начало

Болница „Шейново“ вече е осъдена да плати 120 000 лева на родителите на едно от разменените бебета Болница „Шейново“ вече е осъдена да плати 120 000 лева на родителите на едно от разменените бебета

Заплахи, терор и саморазправа. Нужна ми е помощ моля Ви!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заплахи, терор и саморазправа. Нужна ми е помощ моля Ви!

Мнениеот nikola_stoev » 16 Сеп 2008, 22:02

Съжалявам за дългият пост. И предварително ви благодаря.

Здравейте,

Много ви моля, Помогнете!!!

Вече четвърта година живея със семейството си в непрестанен терор от страна на съседа, с който ни дели единствено една ограда.

За последните седмици на два пъти получих смърни заплахи включително и физическо посегателство. Хвана ме за врата да ме души. Не съм го предизвиквал, дума не съм му обелил, прибирах се в къщи. Докато минавах покрай него ме хвана за врата с думите, цитирам: “Ти не ме познаваш мене! От тука до центъра всички ми козируват,... – след това ме пусна и показвайки с ръка как ще ме съсече на две прокара ръка пред мене от главата, по посока на краката и каза: ... с един удар като те фрасна ще те разсека на две. Аз вече един го уморих и тебе ще те уморя.” Усещайки, че ме пуска побързах да се прибера в къщи.

Няколко дена след това (миналият петък), ми саботира колата. Имаше бележка на предното стъкло под чистачката. Взех я и я прочетох. На кратко в нея пишеше, как вече 6 ти месец ни чакал да преместим климатика. Оставих бележката в джоба на вратата на колата и потеглих с двете си деца в колата. По пътя усетих парене в очите. Реших, че минаваме покрай някакво обгазено място и си продължих по пътя. Когато се върнахме в къщи и двете ми ръце горяха. Пареха и краката и лицето ми. Първата ми мисъл беше за сълзотворен газ. Следващата ми мисъл беше за децата питах ги дали и те имат същите симптоми. Слава Богу, не! Въпреки всичко влязох и се измих с вряла вода, калкото и да ми пареше. След това измих хубаво и децата. Бях сам с децата, съпругата ми бе извън града. През цялото време се тревожих за децата си. Не съм спал - на всеки петнадесет минути съм ги проверявал спат ли, дишат ли! Тревожих се да не им се случи нещо.

Сутринта всичко с децата си беше наред, играеха си, ядоха добре - никави признаци на обгазяване, което ме зарадва. Реших, че съм се обгазил от пипането на бележката и я прибрах, взимайкия с парцали и я завих в една найлонова торба. Изчаках съпругата си за да обмислим, какво да предприемем.

Но ние не знаем, какво да предприемем. Този, човек е от онея хора, които решават всичко с груба сила. Не смея да извикам полиция защото, не вярвам в правната ни система. Хора с присъди за убийство се разхождат по улиците. А и повдигайки обвинения, към него знам, че единственното, което ще постигна е да го разгневя още повече. Според мен той е способен на всичко. Не знам какво ще измисли. Искам да опазя децата си, съпругата си и себе си живи и здрави. Признавам си страхувам се и то много. Аз не съм силова личност и не търся конфликти.

В понеделник заведох децата си на училище и детска градина, както и съпругата си на работа. Цял ден се движих насам-натам с колата. С всяко качване в колата отново ми ставаше по-зле и по-зле. Лютеше ми под езика пареха ми ръцете. Възможно е и да е от притеснение но съм абсолютно убеден, че имаше нещо! Химикал, който предизвиква тези симптоми. Вечерта ми беше зле, виеше ми се свят, пареше ми гърлото, горяха ми гърдите, наливах се с кисело мляко и се чудих какво да предприема. Избърсах всичко в колата, което съм пипал от вън и от вътре... Реших да не е напръскал с нещо под капака. Закарах колата да й измият двигателя и предното стъкло с пароструйка.

