- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Апел към отличниците да публикуват отговорите си
|
|
76 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Апел към отличниците да публикуват отговорите си
Нека някой / повече отличник/ци да публикуват отговорите от казуса за младши съдии , за да можем и ние да научим нещо, но и за да добие все пак обсъждането на казуса завършен и ползотворен вид.
- Любопитен
Re: Апел към отличниците да публикуват отговорите си
Няма "правилни" отговори. Фактите, така, както са дадени в казуса, не могат да доведат по никакъв начин до еднозначен отговор - просто не са достатъчни. Имай предвид, че ако казусът бе една искова молба, същата щеше да бъде обездвижвана до припадък, за да бъде уточнено въз основа на какви факти и обстоятелства и какво се претендира. В крайна сметка няма правилно решение, а всичко е въпрос на аргументиране на тези, начин на мислене и на правна и езикова култура - това е и идеята - да няма еднозначни отговори.
Хайде успех на устния, където дай боже да имаш късмет и ти задават въпроси, чийто отговори знаеш и се сетиш на момента.
Хайде успех на устния, където дай боже да имаш късмет и ти задават въпроси, чийто отговори знаеш и се сетиш на момента.
- дт
До ДТ
В себе си съм, но не и в обстоятелствата, които са около нас:)))))))) Вечи не ми пука какво ще става! Писнами от дивотии и от безумни конкурси! И без друго този конкурс масово ще бъде обжалван! Колко основания има за това!!!! Не завиждам и на тези, които ще бъдат обявени за спечелили!
- gega
Re: До gega
Хайде стига хленчене!!!:))) И какво като има обжалване. Никой няма да позволи да зацикли системата. Поне що се отнася до СГС, може да си сигурен, че веднага ще бъдат запълнени свободните щатни бройки / в момента от 20 са заети 16/. Винаги може да се измисли нещо, например предварително изпълнение - тиквите от ВСС, респективно ВАС са доста способни когато се наложи - дори и да сътворяват безумия :))). А дали ще имат шанс жалещите????
Предлагам ти да се съсредоточиш върху устния, тъй като ако действително имаш 5.50, шансовете ти са огромни!!!
Предлагам ти да се съсредоточиш върху устния, тъй като ако действително имаш 5.50, шансовете ти са огромни!!!
- дт
До ДТ
Приятелю, мислиш ли, че ВСС този път наистина ще приложи нормата на чл. 16 ЗАП и ще разпореди предварително изпълнение на невлязло в сила решение или суспензивният ефект на жалбата ще влезе в действие, както досега. Може и да приложат правилото на чл. 16 ЗАП на основание защита на висши държавни интереси. Само че какво би станало, ако в един слънчев ден с влязло в сила решение ВАС постанови, че конкурсът е незаконосъобразен (какъвто той е в действителност), постановените актове на съдебните състави с членове мл. съдии, назначени вследствие този конкурс, ще се явят НИЩОЖНИ, тъй като ще бъдат постановени от незаконен състав. Все пак не смятам, че съдиите до такава степен са зависими от великите кадровици. А пък и такъв разнобой се наблюдава при взимане на решения във ВСС! Аз не хленча, просто съм реалист! Хора с по 5,50 няма да намерят място сред избранниците, вЕрвай ми!!!!!!
- gega
Re: До gega
Не мислиш ли, че с допускането на предварително изпълнение по същество се предрешава, съответно обезпечава крайният "положителен", съответно и "правилен" /в случая зависи от гледната точка/ резултат? И кой ще е този състав от плитки умове, който ще постанови незаконосъобразност при това положение? Но какво значение има това сега? Просто се съсредоточи върху по важни за теб неща в момента, напр. като следващият етап от конкурса!
Разбирам, че повтаряйки непрекъснато как нямаш шанс, всъщност се самоуспокояваш, надявайки се, че ще успееш, за което ВеРВАЙ !!!, наистина имаш шанс:))))) - от опит ти говоря.
Разбирам, че повтаряйки непрекъснато как нямаш шанс, всъщност се самоуспокояваш, надявайки се, че ще успееш, за което ВеРВАЙ !!!, наистина имаш шанс:))))) - от опит ти говоря.
- дт
Re: До gotiniq пич
Мноогу мъ кефиш копеле. Айде пак се изкажи мъдро, само както ти умееш! Моля тъ!
- дт
Поддържам тезата на "дт", че всичко е въпрос на аргументиране на тези, начин на мислене и на правна и езикова култура.
- Rigoletto
Smjata li oshte gega da zapulva foruma s tova xlen4ene i prosene na uspokoenia,4e shte se javi na ustnia izpit i ima shansove za uspeh?Kak taka njakoi,koito e imal 2.00 ili 3.00 na izpita ne se zaoplakva?
- georgieva
- Младши потребител
Айде да се оплакваме всички тогава!
Какво му е на моето мислене и толкова ли нямам правна и езикова кОлтура, та имам три и половина! :-( :-( :-(
- МСМ
vse pak ne moze da niama niakade napisano koe e vernoto mislene, koi sa pravilnite idei, niakoi vse pak ne znae li neshto
- viborg
- Нов потребител
Re: georgieva
Е, ти сигурно си от тези, които няма за какво да се оплакват (с оценки под 4,00). Трябва да ти кажа, че не ми е жал за теб, и то никак.
- gega
Gega,daze ne sam se javjavala na tozi konkurs!!!!!!!!!Nito imam namerenie da se javjavam na drug takuv!Drazni me tvoeto hlen4ene!
- georgieva
- Младши потребител
76 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|