начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Бусманци: райско кътче за любими чуждестранни гости

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бусманци: райско кътче за любими чуждестранни гости

Мнениеот GeorgiKERELOV » 24 Ное 2008, 00:21

И преди чувах все хубави новини за Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци, но сегашните просто граничат с представите ни за Гулаг в столицата на страна-членка на Европейския съюз и на Съвета на Европа :roll: http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... gwNzs1Ng==

Като си имаме представа за ежедневните извращения на българската полиция, която е естественият развъдник на кадри за затворите и разните "домове" ( дом звучи много "уютно", нали :lol: ) за принудително въдворяване и "временно" настаняване на любими гости на "хранилка и поилка", но всъщност за неопределен срок (какъв израз на безкрайното българско гостоприемство :D ), така както ги вижда например и съда в Страсбург по делото Васил Петров срещу България, жалба № 57883/00, решение от 31.7.2008 - все още непреведено на български http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view. ... n=hudoc-fr, просто се чудя какви всъщност са придобивките ни от близо 20 години демокрация ? :roll: И въобще възможно ли е някой някога да сложи ред и законност в местата за лишаване от свобода и какви мерки могат на практика да се предприемат срещу разюзданата охрана, които поне малко да я очовечат ?
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Re: Бусманци: райско кътче за любими чуждестранни гости

Мнениеот kalahan2008 » 25 Ное 2008, 01:20

Ако става въпрос същото заведение, за кеото си мисля, а именно това, в което настаняват наркотрафикантите - чужденци, преди да ги екстрадират в чужбина, то хич не ги съжалявам.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот don_juan » 25 Ное 2008, 08:44

Този път с kalahan2008 сме единодушни !
Никой не ги е канил , никой не ги е допуснал ,а и не са ни нужни...
А и изобщо не са " гости " !
Правило на форума : "Ако искате да Ви се помогне, помогнете и Вие:..."
Аватар
don_juan
Младши потребител

Мнениеот 1968 » 25 Ное 2008, 10:52

Керелов, влизал ли си в затвор или в арест.Ако не си, то токава поста ти е оправдан, тъй като не знаеш какво е положението в действителност, а си информиран от "фолклора" и журналистически писанийца.
1968
Потребител

Мнениеот vikolina » 25 Ное 2008, 14:49

tam za vaha informaciq nqma narkotrafikanti kakto pi6ete a samo hora koito sa do6li v bulgariq za po dobur givot.te tuk sa dohli ne ot hubavo.a tezi koito imat pari ne sa tam a na svoboda i se razhigdat spokoino.
vikolina
Нов потребител

Мнениеот 1968 » 25 Ное 2008, 16:06

В цял свят незаконното преминаване на границата е престъпление, не само у нас.След отказан статут на бежанец, какъв статут според теб трябва да има един престъпник, незаконно навлязъл в чужда държава.Я мини американската граница незаконно и кажи, че си там за по-добър живот, да видим къде ще се озивеш........
1968
Потребител

Мнениеот vikolina » 25 Ное 2008, 20:19

не искам да разказвам за моята семейна история но ме придизвиквате да ви разкага за моя съпруг които легално пребивава вече 15 год. в бг. но в даден момент му изтече националния паспорт и службите бяха уведомени за това че посолството не му издава нов и не се интересува от гражданите си.задържаха го 4 месеца в дружба сега вече е бусманци.едва го пуснаха чрез бежанците.сега вече от посолството му издадоха новия паспорт но когато отиде да го представи че вече има те му връчиха 2 заповеди които са за забрана 10 год. да влиза в страната и принудително отвеждане до границата. сега водим дела . как така връчват 4 год. по късно тези заповеди и как хте му забраняват 10 год. да влиза. той не е престъпнин има фирма има семейство не е нарухил и заплахил националната сигурност .4 месеца аз всеки ден ходих на свиждане и се убедих че там има невинни хора които по един или друг начин са стигнали до такава ситуация .захто премахнаха забраните на куиович на чорни .къде отива тази държава. ние години се съдим за нещо за което няма вина . аз не вярвам че има правосъдие .за това хте има тепърва дела в стражбург и държавата хте плахта. по точно ние народа
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 25 Ное 2008, 20:53