Вторник сутринта съпругата ми излезе с колата. Сложи си ръкавици и направо я закара да я измият и отвътре. Не съм спал отново. В 11.30 ч. взех големият си син от училище и се прибрах в къщи. Разтресоха ме нервите - в главата ми минаваха картини как ми умират децата. Гърлото ме стягаше. Обадих се на жена ми и я накарах да вземе малкия ни син от детска градина с такси да дойде да ни вземе и да ходим в Пирогов, за да изследват децата. Прегледаха ги и лекарят каза, че са добре. Прегледаха и мен, защото все още макар и по-малко ми горят ръцете и краката. Лекаря каза, че няма наранявания на лигавицата и кожата и няма място за притеснения.

В неделя със съпругата ми търсехме в интернет лаборатория за химически анализ. Единственното, което излезе беше Александровска болница. След излизането от “Пирогов” се запътихме на там питахме в един-два блока. Всички вдигат рамене - не знаят, къде мога да поискам химически анализ.

Аз все още се чувствам зле, очаквах в “Пирогов” да ни направят кръвни и по-подробни изследвания.

Не знам какво да предприема. Не знам къде да занеса бележката за химически анализ. Нямам финансова възможност да плащам за лична охрана. В момента търся клиника където да ми направят пълни изследания.
. . . . аз съм в безизходица!

Гневът на комшията, към мен и семейството ми последва, след като си поставихме климатици. Всички климатици са поставени в нашият двор.

Техниците определиха най-добрите места за климатиците. Единият се падна точно до оградата - точно той се оказа проблемният. Ще се опитам да обясня технически разположението на къщите ни за по-пълна яснота. Двете къщи са Г образни една срещу друга. Залепени са и заедно изписват буквата П. От ляво се пада неговата къща а от дясно нашата. Общия двор който двете къщи образуват е разделен на две с ограда. Искам да спомена и за оградата защото всеки месец поне по веднаж ми се налага да слушам, че оградата е в неговият двор и че сме живеели на неговият гръб. Не съм го карал да я строи. Постоянно ме заплашва, че ще я събори, което не ме засяга. Вярно е, че е в неговият двор. Да прави с оградата си каквото желае. Поставихме климатика по следният начин:
Представете си нашата къща е огледално обърната буква Г поставихме го в горната част на буквата впряка близост до оградата, като се подава над оградата около 20, 30 сантиметра. Климатика духа в нашият двор нека кажем, че линията, която образува посоката на духане на климатика е успоредно на неговата ограда.

Още в момента на поставянето той излезе на терасата си директно започна с груби псувни и заплахи. Техниците станаха свидетели. Заплаши, че този климатик няма да работи и на дълго и широко обясняваше как ще го счупи, ако не го преместя. Не разполагам с безкрайни финансови средства. Независимо от всички ругатни обиди и заплахи по мой адрес, реших че е прав и ще му духа в двора, но климатика вече беше поставен а преместването струва пари, каито наистина нямах. Дни по късно срешнах жена му и синът му, който ме помолиха да го преместя. Обясних им, че ще го направя, но нямам налични необходимите финанси и че когато ги събера ще го направя.

Заради него спряхме да ползваме този климатик. Пускахме го само ако е крайно необходимо. Успях да събера парите за преместването на климатика, когато техниците дойдоха се оказа, че едната от тръбите с фреон е пробита умишлено и фреона е изтекал.
Бях пред дилема да преместя неработещ климатика, от който семйството ми има нужда (идват студени дни), или да дам парите за ремонт. Ремонтирах климатика и не го преместих. Отново последваха куп ругатни обиди от страна на комшията. Аз не му говоря (с него не може да се говори). Той не слуша какво му говориш. Той винаги те надвиква и в момента, в който се опиташ да му дадеш обяснение, те заглушава с псувните и ругатните си. Надали може да ви цитира и едно от нещата, които съм му казал. Но аз съм запомнил всяка негова дума, защото начина и злобата, с които ги изрича не могат да се забравят.

