защо го написах това :) Това за пребиването се отнасяше за онази във фризиорския салон. А тя дали работи а ? Та да държи сметка на мъжа си колко взима. И той сигурно си я знае каква е та затова и е реагирал така, като не прави нищо поне да вземе да изпере. То какво излиза- мъжът трябва да работи, да готви, да пере, да чисти... а жената? Маникюр, фризиор, педикюр, кола маска, солариум ... и после къде са парите, защо нямаме кола. Ами ей ги в салона :lol:

Иначе жената е добър юрист, само че понякога гледа на случая " по женски" . Затова го написах това за насилието да видя реакциите и ето, че някои " скочиха ".
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 15:59

:roll: О, ако написаното ме е подразнило до степен да " скоча"/ малко вероятно/... :wink: :lol: щеше да го усетиш.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот milletti » 10 Сеп 2008, 13:13

pokerman написа:Иначе жената е добър юрист, само че понякога гледа на случая " по женски" ......".

Според психолози, еднакво амбициозни мъж и жена, поставени при равни условия - жената стига много по-далеч. По-успешна е. Постъпва по-интуитивно, липсва стремежа за 'доказването кой е по-по най", така характерен за мъжете. Умее да използва чара си и като цяло е наясно, че важно е не участието, а победата :)
Може би това я прави по-добра в доста сфери. Особено, тези, които са свързани с "мислене".
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот Lion11 » 10 Сеп 2008, 13:47

Милети, и за свете твърдения не си прав/а. Първо характерно за жената е да се сравнява с мъжа и това да е критерии за успех. Един мъж няма да се сравнява с жена никога. Мъжът, разбира се често, не винаги обича да се конкурира с други мъже. Нищо лошо- конкуренцията води до развитие.
Второто ти твърдение- че жената се справя по-добре от мъж в сфери с мислене е абсолютна НЕистина, да не кажа лъжа. ВЪПРОС: КОЕ НАУЧНО ОТКРИТЕ, ГЕОГРАФСКО ОТКРИТИЕ, ТЕХНИЧЕСКО ОТКРИТИЕ Е ПЛОД НА ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ УСИЛИЯ НА ЖЕНА? В интерес на обективността ще кажа- има НЯКОЛКО научни открития, дело на жена учен, но тези примери са изключение, а изключението потвърждава правилото. Отворете учебник по история на която и да е наука- астрономия,химия, физика, медицина, биология и тн. и ще се убедите, че жените с принос в науката са изключение.
Но на конкретния въпрос от темата- може ли от жена да стане добър юрист- отговорът е да разбира се.
Lion11
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 10 Сеп 2008, 14:16

Много се забавлявам с тази тема. Продължавайте в същия дух.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот MariaMagdalena » 10 Сеп 2008, 15:20

DEKAH, теб те забавлява, но мен ме дразни. А колкото до твърдението на Lion11 за географските и пр. открития - може би ако жените не бяха тотално потискани от строго патриархални общества в продължение на векове, щяха да постигнат много повече. Факт е, че дори при кандидатстване в университета те като цяло постигат по-добри резултати, което продължава и по време на цялото следване. И ако обществото, което не е готово да ги приеме като специалисти в каквато и да е сфера, защото не са "солидни", не ги мачкаше по този начин, щяха да имат много повече успехи. Защото истината е, че професионалните грешки на един мъж се прощават много по-лесно, отколкото на една жена. Имаше една монография на И. Хаджийски, там той обяснява много неща от бита на българина, вкл. и отношението към жените. Изобщо, ориенталският манталитет е трудно преодолим.

Мога да дам един пример. В момента съм стажантка в Областна администрация по програма на МДААР и ЕСФ. Част от колегите ми ходят на курс по английски, ниво intermediate. Аз съм завършила английска паралелка в гимназия с ниво advanced. Дадоха ми да погледна един тест, направих забележки относно отговорите, но не ги възприеха, тъй като съм : а. жена; б.по-млада. След това на другия ден (т.е. днес) с половин уста си признаха грешката.

Не страдам от феминисткия синдром, но това генерално подценяване на младите хора, особено от женски пол, ме дразни. Предполагам, че ще се сблъсквам с него все повече занапред. Мисля да го приемам с достойнство и усмивка, доколкото мога. В крайна сметка - да те подценяват си има и своите предимства. Ако противникът (фигуративно казано) те смята за по-слаб и некомпетентен, той ще загуби именно защото те е подценил и не се е подготвил достатъчно.
Fortuna fortes adiuvat.

Perfice te!
MariaMagdalena
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии