начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

условна присъда

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

условна присъда

Мнениеот HHRISTINA » 12 Ное 2008, 16:57

В свидетелството за съдимот на провинено лице с условна присъда ще пише ли "осъждан "след изтичането на изпитателния срок на присъдата и преди това?
Благодаря предварително на отговорилите ми!
HHRISTINA
Младши потребител

Re: уславна присъда

Мнениеот portokal » 12 Ное 2008, 17:15

Абе, аз тая тема я преместих, обаче като за сефте още не съм опознала навиците на форума. Оставих маркирано "остави темата" и тя така остана, че хем я има, хем "темата не съществува". ;-)

Та на въпроса - докато тече изпитателният срок, да, ще го има в свидетелството. След това - зависи дали е реабилитиран (ако му е за пръв път, реабилитацията настъпва по право, т.е. автоматично с изтичането на изпитателния срок). Ако е реабилитиран, няма да го пише, освен ако свидетелството се издава с цел да послужи някъде, където и реабилитациите имат значение. В "нормално" свидетелство ще пише "неосъждан".
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: условна присъда

Мнениеот HHRISTINA » 13 Ное 2008, 10:40

Благодаря ти!
HHRISTINA
Младши потребител

Назад към Наказателно право