Родителите ни ни постройха къща, в която да отгледаме децата си. Две прекрасни момчета. Най-свидното, което имаме.

Още преди да се нанесем в, процес на строежа започнаха да се сипят безброй претенции и забележки.

Ще се съглася, че някой от забележките бяха основателни, но процеса на строеж беше изцяло в контрол на наетата за тази цел фирма. Каквото успях да направя - направих, макар и с голямо нежелания поради факта, че от страна на комшията ни нямаше молба. Всичко беше във формата на груби изисквания, придружени с псувни, лични обиди и заплахи. Наехме човек, който да надзирава процеса на работа по къщата и да ни съобщава за нередности. Един ден този чевек не се появи повече, просто изчезна. По-късно разбрахме, че е имало спор и е бил заплашван със саморазправа. Разбирам напълно защо си е тръгнал. Разбрахме, че собственика на фирмата, която наехме за строежа решава всичките си проблеми по същия начин, както и комшията ни. Без да се съобразява с никой и нищо. В процеса на строеж имаше поразии по съседните къщи. Наехме втора фирма, която да довърши строежа и да поправи щетите. С всички, освен с въпросния съсед, успяхме да се разберем. Да намерим общ език, да си стиснем ръцете и да поправим нещата, които се състояха в изцапване на стени при наливането на бетон, говоря за пръски бетон, счупени керемиди по покривите, неща от козметичен характер.

Последно, което не е маловажно. В периода в който течаха ремонтните дейности, комшията ни имаше сериозни здравословни проблеми. Направиха му сърдечна операция. Имаше молба от негова страна да се пази тишина. Тази негова молба неколкократно беше отправена от нас и към фирмата, която строеше нашият дом. Лично от собственника на фирмата получихме уверение, че тази молба ще бъде удоволетворена.

Всичко, което се случи по построяването на къщата беше преди пет-шест години. От както се нанесохме, ние живеем в постоянен ад. Всеки месец се случва нещо: Пиратка счупи прозорец който е в близост до газова инсталация . Къщата е на 20-30 метра навътре от улицата. Повярвайте ми от там е невъзможно да се хвърли пиратка в двора ни. Извикахме кварталния. Нищо. За един сезон си купих 5 пъти гуми. Гумите на колата ни бяха много кратно дупчени и рязани. В продължение на всички тези 3 години между 7.00 и 9.00 сутринта комшията ни пуска музика силно и излиза на някъде. Спира я, когато се върне. Нищо, че новороденото ни дете трябваше да спи (сигурно и то беше много виновно). Стискахме зъби и търпяхме. Между 14.00 и 16.00 се пази винаги тишина, но в 16.00 музиката се пуска отново и отново и така всеки ден. Ние обаче се движим на пръсти гоним си децата като диверсанти да не вдигат шум, защото след всеки по силен шум от наша страна от съседния двор се излива такава жлъч, която не пожелавам на никого. Имаше някакви промеждутъци, в който уж намирахме начин да се разберем и да живеем мирно, но те бяха за кратко. Винаги се намираше повод за нов скандал. Колко ни бил висок комина на къщата, защо разстоянието ни в двора е такова и онакова. Защо майсторите са сложили 40см ламарина за общивка на граничната стена а не 50см, че съм бил скръндза и съм гледал да цакам него, макар че ако тази обшивка пропусне вода ще намокри, както неговата така и нашата къща. Тук смятам да спра да пиша. Случките са безкрайно много.

Искам този терор да спре. Искам децата ми да живеят на сигурно и спокойно място.

Искам да си издействам ограничителна заповед. Да не се доближава най-вече до децата ни и до домът ни. Не искам децата ни да растат под дъжд от гнусни думи, стрес и страх. Твърде малки са, за да се учат на това. А и аз няма как да им обясня какво точно означава “Да ти е.. майката”. А и не искам да го правя!