vikolina, аз казах, че ако това е същото заведение, за което си мисля...Не съм съвсем сигурен дали става дума за същото, както и дали там настаняват само престъпници за екстрадиране. Аз говорех конкретно за наркотрафикантите, защото с техния случай съм имал работа, не и със случай като Вашия. А ако искате да оправдавате наркотрафикантите (албанци, афганистанци, турци, македонци, румънци и др.), сигурно сте права донякъде, тъй като повечето стават "мулета", за да припечелят някой и друг долар, но от друга страна именно дрогата, която те внасят, довежда до смъртта на стотици деца в България всяка година. Замислете се...
Аз лично съм противник на всякаква дрога. А Вие :?:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот don_juan » 25 Ное 2008, 22:04

vikolina ,
Семейната история на който и да било , едва ли е интересна някому !... Твърде много навлеци и съмнителни субекти и то от най- тъмните дебри на разни съмнителни държави се дотътриха , особено след 2007 година, така че и мерките за пресяването и за изчистването им трябва да бъдат особено засилени ...
А Вие по-добро научете правописа , а след това плашете със "стражбург" !...
:wink: :idea:
Точно от такива изобщо пък нямаме нужда !... :evil:
Правило на форума : "Ако искате да Ви се помогне, помогнете и Вие:..."
Аватар
don_juan
Младши потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 26 Ное 2008, 16:59

Две новини от Би Би Си.

Първата, днес в Китай изпълниха смъртна присъда на китаец, който в знак на отмъщение срещу мъчителите си (разпитвали го по подозрения в кражба на велосипед), прави малък пожар със запалителна течност в полицейския участък в Шангай, където е бил мъчен, и в суматохата убива с нож 6 от полицаите и ранява тежко 4 други. Той се е опитвал да води дело срещу мъчителите си, но съдът отказал да приеме, че той е бил мъчен, и отхвърлил иска му. Този китаец, Янг Джя, е получил голяма обществена подкрепа и разбиране, като по някои от интернет форумите е бил акламиран като герой (преди тези съобщения да бъдат изтрити от цензурите на властта). http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7749447.stm

Втората новина е голямо наказателно дело в Истанбул срещу 60 полицаи и охранители на затвора, които са мъчили (или са си затваряли очите за мъченията на ) ляв активист, Енгин Чебер, заловен при масов протест срещу произволната стрелба и убийство на друг ляв активист на предходен ляв протест (за нещо друго). Задържаният и мъчен ляв активист е починал от мозъчен кръвоизлив след 3 дневно лечение в болница - установено е, че сред мъченията е имало няколко побоя с палки буквално до "смазване" - да не може да ходи, както и многократно блъскане на главата му в желязна врата за капак на всеки бой с палки, ритници, юмруци и т.н. Делото е за януари. http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7749447.stm
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 26 Ное 2008, 17:07

Не мога да си обясня как юристи, поне про форма, могат да изявяват одобрение на телесните мъчения прилагани ежедневно в местата за лишаване от свобода в България, дори и срещу доказани тежки престъпници, при положение, че телесните наказания и измъчването като средство за процесуална принуда са забранени от закона, дори наказуеми от него като тежки, углавни, престъпления извършвани от длъжностни лица. Въобще с кой ще я правим правовата държава, ако и правистите ни са дефектни ? Или и това ще е поредното българско чудо - правова държава без прависти ? :roll:

А за любопитните, които питат дали съм влизал в затвор - обикновено ми се налага да ходя там, но след някое погребение на затворник. :(
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 26 Ное 2008, 21:16

GeorgiKERELOV написа:Не мога да си обясня как юристи, поне про форма, могат да изявяват одобрение на телесните мъчения прилагани ежедневно в местата за лишаване от свобода в България, дори и срещу доказани тежки престъпници, при положение, че телесните наказания и измъчването като средство за процесуална принуда са забранени от закона, дори наказуеми от него като тежки, углавни, престъпления извършвани от длъжностни лица. Въобще с кой ще я правим правовата държава, ако и правистите ни са дефектни ? Или и това ще е поредното българско чудо - правова държава без прависти ? :roll:

Вероятно горното се отнася и за мен, затова ще се наложи да направя автентично тълкуване на своите думи :D - никога не съм изразявал одобрение на неправомерни действия, дори и срещу закоравели престпници. Но не мога да ги съжалявам, сори.
Останалото оставям без коментар :mrgreen:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 27 Ное 2008, 10:22

Мисля, че някъде се разминаваме. Тук не става въпрос за отношението ни към резултатите от поведението на охранителите (биячите) на задържаниете лица - търпените от последните физически болки и осакатявания, а за отношението ни към поведението на самите охранители (биячи). Не може под предлог, че не изпитваме състрадание към престъпник, да сме безучастни към вършения спрямо него полицейски произвол - така да се каже да си затваряме очите пред истината за безобразията в местата за принудително задържане в България.
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Ное 2008, 19:03

