kolegi, kakuv e smisala da se publikuvat vernite otgovori pri polojenie che za vas otgovorite na tezi, koito imat 6 ne sa verni, zashtoto smiatate che sa vruzkari???
mislia, che ako budete malko po-kritichni kum sebe si, shte vi bude ot po-goliama polza... mislia, che v neznanieto niama nishto losho ili sramno... prosto chovek triabva da ima predstava za sebe si, a ne da tursi prichinite tam, kudeto e nai - malko veroiatno da sa...
pozdravi,
golemanova
- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Апел към отличниците да публикуват отговорите си
|
|
76 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Апел към отличниците да публикуват отговорите си
Уважаема, благодаря Ви за поучителните Ви слова, но на мен, ветеран от битките за мл. съдии и през миналия декември, не ми ги предлагайте.
- gega
Не че за нас отговорите на отличниците не са верни.Напротив, по тях искаме да си сверим часовниците.Но нещо не се получава - много от отличниците са дали противоречиви отговори (например едни отличници са писали, че лихви не се дължат, други отличници са писали, че се дължат, едни отличници са писали, че иска за увеличение е недопустим, други отличници са писали, че е допустим, едни отличници са писали , че няма процесуални нарушения, други отличници са писали , че има),Освен това много от "тройкарите" са дали индентични отговори с тези на отличниците.
Ето за това става въпрос госпожо / госпожице Големанова.
Ето за това става въпрос госпожо / госпожице Големанова.
- Защитник на човешките пра
kolegi, spored men kazusa ima za cel da proveri znaniata ni i poradi taia prichina dava vuzmojnost za nai - razlichni nachini na reshavane. ima neshta, po koito obache ne moje da ima spor:
1. tova e dogovor za poruchka. Vseki opit da se argumentira nalichieto na drug vid dogovor e nesustoiatelen.
2. ima razlichni nachini za zashtita / niama da gi komentiram, zashtoto te biaha podrobno izlojeni ot vas /. samo shte podchertaia che vsichki te e triabvalo da budat posocheni i argumentirani ot vas, za da pokajete nalichie na dostatuchno znania, che mojete da mislite logichno i guvkavo...
3. lihvi se duljat vuv vsichki sluchai, no iskaneto za lihvi triabva da bude napraveno s otdelna iskova molba. iskut za lihvi vinagi e akcesoren!!!
otnosno tvurdenieto che " troikarite" sa dali identichni otgovori s tezi na otlichnicite smiatam che e pulen absurd!!! ot opit znam che horata, koito gi kusat na izpiti ili im pishat niski ocenki vinagi i navsiakude tvurdiat che sa kazali neshto suversheno viarno.
ne zabraviaite che v pravoto kogato sburkash edin termin s drug, tova ne e greshka na ezika!
pozdravi
1. tova e dogovor za poruchka. Vseki opit da se argumentira nalichieto na drug vid dogovor e nesustoiatelen.
2. ima razlichni nachini za zashtita / niama da gi komentiram, zashtoto te biaha podrobno izlojeni ot vas /. samo shte podchertaia che vsichki te e triabvalo da budat posocheni i argumentirani ot vas, za da pokajete nalichie na dostatuchno znania, che mojete da mislite logichno i guvkavo...
3. lihvi se duljat vuv vsichki sluchai, no iskaneto za lihvi triabva da bude napraveno s otdelna iskova molba. iskut za lihvi vinagi e akcesoren!!!
otnosno tvurdenieto che " troikarite" sa dali identichni otgovori s tezi na otlichnicite smiatam che e pulen absurd!!! ot opit znam che horata, koito gi kusat na izpiti ili im pishat niski ocenki vinagi i navsiakude tvurdiat che sa kazali neshto suversheno viarno.
ne zabraviaite che v pravoto kogato sburkash edin termin s drug, tova ne e greshka na ezika!
pozdravi
- golemanova
Г-жо Големанова,
1. Никой не ми обясни защо всеки опит да е несъстоятелен. Тоест защо да не може двама нетърговци да сключат комисионен договор. Може например нетърговец да подпише запис на заповед, а той също е абсолютна търговска сделка. Изискването за грижа на добър търговец е просто посочване КАК трябва да изпълни страната: както би изпълнил един добър търговец. Като не може, да не се е задължавал.
Изречения от сорта "това е несъстоятелно", "това е простотия" (думи на Pi4) и т.н. не са аргументи.
...
3. Какво значи "във всички случаи"? От момента на даването на сумата ли? При договор за поръчка довереникът няма парично задължение, а има само задължение за действие. Парична лихва се дължи при просрочване на парично задължение. Това, че развалянето има обратно действие, пък не значи, че още от даването на парите бившият довереник е бил в забава за връщането им.
И какво значи "отделна искова молба"? Написана на отделен лист? И това следва от акцесорността на иска за лихви?! Това, че искът е акцесорен на главния, т.е. че има някаква връзка с него, всъщност го прави по-малко отделен. Да не говорим, че и съвсем отделни, независими искове могат да се предявят с една искова молба. Точно така се прави при съединяване на искове.
Изречения от сорта "това е несъстоятелно", "това е простотия" (думи на Pi4) и т.н. не са аргументи.
...
3. Какво значи "във всички случаи"? От момента на даването на сумата ли? При договор за поръчка довереникът няма парично задължение, а има само задължение за действие. Парична лихва се дължи при просрочване на парично задължение. Това, че развалянето има обратно действие, пък не значи, че още от даването на парите бившият довереник е бил в забава за връщането им.
И какво значи "отделна искова молба"? Написана на отделен лист? И това следва от акцесорността на иска за лихви?! Това, че искът е акцесорен на главния, т.е. че има някаква връзка с него, всъщност го прави по-малко отделен. Да не говорим, че и съвсем отделни, независими искове могат да се предявят с една искова молба. Точно така се прави при съединяване на искове.