Децата ми тичат пред мен към колата и стигат преди мен на тротоара. Какво щеше да стане, ако големия (на осем години) или малкия (на три) беше пипнал тази бележка???

Благодаря ви за отделеното време. Наистина се нуждая от съвет.
nikola_stoev
Нов потребител

Мнениеот nikola_stoev » 16 Сеп 2008, 23:10

Молбата ми беше за съвет. Благодаря за отговора
nikola_stoev
Нов потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 16 Сеп 2008, 23:24

nikola_stoev написа:Молбата ми беше за съвет. Благодаря за отговора

Пратете ми материалите на лични и задайте въпросите си и ще помогна !

Утре или вдрруги ден, ще Ви отговоря .
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 16 Сеп 2008, 23:27

advokat__nikolov написа:

НИКОЙ ДА НЕ МЪРДА,ТУК СЕ СТРЕЛЯ!
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот nikola_stoev » 16 Сеп 2008, 23:41

Разбирам ви. Аз също съм професионалист но в съвсм различна насока. И също со вися в форум, където като колеги обменяме, опит. Знам колко е забавно когато някой влезе в форума и забие 2 3 тъпи въпроси или помоли някой да му каже как да направи това или онова или пък направо да поиска, като помощ някой да му го свърши.

Сега не ми е забавно. А и става въпрос за децата ми. Не искам някой да дойде и да го набие. Или някой да ми изндаде всички правни секрети с който да го забия в земята и да се чувствам като супер мен.

За мен е ясно, че правната консултация е неизбежна.

Не изключвам възможноста поради това че съм безкрайно отчаян да не мога да си събера мислите в главата. Човек когато е в беда търси помощ и защита.
nikola_stoev
Нов потребител

Мнениеот vassilev » 16 Сеп 2008, 23:56

Не знам...
Някак не ти вярвам...
vassilev
Активен потребител

Мнениеот nikola_stoev » 17 Сеп 2008, 00:09

vassilev написа:Не знам...
Някак не ти вярвам...

За кое не ми вярваш.
Благодаря!
nikola_stoev
Нов потребител

Мнениеот vassilev » 17 Сеп 2008, 00:18

Прочети си първия пост-има 3 неща в които откровено лъжеш... :wink:

Ако пост-ът ти беше по-кратък, можеше и да не се забележи...
Нейсе...
Последна промяна vassilev на 17 Сеп 2008, 00:25, променена общо 1 път
vassilev
Активен потребител

Мнениеот nikola_stoev » 17 Сеп 2008, 00:24

Значи лъжем двама души. Аз и съпруга та ми.
Нямам полза да лъжа. За себе си смятам, че съм прав (възможно е да греша). А и това, което съм написъл го препрочитам за не знам, кой път от 18.00ч. на сам.
nikola_stoev
Нов потребител

ОТГОВОР

Мнениеот Galahar » 17 Сеп 2008, 11:54

Приятелю, напълно те разбирам. И аз живея в същата обстановка- поне докато живеех в семейната ни къща с родителите си- от двете страни комшиите бяха като змии- злобни, дребнави, завистливи и какви ли не проблеми имахме. Оградата ни била в техния двор- като поисках скица на общината се оказа,че въпросната не само е в нашия двор, а и че те са завзели няколко квадрата от нашия, за да си построят гараж, че нямат нужното пространство на широчина... Както и да е

