Обръщам се със един много нелеп случай на ПТП с пострадал човек.
Ситуациата е следната:
шофьор нА Камион-цистерна кара в града със скорост 40км в час, вижда пе6еходна пътека, на която няма никой и минава. В последствие докато камиона все още не е подминал със задницата си пешеходната пътека дете(на 14-15години) се мушка между последните гуми и задната броня. Бронята го удра и то пада на асфалта. Шофьорът няма как да разбере, защото това е извън неговото полезрение и става въпрос за много тежък камион.
Всички полицаи и експерти казват че той няма вина и това се случва с оглед на независещи от него причини.Той няма как да предвиди че докато кара някой може да скочи зад камоина и да се удари.Състоянието на детето обаче е сериозно.
Какво според вас може да последва? Длъжен ли е прокурора да вкара случая в съда? Какво може да се очаква
- Дата и час: 05 Дек 2024, 00:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПТП-нещастен случай
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПТП-нещастен случай
Кои са тези :"всички полицаи и експерти". Експертите назначени ли са по дознанието или така на по една бира го казват.
Не съм специалист, но ми се струва,че приемате желаното за реално.
Не съм специалист, но ми се струва,че приемате желаното за реално.
- sunrise
- Активен потребител
Re: ПТП-нещастен случай
След като състоянието на детето е сериозно, вероятно става дума най-малко за средна телесна повреда, и то при условие, че пострадалият(ата) остане жив(а). Във всички случаи се образува досъдебно производство. Вероятно то вече е образувано по реда на чл. 212 ал. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс, с първите действия на разследващите органи - оглед на местопроизшествието, какъвто със сигурност е направен. В рамките на досъдебното производство, ще се назначат и изготвят експертизи, които да установят механизма на ПТП и поведението на водача и пешеходеца.
Не съм експерт, но при изложената от Вас фактическа обстановка си позволявам да изразя мнение, че водачът на товарния автомобил изобщо не е толкова невинен, колкото го представяте. Първо - 14-15 годишно "дете" е високо около 160 см и практически е невъзможно в цял ръст да се "мушне" между последните гуми и задната броня, освен ако реши да се навежда. Това означава за мен, че товарният автомобил предварително е ударил и (може би) съборил пострадалия(ата) с друга своя част. Второ: скоростта на товарния автомобил е била 40 км/ч, който е 11 м/сек. Скоростта на ходещ човек е 1.3-1.5 м/сек., а на бягащ човек - около 2 м/сек.Това означава, че докато "детето" стигне от тротоара до мястото между последните гуми и задната броня, товарният овтамабил отдавна би отминал и пострадалият (ата) изобщо не би попаднал(а) там.
Това разбира се са само предположения. Не знаем габаритите на товарния автомобил, нито къде се е намирал пешеходецът, когато тов. автомобил е преминавал пред пешеходната пътека. Но според мен, пешеходецът е започнал да пресича преди автомобилът да прекоси пешеходната пътека, водачът не е забелязал пешеходеца и автомобилът го е ударил или с предната дясна, или с някоя странична част отдясно. Едва след това е последвал ударът в задната броня.
Не съм експерт, но при изложената от Вас фактическа обстановка си позволявам да изразя мнение, че водачът на товарния автомобил изобщо не е толкова невинен, колкото го представяте. Първо - 14-15 годишно "дете" е високо около 160 см и практически е невъзможно в цял ръст да се "мушне" между последните гуми и задната броня, освен ако реши да се навежда. Това означава за мен, че товарният автомобил предварително е ударил и (може би) съборил пострадалия(ата) с друга своя част. Второ: скоростта на товарния автомобил е била 40 км/ч, който е 11 м/сек. Скоростта на ходещ човек е 1.3-1.5 м/сек., а на бягащ човек - около 2 м/сек.Това означава, че докато "детето" стигне от тротоара до мястото между последните гуми и задната броня, товарният овтамабил отдавна би отминал и пострадалият (ата) изобщо не би попаднал(а) там.
Това разбира се са само предположения. Не знаем габаритите на товарния автомобил, нито къде се е намирал пешеходецът, когато тов. автомобил е преминавал пред пешеходната пътека. Но според мен, пешеходецът е започнал да пресича преди автомобилът да прекоси пешеходната пътека, водачът не е забелязал пешеходеца и автомобилът го е ударил или с предната дясна, или с някоя странична част отдясно. Едва след това е последвал ударът в задната броня.
- system
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|