- МСМ
На устен изпит всеки може да твърди каквото си иска. Всеки е чувал оправданията на студентите. Но тук много лесно може да се направи справка, защото изпитът е писмен.Аз например бих желал моята работа да се стравни с някоя от работите на отличниците. Черно на бяло може да се види кой какви отговори е дал и кой каква оценка е получил .
Аз лично съм завършил СУ с общ успех от държавните изпити 5.00. На конкурса имам 3.50. Е , толкова много ли ми е паднало нивото само за няколко месеца? Добре, не претендирам за 6.00 - нито съм толкова перфектен, нито имам връзки. Но 3.50 ?
Аз лично съм завършил СУ с общ успех от държавните изпити 5.00. На конкурса имам 3.50. Е , толкова много ли ми е паднало нивото само за няколко месеца? Добре, не претендирам за 6.00 - нито съм толкова перфектен, нито имам връзки. Но 3.50 ?
- 777
Приятелю 777, обзалагам се,че, ако провериш, ще останеш учуден, какъв внушителен процент от обявените за спечелили са завършили в университети извън СУ - ще има дори от Русенския, Благоевградския, а може и от прочутия Варненски свободен! Съжалявам, това са реалностите!:))))))))))))
- gega
Стига с тези университети де. Тези които вече са работили известно време по специалността много добре знаят, че некадъри има навсякъде и от всички университети. Е, някъде може би са повече, но има и хора заслужаващи да бъдат съдии, прокурори и т.н. Ако трябва обаче да бъдем честни трябва да кажем, че повечето връзкари са именно от СУ. Това е така, защото висшите магистрати -майки,/които всъщност са им връзките/ са завъриили
- .
Стига с тези университети де. Тези които вече са работили известно време по специалността много добре знаят, че некадъри има навсякъде и от всички университети. Е, някъде може би са повече, но има и хора заслужаващи да бъдат съдии, прокурори и т.н. Ако трябва обаче да бъдем честни трябва да кажем, че повечето връзкари са именно от СУ. Това е така, защото висшите магистрати -майки, бащи лели и чичовции т.н./които предимно всъщност в са им връзките/ са завършили СУ. Просто лошото е, че в системата ще влезна хора, които не заслужават даса там, а потредилите се и знаещите отново няма да имат шанс.
- .
Искам да кажа потрудилите се, а не потредилите се:-) Сори!
- .
Re: До ДТ
защо колегите се дразнят по въпроса за университетие аз също съм завършила СУ "Св. Кл.Охридси" нямам връзки, родителите ми не са в съдебната система и претендирам че моите 5-ци са по стойностни от 6-ците на колегите от свободните университети между другото видяхте ли че дъщерята на наша известна съдийка има на изпита за мл. прокурори има 4.На конкурса за младши прокурори имам 5.50 явих се и на устен не казаха оценките, но щели да ги обявят накрая, трябвало отново да ги огледат "да не сгрешат нещо" по думите на една от комисията. какво да сгрешат да не назначат "нашия човек" разочарована съм от устния изпит на мен ми правиха ревизия на писмената работа а в нашия град има една кандидатка която се похвалила че е изкара най висока оценка на устния изпит интересно откъде е разбрала за оценката си тя е дъщеря на човек от системата и също е завършила с "отличие" свободен университет и ако оценките ни са еднакви естествено тя ще бъде класиранана
- stasi18
- Нов потребител
Уважаеми gega,
Как можете да ме сравнявате с този сенилен старец - наистина съм разстроен. След суперуспешната реституция на имотите му бих се съгласил да имам нещо общо с него само по линията наследник-наследодател :-))))).
Как можете да ме сравнявате с този сенилен старец - наистина съм разстроен. След суперуспешната реституция на имотите му бих се съгласил да имам нещо общо с него само по линията наследник-наследодател :-))))).
- Петър Таков
Re: До Стейси
Ще цитирам по спомен една мисъл от гворбата на Ив. Вазов `Немили-недраги` : Бедни, бедни, Македонски, защо не умря край Гредитин!~ В нашия случай - Бедни ми умни люде, завършили най-престижния Университет, защо влагахте толкоз усилия, сърце , пари и нерви да завършите СУ, а не побягнахте в чужда чужбина, а останахте в Родината да се подиграват с нас най-нагло!:)))))))))))
- gega
Тук ме остави безмълвен. Напълно се съгласявам с теб!
- gega
Някой все пак ще публикува ли казусите от изпита?
- mariхэ
Госпожо/ Госпожице Големанова, съгласен съм, че в правото много неще подлежат на тълкуване и могат да се тълкуват, но не всичко може да се тълкува, както всички добре знаем. Съгласен съм, че за някои въпроси има различни разрешения, но не за всички. Извинете, не мога да се съглася, че на въпроси като: Могат ли да се претендират лихви? Допустим ли е един иск? Има ли процесуални нарушения? и отговор "да" и отговор "не" могат да бъдат верни и да се оценят с 5.50 / 6.00. С каквато и риторика да мотивираш отговора си, за защитата на субективните права на гражданите в края на краищата е важен диспозотива на решението , нали?
Е, кажете моля, как може един иск да бъде и допустим и недопустим, как може едновременно да могат и да не могат да се претендират лихви, как може едновременно да има и да няма процесуални нарушения? Много моля да получа отговор на този въпрос.
Е, кажете моля, как може един иск да бъде и допустим и недопустим, как може едновременно да могат и да не могат да се претендират лихви, как може едновременно да има и да няма процесуални нарушения? Много моля да получа отговор на този въпрос.
- Защитник на човешките пра
76 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|