Аз съм все още студент по право, макар и близко до завършване и да си кажем честно НАЙ-ЕФИКАСНОТО СРЕДСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТА И СОБСТВЕНОСТТА, КОЛКОТО И ПРИМИТИВНО ДА СИ Е, СИ ОСТАВА.... БУХАЛКАТА. ПРЕД НЕЯ ВСЕКИ МЪЛЧИ. ЩО НЕ СИ ПЛАТИШ НА НЯКОИ ГЛАВОРЕЗИ ДА ГО ПОНАБИЯТ МАЛКО И ДА СЕ КРОТНЕ- ИМА ЕФЕКТ ПОВЯРВАЙ. ТЕЗИ ПАРИ, ДЕТО ЩЕ ГИ ДАДЕШ НА НЯКОИ КОЛЕГА- АДВОКАТ И НА КАЛПАВАТА НИ СЪДЕБНА С-МА, КОЯТО ЩЕ ТЕ ВЛАЧИ С ГОДИНИ ЩЕ СА В ПЪТИ В ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ДРУГИТЕ "УСЛУГИ"
САМ КАЗВАШ,ЧЕ АКО ЗАВЕДЕШ ДЕЛО ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ГО РАЗГНЕВИШ. ПРЕДСТАВИ СИ КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ДОКАТО СЕ ПРОТАКА ДЕЛОТО ИЗ ДЕБРИТЕ НА СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА... ПРОБВАЛ СЪМ С БУХАЛКАТА И ДА ТИ КАЖА ЧЕ СЛЕД БОЙ ВСЕКИ МЪЛЧИ ТОЧНО КАТО БИТ *** И НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ НЯМА. СЕГА ДАЖЕ И УСМИВКИ ИМА, МОЖЕ ДА СА ЛИЦЕМЕРНИ, НО ПО-ДОБРЕ ОТ КОЛКОТО ПСУВНИ И ЗАПЛАХИ
...Corrige praeteritum, praesens rege, cerne futurum...
Galahar
Младши потребител

Мнениеот nikola_stoev » 17 Сеп 2008, 14:40

Здравей, и благодаря за съвета.

Обмислял съм го неколкократно в пристъп на ярост. Този човек наистина ме е изкарвал извън релси често.

Бухалката е сигурен метод за нашата страна. Всъщност той това прави с мен.

Но, като първо е в разрез с ценностната ми система.
Като второ с насилие се ражда само и единственно насилие.
Скритата дори и зад усмивка жажда за мъст винаги тлее в нечия глава и никога не гасне. И колкото по късно пламне толкова по лошо става.

Като трето, познавайки рода му и семейството му (дели ни една ограда всичко се чува). Единия от двамата му сина, който са си баш мутри, таркалят се в разни мерцедеси и бмв та. Гледат лошо а си ги загледал а си изял боя.
Ще предизвикам война. Аз ще платя да ги набият, после те мене и така докато не стане някоя серьозна беля.

Немога да одгледам децата си и да искам от тях да са хора ако се държа като животно.
nikola_stoev
Нов потребител

Мнениеот nikola_stoev » 17 Сеп 2008, 14:50

Благодаря на всички, които писоха и прочетоха този дълъг пост.

Имах няколко конкретни въпроса, които уж длъжните за това инстанции не ми отговориха.

1. Къде да си направя пълен химичен анализ. (ако това се смята за адвокатска услуга и някой знае ще съм благодарен, ако ми позволи да го посетя и да си платя за тази информация).

Дотук, това което научих е че в държавните лаборатории не мога да поискам химичен анализ. Само ответните органи за сигурност имат право на това.

Следващото което ще напиша ще прозвучи, като научна фантастика дори и на мен не ми се вярва, но е единственното което роди нещастната ми глава.

Веществото е психотропно, не е газ и има катализатор.
Пипайки хартията съм си омазал прастите. Аз пуша и то много.
Държишх фаса и караш местиш го на сам на там пипаш филтара лапаш го готово.
Катализатора е некотина в цигарения дим (може да си въобразявам не го изключвам). След всяка изпушена цигара ми люти яко. Което ме радва може да има полезен ефект да спра цигарите най накрая.

