начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

отново конкурс за магистрати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

отново конкурс за магистрати

Мнениеот свп » 09 Юли 2003, 11:29

Колеги, моля кажети ми какво мислите по следното: едно от условията за участие в конкурс за магистрати е кандидатът да отговаря на чл. 126 и 127 от ЗСВ. В чл. 126т. 4 се изисква кандидатът да притежава необходимите нравствени и професионални качества, която преценка се прави в съответствие с правилата за професионална етика за съдиите, прокурорите и следователите. Моля отговорете ми за участие в конкурса необходима ли е такава преценка или препоръка и от кого. Честно да ви кажа, че като ли четох някъде подобно нещо, но вече не с спомням. Предполагам, че и други ги вълнува този въпрос
свп

Re: отново конкурс за магистрати

Мнениеот kandidat » 09 Юли 2003, 13:47

Не се изискват никакви препоръки. Обърнете внимание на чл.12, ал.2 от Наребата за провеждане на конкурса, където е предвидено, че на устния изпит комисията задава въпроси на кандидата, от които да си направи извода какви са неговите професионални и лични качества.
kandidat

Мнениеот zainteresovan » 09 Юли 2003, 17:11

Kolegi, molq daite link kum naredbata i kum konspekta - tursih gi na site-a na VSS, no nishto ne namerih.
Blagodarq predvaritelno.
zainteresovan

Мнениеот zainteresovan » 09 Юли 2003, 17:15

izvinjavajte - sega poglednah predishnata tema.
zainteresovan

Мнениеот ТТТ » 09 Юли 2003, 21:51

Колеги,ако отговаряте на изискванията за явяване на конкурса за магистрати - УСПЕХ! Радвам се,че съм ви полезна.
ТТТ

konkurs za ml.sudii

Мнениеот sledovatel » 03 Сеп 2003, 17:32

E,vsi4kite 711kandidati naviarno re6iha kazusa v4era,no spodelete vse pak ne6to.Pri pove4e mnenia 6te mojem da se orientirame v niakakva stepen dokolko sme bili pravi v re6avaneto mu.Az li4no mislia,4e viziraniat v kazusa dogovor be dogovor za poru4ka.A vie do kakuv izvod stignahte kolegi?
sledovatel

Re: konkurs za ml.sudii

Мнениеот sara » 03 Сеп 2003, 18:16

Мисля, че доста лесен изглеждаше казуса на пръв поглед, но май ще се окаже, че не е точно така. Мисля, че има договор за поръчка; че могат да се претендират лихви от момента на исковата молба и че делото е подсъдно на РС. Много се измъчвам за свидетелските показания и за административния въпрос
sara
Младши потребител

Re: konkurs za ml.sudii

Мнениеот sledovatel » 04 Сеп 2003, 19:01

Свидетелски показания смятам,че са недопустими,защото е така за парични вземания над хиляда лева,тъй като при тях вземането трябва да се удостовери с писмен документ.А надзор над административния акт упражнява прокурорът,поне такава разпоредба намерих в ЗАП,но сега точно не намирам в кой член беше.А за районния съд сигурно си права,и аз отначало го писах,но незнам защо после го поправих на окръжен.А поради факта,че Маринов е знаел,че няма да изпълни задължението си ,защото му е отнет паспорта,не мислите ли,че трябва да се иска унищожение на договора поради измама?Той все пак е въвел умишлено в заблуждение Христов,знаейки,че няма да изпълни.
sledovatel

До следователчето

Мнениеот karo » 04 Сеп 2003, 19:09

Не искам в никакъв случай да съм груб, но ти съдия не бива да ставаш. Приятелски съвет, просто - не ги схващаш нещата!:)))) Виж, пробвайсе за следователи - там ги взимат всякакви юристи - нищо лично, просто образованието ти куца здравата.
karo
Потребител

Назад към Конкурси, изпити