начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Курс за изпита за младши адвокати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Курс за изпита за младши адвокати

Мнениеот slun4o » 15 Сеп 2008, 14:58

Здравейте, Колеги,

миналата сесия (Юни) се е провел подготвителен курс за изпита за младши адвокати. Мисля, че е бил тридневен, воден от Джеров и е струвал 50 лв. Колеги ми казаха, че бил доста полезен и си е заслужавал.

Някой има ли предства дали ще има подобен и сега за ноември. Звъннах в САК, тъй като преди обявата за курса е била разлепена там, но те незнаят нищо за ноември.

Ако някой от колегите ще се вписва в САК и има път натам за подааване на документи може ли да попита или погледне за разлепени обяви.

За съжаление аз подавам документи чрез Пловдивска адв.колегия и нямам възможност лично да погледна.

Благодаря предварително на отзовалите се.
slun4o
Младши потребител

Мнениеот punisher » 15 Сеп 2008, 16:05

Привет,колега!
Питайте направо в Пловдивската колегия,за юни един познат разбра от разлепените обяви в колегията.
Ако не сте от Пловдив,сигнализирайте ми.Мога да видя,че не съм сигурна дали ще има,но май се говореше в колегията,че пак ще има.Не е проблем за мен да питам администраторките.Поне предния път като ходих да си плащам задълженията май чух нещо подобно.Ако искате пишете ми на лични.
:lol:
punisher
Потребител

advokatluka

Мнениеот karuna67 » 15 Сеп 2008, 17:30

Днес колега бях в САК за одобрение,но за съжаление няма обява за търсените от Вас подготвителни изпити за мл.адвокати.Успех.......
karuna67
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 16 Сеп 2008, 13:56

Колеги и аз мисля да отида натози курс. Звънях на номер в София, но ми казаха да им звънна след 15.09, за да ми кажат къде и кога ще бъде. Само знач, че е за октомври. Аз изкам да кандидатсвам за вписване в БАК.
zzzzz
Потребител

Мнениеот slun4o » 16 Сеп 2008, 17:41

благодаря ви за отзоваването, колеги!

Колега, zzzzz,

много ще съм Ви благодарна ако публикувате информацията за тоя курс през октомври или пък дадете телефонния номер, на който са Ви казали да звъннете.

Благодаря предварително...
slun4o
Младши потребител

Мнениеот trov » 16 Сеп 2008, 20:49

Аз да попитам във връзка с ноемврийския изпит - какви НА задължително трябва да притежаваме, имам предвид много полезни за казусите ?
Аватар
trov
Потребител

Мнениеот julieta_9 » 18 Сеп 2008, 09:28

trov написа:Аз да попитам във връзка с ноемврийския изпит - какви НА задължително трябва да притежаваме, имам предвид много полезни за казусите ?

Ами вероятно едно бус с нормативни документи,защото не се знае от къде ще изскочи пилето,трябва да сме готови.
Аз даже писах на ВАС да направят препоръчителен/примерен списък с нормативни документи,които да се носят за казусите,но кой ли ще ми обърне внимание на писмото...
julieta_9
Потребител

Мнениеот slun4o » 18 Сеп 2008, 17:49

аз се надявам това, което е посочено в конспекта като релвантни закони евентуално и те да са приложимите закони по казусите
slun4o
Младши потребител

Мнениеот trov » 18 Сеп 2008, 19:21

Колега slun4o , да не би да сте учили във ВТУ ? :?:
Аватар
trov
Потребител

Мнениеот palmi » 18 Сеп 2008, 20:09

slun4o написа:благодаря ви за отзоваването, колеги!

Колега, zzzzz,

много ще съм Ви благодарна ако публикувате информацията за тоя курс през октомври или пък дадете телефонния номер, на който са Ви казали да звъннете.

Благодаря предварително...
palmi
Нов потребител

Мнениеот slun4o » 19 Сеп 2008, 09:29

Коега Trov,

незнам какво Ви навежда на мисълта, че съм учила във ВУТ. Сигурно имат някаква "слава", за която аз нямам представа.

Учила съм в ПУ и в University of Westminster, London.