Най вероятно изперквам.
nikola_stoev
Нов потребител

Мнениеот Galahar » 17 Сеп 2008, 14:56

Това за бухалката го казах, като "черен хумор", въпреки че си е самата истина- друго средство за борба в България не действа - изпитал съм го...
Е щом е така- тогава не знам какво да ти кажа- по каналния ред да действаш- оплакване в полицията, писане на жалби и пр. си е вятър работа. Казвам ти го защото съм юрист и знам за какво иде реч. Ако започнеш да водиш дела- пак на камък, но все пак опитай... В България всеки го мързи да гледа, камо ли да работи, подтикван от някакви идеали. Бях за известно време в САЩ- там хората отдавна са подредили и живота си и държавата си- закони, санкции и пр. И всеки си знае правата и всеки спазва закона без да мисли много много- щом го има, значи се спазва. Ред, дисциплина навсякъде- всеки си знае мястото- умния си е умен, тъпия продава банички и така. Не е случайно че те са #1 в целия свят- за 300 г. са успели да направят това, което ние и за 3000 няма да успеем....
Galahar
Младши потребител

Мнениеот pokerman » 17 Сеп 2008, 15:00

Не мисля, че бухалката е най-добрия вариант предвид характера на съседите. Може наистина да се стигне до война и потърпевши ще бъдат децата ви.

Аз предлагам два варианта:
1. Съд- мисля, че има чл 144 НК, 146НК ,130 НК, 216 НК
2. Краен вариант- продайте имота и бягайте надалеч в името на децата

Успех !

П.П. Ако изберете вариант 1 ще ви трябва адвокат. През форума няма как да ви решим проблема, разберете го :)
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот Galahar » 17 Сеп 2008, 15:43

бройката на разкритите престъпления между нас и САЩ :)
1. САЩ са много по- голяма държава - и по територия, и по население- нормално е да има всичко в повече, та дори и повече престъпност в тази държава. В България разликата е, че самата престъпност си има държава:), в която си властва безнаказано. Факт е че ЕС само за 1.5-2г изреваха на умряло от нас и вдигнаха ръце...
2. Ето четеш случая на нашия сънародник- не му се занимава с полиция, следствие, прокуратура и съд- просто защото не си струва- колко още са такива като него -60, 70, 80 %. в България управляващите си трият ръцете с такива статистики, щото хората вече спряха да се жалват- стискат зъби и гледат напред, както е и господина и се надяват да има Господ да им помогне (както е и с софийския боклук - "Господи, Ела, Разкарай Боклука(ГЕРБ)), щото смите престъпници са именно властимащите- доказателства много- онази от ВСС дето блъсна германката и избяга, като се опита да подкупи полицаите, онзи от ОС на Варна- сводника, онази съдийка с подкупа от Варна, онези прокурори с имотите за милиони в Симеоново- все мирни люди, и невинни от горе на това :):)....
3. По всички показатели сме на последно място не само в ЕС, но и на Балканите
4. Да съпоставяш САЩ и България е все едно да сравняваш... Кадилак и Запорожец, Лада, Москвич и пр.- докато хората създаваха големи банки, компании, концерни, гиганти, ние правехме ТКЗС-та, взехме частната собственост, превърнахме хората в "работници", а не в предприемачи, и изведнъж какво се оказа- "загниващия капитализъм", който трябваше уж да рухне и да завлече "упадналите западни общества" май ни изпревари с 10000 години;
5. И как така като по твоите думи а и на онези маркиско-материалистични мислители, с които е бъкана нашата родина, като сме били по-напред от тях, как така уж сме по-напред, а трябва да ги догонваме... :D ШШШШШШегички:):)
Galahar
Младши потребител

Мнениеот pokerman » 17 Сеп 2008, 17:15

За Сащ ще кажа само, че едно е да идеш на бригада за 2-3 месеца, друго е да останеш да живееш там. Всеки, който има хубави впечатления е бил именно на бригада- прекрасната страна на големите възможности, където трудът на хората се зачита и всичко е на 6. :lol:

Е, отидете по задълго и без образование да видим дали ще е същото положение.

По този повод се сещам за един виц.