А вие колко от наркотрафикантите-чужденци познавате ЛИЧНО? Запознат ли сте с фактите конкретно за тези престъпници? Имате ли близки деца и младежи, които са умрели от дрогата, внасяна от същите тези наркотрафиканти? Знаете ли колко семейства и съдби е очернила тяхната дрога?
От къде черпите сведенията си конкретно за това заведение - лично или от интернет? Срещали ли сте се някога с някой от "горкичките" чужденци?
За мен съдбата на тези хора е своего рода възмездие. Това е моето лично мнение. Оставям Ви сам да съдите всички за това, че имат мнение, различно от Вашето. Само не разбрах от къде черпите основанията да се самопроизвеждате в чин "съдник".
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Melly » 27 Ное 2008, 19:09

GeorgiKERELOV,
Тук не си в съдебна зала, приятел!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 28 Ное 2008, 13:14

То ако оставим наказанието на престъпниците да се определя (а защо не и изпълнява) от жертвите им или от техните близки, нямам нищо против тази правна самопомощ, стига да им бъде разрешена от закона. Но нали държавата се намесва в налагането на наказанието, за да се избегне това пряко възмездие на жертвите и близките им.

Съдникът не съм аз, а законът, защото той наказва полицейския произвол спрямо затворниците. Само че при липса на правова държава и полицейският произвол си остава ненаказан.

Разбирам простоватите хора, ако са на различно мнение от моето. Но то и моето мнение не е лично мое. Става въпрос за мнението на хората, които са учили и се занимават с право - не може да се пишеш правник, и да насърчаваш или приемаш с благосклонно равнодушие грубото нарушаване на закона чрез физическия произвол на органите на властта спрямо задържаните лица - поинтересувайте се малко от тежките физически осакатявания и смъртни случаи в затворите и полицейските управления, прочетете и решенията по делата в съда в Страсбург, и тогава елате пак да си говорим. Каква стойност ще имат правните норми в очите на населението, щом и правниците започнат да не им придават задължителен характер ?

Държавата упражнява принуда спрямо престъпниците или заподозрените в престъпление лица, но тази принуда е ОРГАНИЗИРАНА И РЕГЛАМЕНТИРАНА - в ислямските страни има например наказания като бой с тояги на голо, замеряне с камъни, чупене или рязане на ръце, и т.н. - ако сте за въвеждането на такива наказания и в България, нямам нищо против Вашето мнение, защо не ? Но не може някой си там шапкар да изземва в свои ръце упражняването на държавната принуда, дори под предлог, че обектът на мъчение е най-долнопробният престъпник, убиец, нарко-трафикант и каквото още искате....
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 28 Ное 2008, 13:31

Пропуснах да направя едно уточнение, защото виждам, че някои не схващат какво точно заведение е "Домът" :D в Бусманци. Става въпрос за комфортен приют с пет звезди :D за легално влезли или нелегално останали в България чужденци, които чакат съдебно решение за даване или отказ на право на престой в страната, или изпълнение за заповед за експулсирането им (принудителното им отвеждане до българската граница). Тези лица не са никакви престъпници, а най-много административни нарушители на правилата за престой на чужденци в България, след като са влезли легално в България с виза или без виза, но да търсят политическо убежище, което изрично ги освобаждава от наказателна отговорност. Онези чужденци, които са престъпници или следствени, са в Каушите за български граждани, а не в подобни Домове. Моля някои от по-вещите тук участници да обяснят на другите разликата между Кауш и Дом. :D
Последна промяна GeorgiKERELOV на 28 Ное 2008, 14:01, променена общо 3 пъти
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот portokal » 28 Ное 2008, 13:44

Тук не си в съдебна зала, приятел!

Е, не знам дали в съдебна зала е нормално да наричаш колегите си "юристи проформа" и да намекваш, че са "дефектни", но като за Керелов - може. :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот ch3oh » 28 Ное 2008, 13:57

KERELOV, никога не съм отговарял на Вашите постове, но моля Ви да ми отговорите на следните въпроси:
1. Защо наричате всеки, който не споделя мнението Ви "простоват" човек?
2. Приемате ли себе си като критерий за възвишеност?
3. Оправадавате ли подпалването на пожари в публични учреждения?
4. Вие лично, а също така и Ваши близки - били ли сте жертва на престъпления?
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот Melly » 28 Ное 2008, 14:02

Олеееее, пак ли :roll:

Що за монолог...... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Следваща