начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Въпрос за изплащане на кръвнина

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за изплащане на кръвнина

Мнениеот sashabelov » 16 Ное 2008, 13:34

Здравейте всички ! Надявам се да съм попаднал на правилните хора. Случаят е следният, преди около година изгубих свой близък при ПТП. Шофьорът беше осъден и в момента излежава присъдата си. Съдът присъди кръвнина. Завели сме и иск и към застрахователната агенция при която е сключена Гражданската отговорност на автомобила. Въпросът ми е следният, тази кръвнина има ли нещо общо със иска към застрахователите или нямат нищо общо ? Получих информация, че щом сме подали иск към застр. агенция, те ще покрият и тази кръвнина. Съответно не сме потърсили съдействие от съдия - изпълнител за да се потърси виновника. Моля, ако някой може да ми помогне нека пише... Благодаря предварително !!
sashabelov
Нов потребител

Re: Въпрос за изплащане на кръвнина

Мнениеот dizhel » 16 Ное 2008, 14:46

Така няма да стане :) Не се скръндзи отиди при адвокат и го запознай подробно със случая.А относно какво покрива ГО прочети си полицата.
dizhel
Потребител

Мнениеот sashabelov » 16 Ное 2008, 14:52

Здравей, ами ходихме при адвокат и мнението му е, че едно покрива другото. В смисъл, че като сме предявили иск към застр. няма да се търси съдия-изпълнител и реално виновния. Идеята е, че получих въпрос от застрахователя " А какво стана, Вие търсихте ли съдия-изпълнител за да получите кръвнината от виновника" и малко или много този въпрос повдигна в мен доста съмнения. За това се допитвам като компетентни лица като вас ..
sashabelov
Нов потребител

Мнениеот sashabelov » 16 Ное 2008, 17:02

Много се извинявам, че съм разтълкуван погрешно ! Не мисля, че съм поредният "използвач" и това плащане не ме затруднява ! Просто поисках съвет как да постъпя и към кого да се обърна. Благодаря на "dialida" за изказаното мнение...
sashabelov
Нов потребител

Назад към Наказателно право