Умрял един човек и отишъл в Рая. Минало се време бил отегчен, че нищо не се случвало. По цел ден седял на един облак, свирел на арфа и някакви херувимчета му пеели песнички. Абе, скука голяма.
Един ден видял на едно облаче следния афиш: "Незабравим уикенд в Ада". Казал си " защо пък не". Още при пристигането си го посрещнали две красиви мадами, пиколото му взело багажа, дали му най-хубавия апартамент в най-добрия хотел. После цяла вечер казина, кръчми, жени, пиене ... и така два дни. Не му се тръгвало. Следващата седмица пак, последващата пак. Неиздържал и отишъл при Свети Петър да го отпише от Рая и да се запише в Ада. Умолявал го Свети Петър да не прави това,обяснявал му , че нещата не са такива каквито изглеждат, ама нашия бил инат " Не, отпиши ме". Писнало му на Св. Петър и го отписал. Радостен човекът се запътил към Ада. Този път ,обаче, на входа го чакал едър дявол с тризъбец в ръка. Хванал го и го завел в едно тъмно помещение с хиляди казани, дал му един парцал и му казал да ги търка, защото ако не лъщят от чистота ще го боде с тризъбеца. Нашия шашнат едва промълвил :
- Ами жените , кръчмите ...
- Абе боклук, на теб Св. Петър не ти ли обясни разликата между турист и емигрант ? Е, сега ще я видиш ...
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот nikola_stoev » 17 Сеп 2008, 17:15

pokerman написа:2. Краен вариант- продайте имота и бягайте надалеч в името на децата

Успех !

П.П. Ако изберете вариант 1 ще ви трябва адвокат. През форума няма как да ви решим проблема, разберете го :)

Благодаря ви за отговора. С съпругата ми обсъждаме точно този варянт, днес ходих да говоря с кварталния. За съвет без да повдигам обвинения и да пускам жалби. И там отговора беше същия.
nikola_stoev
Нов потребител

Мнениеот Galahar » 18 Сеп 2008, 10:05

OК, аз не съм от тези, които се оплакват, или са "инертни"- всичко, с което съм се захванал съм го докарал на ОТЛИЧЕН край, всичко- без мама, без тате, без леля и чичо и техните връзки било за влизане в университет, било за намиране на работа. Ако искаш всичко да е добре свършено - свърши си го сам !!!
Аз съм студент, и до сега не съм ходил на бригада. Ходих в САЩ по покана на двете ми братовчедки и виждам как живеят сега там и как живееха преди тук.
В БГ и двете имаха "директорски" постове, владеят по 3 езика и взимаха преди 7 г. пари, които много от нас сега си мечтаят да получават. Заминаха да правят аспирантура- поканиха ги, а не се натресоха като "гастербайтери". САЩ- вярно е,че нацията им много много не се слави с "интелигенти", но за сметка на това си купуват такива. Та САЩ им плаща по 10 000 долара на месец само и само да си стоят, да си правят изследванията, да творят наука и да "възпитават новото поколение", защото техните деца са бъдещето на държавата и самата държава е заинтересована от своето бъдеще, дадено в ръцете на бъдещото поколение....
Та вярно е че уж американците не са от наи интелигентните- да, ама не- там са най-добрите университети, във тези университети има най-модерните лаборатории, нещо което нямат и нашите "свръхмодерни" болници. Всички новооткрития се правят в университетите. Биснесът отдавна е прозрял ползата от образованието и всяка година излива милиарди под формата на дарения, субсидии и стипендии. Големите компании в САЩ са жадни за млади таланти- лапват ги още от университетската скамейка (нещо като във Фирмата или във Адвокат на дявола, но това си е самата реалност). Вярно е заробват те- ставаш едно звено от голямата машина- ядеш, спиш и работиш и...получавах пари. Вярно е че не знаят къде е България, ама и що ли им е да я знаят. Та ние като знаем от всичко по много и сме "специалисти по всичко" и можем да дадем акън на всеки във всяка област, какво сме направили и постигнали толкова значително, че да ни знаят навсякъде- все сме си бедни, злобни един към друг, завистливи, оскотени и примитивни, дребнави. - Та не сме ли- всеки го е изпитвал на гърба си и всеки го прави малко или много....
Янева,радвам се, че стана хубава дискусия. Аз не съм от онези дето ходят за малко и после се правят на Колумб и цъкат с език и викат тук така, там така. Просто виждам нещата как са в реалност, и от това ме боли. Боли ме че в моята държава властва корупция, мафия, беззаконие и където и да почукаш за помощ- от всякъде те гонят. Боли ме от двойствения стандарт, от некадърността и неграмотността, които завземат и най-високите етажи на властта, от това малодушие и смиреност, дето се е загнездила в душите ни и ни кара да стоим, да чакаме, да търпим да ни грабят, лъжат, мамят, стрижат и доят. Боли ме от тази липса на гражданска съвест и от липсата на гражданско общество; боли ме от първобитното ни здравеопазване, от лумпенизираното ни образование, което произвежда в една или друга степен.. лумпени и идиоти Ето това ме боли, и да ти кажа съвсем чисто като 22 год. младеж- повече се чувствам гражданин на света, отколкото на България, въпреки че това е моята родина и затова ми е болно... И ти ми кажи- може и да си по възрастна от мен- кажи ми един в тази България да знае какво работи, как да го работи и навреме да го изработи, сиреч кажи ми едно нещо да си е на мястото в БГ и според предназначението му, едно нещо от нашата сисмета "да работи" и "функционира" за пред света, щото се доказахме като абсолютни тъпанари, каквито всъщност сме си...
Galahar
Младши потребител

Мнениеот palimsest » 18 Сеп 2008, 14:17

advokat__nikolov написа:

Утре или вдрруги ден, ще Ви отговоря .

Правосъдното и Министерството на здравеопазването,както и образователното такова „предупреждават” на пазара е изпуснат недовършен продукт на родното висше образование,подвизаващ се под търговската марка-
Аз не съм адвокат.Аз съм ®Адвокат Николов® Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници".

Употребата на този недовършен продукт е равносилна на потребата на този по-долу:
Изображение
Изображение
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот nikola_stoev » 18 Сеп 2008, 22:17

Благодаря, че ми наспамихте темата!

Колко Виртуални Ездачи са необходими за да се смени крушка?

Един който да я смени и да отвори нова тема да съобщи че крушката е сменена.

14 да споделят подобни изживявания и как крушката е можело да бъде сменена по добре.

7 да ни предупредят колко е опасно да се сменят крушки.

Още 7 да посочат граматическите грешки в съобщенията на предишните седем, и да се оплачат защо три са написани на латиница.

Петима да се заядат със предишните седем.

Шестима да започнат да спорят дали е "крушка" или "осветително тяло".

50% да се заяждат с останалите 50% затова, че сменят крушка без да отвият бушоните, да изключат прекъсвача (демек ключа), и без предпазни ръкавици и ботуши с гумени подметки.

15 които работят в индустрията за крушки и които да посочат правилният термин.

19 да посочат че форумът е моторджийски и не е за крушки и да предложат преместване на темата в 100%

11 да защитят темата като посочат връзката между крушките и мотоциклетите.

1 да направи злобно индийско филмче със субтитри по темата.

36 да спорят дали зелените или червените крушки светят по-ефективно.

1 да посочи предимствата на крушката в калта/гората.

1 да рекламира сайта крушки-самоделки и след около 300 безмислени поста да попита как да тунингова крушката че да и свети само половината жица.

17 да се сберат в неизвестна кръчма, без право да идват други хора, където обсъждат смяната на точно определен вид крушки.

Петима да напишат че напускат форума заради тази пошлата тема за крушките.

Четирима да им кажат: "Ами вие колко пъти си тръгвахте досега?".

13 да кажат: "Ползвай търсачката/Google".

Взето от друг форум. ..
http://bikerz.netissat.bg/viewtopic.php ... 528116f035
nikola_stoev
Нов потребител

Следваща

Назад към Наказателно право