Надявам, се задоволих интереса ВИ.
slun4o
Младши потребител

Мнениеот slun4o » 19 Сеп 2008, 09:35

що се отнася до законите, които е добре да се носят на изпита...ако погледнете казусите от предходните години и законите, които са приложими към тях, то те са по -един или друг повод са включени в конспекта. Разбира се, не могат да са всички...но едва ли ще дадат нещо от данъчно или финансово право, тъй като е изключено от предмета на изпита....разбиа се едва ли ще дадат и нещо по Закона за храните или Закона за защита на конкуренцията по същите причини....

моят съвет е в общи линии законите, релевантни към материята от конспекта...няма как да носим цялата нормативна уредба...все пак трябва да разчитаме и на доза късмет :):):):):)

до колкото разбрах на миналата сесия половината не са си носили ЗСПЗЗ, приложим към казуса.....защо не са го носили? най-малко им е написан в конспекта и следва да го прочели...

това е моето мнение...ще се радвам ако някой сподели друга информация или мнение
slun4o
Младши потребител

Мнениеот barri » 19 Сеп 2008, 10:34

slun4o написа:до колкото разбрах на миналата сесия половината не са си носили ЗСПЗЗ, приложим към казуса.....защо не са го носили? най-малко им е написан в конспекта и следва да го прочели...

А вие кой конспект гледате- новия или стария, защото в стария малко няма земеделски земи. Точно след като видяха какъв гаф стана на изпита решиха да сменят конспекта и да сложат не само земеделските земи, но и кадастър доколкото разбрах и други глупости, върху които напрактика нищо не е преподавано в университета.
barri
Потребител

Мнениеот missy » 19 Сеп 2008, 11:58

barri написа:
slun4o написа:до колкото разбрах на миналата сесия половината не са си носили ЗСПЗЗ, приложим към казуса.....защо не са го носили? най-малко им е написан в конспекта и следва да го прочели...

А вие кой конспект гледате- новия или стария, защото в стария малко няма земеделски земи. Точно след като видяха какъв гаф стана на изпита решиха да сменят конспекта и да сложат не само земеделските земи, но и кадастър доколкото разбрах и други глупости, върху които напрактика нищо не е преподавано в университета.

АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!!
missy
Младши потребител

Мнениеот trov » 19 Сеп 2008, 18:02

slun4o написа:Коега Trov,

незнам какво Ви навежда на мисълта, че съм учила във ВУТ. Сигурно имат някаква "слава", за която аз нямам представа.

Учила съм в ПУ и в University of Westminster, London.

Надявам, се задоволих интереса ВИ.

мда, помислих Ви за един мой познат- съгражданин...то няма как да сте Вие, вече е ясно , най-малкото защото сте дама.
Благодаря за уточнението Ви. :oops: :wink:
Аватар
trov
Потребител

Мнениеот slun4o » 19 Сеп 2008, 18:05

е какво е препорадавано в университета едва ли следва да е мерилото за това какво трябва да знаем...тъй че това отпада като критерий...

Безсмислено е да влизаме в спорове тук кои закони да носим и кои не. Идеята е да мислим стртегически по-добре от ВАС, а не ВАС да ни изненадат.

Така, че вместо да говорим празни приказки нека всеки да излезне с мнение. Аз казах моето...също добавих, че дозата късмет е много важна...ясно е,че ВАС няма да направят примерен списък с нормативните актове...
за това нека сберем умове и помислим ние...

ваш ред е да споделите своето мнение...
slun4o
Младши потребител

Мнениеот slun4o » 19 Сеп 2008, 18:09

имам вече информация за курса. Провежда се към Съюза на юристите на Пиротска 7. Датите са 14,14,16,17 октомври, цена 75 лв, времетраене от 9 до 17.30.
Телефон за желаещите да се запишат: 02/9801092
slun4o
Младши потребител

Re: Курс за изпита за младши адвокати

Мнениеот zzzzz » 09 Окт 2008, 20:24

Колеги, ще ходите ли на курса? Как мислите, дали ще се решават казуси? Дали си струва?
zzzzz
Потребител

Мнениеот trov » 09 Окт 2008, 20:44

никой не казва , баси хората :x :x :x :x
Никаква съпричастност, вие да не сте коравосърдечни бе ??!?
Аватар
trov
Потребител

Мнениеот zzzzz » 09 Окт 2008, 20:55

Уж пилците се брояли на есен... :|
zzzzz
Потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити