начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Конкурс за юрисконсулти в пробацията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Конкурс за юрисконсулти в пробацията

Мнениеот genius75 » 21 Ное 2008, 14:10

Здравейте,
обявен е конкурс в ГДИН за юрисконсулти за шест града - София (2 щ.бр.), Силистра, Разград и други. Заплата - 790 лв. Това е минималната основна заплата. Работата е сравнително интересна.
Ако някой се интересува може да кандидатства.
Аз лично - не, но ако някой се интересува може да види както в регистъра на държавната администрация, така и в сайта на МП.
Успех!
genius75
Потребител

Re: Конкурс за юрисконсулти в пробацията

Мнениеот genius75 » 24 Ное 2008, 16:02

Брех, че неблагодарно племе сме юристите, над сто души видели новата тема, пък едно благодаря нема..... :mrgreen:
genius75
Потребител

Мнениеот trov » 25 Ное 2008, 10:55

мисля че това те интересува : http://www.justice.government.bg/new/Do ... tor_PS.doc
сайта е :
http://www.justice.government.bg/new/Pa ... Fy67AlM%3D

Защо е тази дискриминация за хората с увреждания , не знам / кандидатите да са физически годни и т.н./ ? :evil:
Аватар
trov
Потребител

Мнениеот rayan » 25 Ное 2008, 13:58

Не е само за юрисконсулти. Има конкурси и инспектори, т.е пробационен служител и за младши инспектори.
За Пробационните инспектори могат да кандидатстват и юристи /юридическо образование/. Правото е едно от 5-те вида специалности които се искат от кандидатите. А за младши инспекторите - не, т.е. може и със средно.
rayan
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 25 Ное 2008, 18:34

Не съм писал никъде, че е само за юрисконсулти.
Но тъй като е правен форум, та затова.
genius75
Потребител

Мнениеот djalma » 26 Ное 2008, 10:16

Това с двете години стаж - за юридически стаж ли става въпрос или по принцип за общ трудов стаж ???
djalma
Потребител

Мнениеот genius75 » 26 Ное 2008, 15:39

става въпрос за юридически стаж
genius75
Потребител

Мнениеот monamoneva » 26 Ное 2008, 17:46

едно голямо благодаря от мен за инфото! 8)
аз имам друг въпрос - позицията Инспектор І-ва степен, за която се иска не само юридическо образование (психология, соц. дейности и т.н.), ако се заеме от юрист ще се счита ли прослуженото време за юридически стаж? според мен не, но кажете, моля, ако знаете със сигурност!
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот urist80 » 27 Ное 2008, 10:24

За съжаление стажът, придобит на длъжност " инспектор по пробацията" не се зачита за юридически стаж.Това го знам със сигурност, защото имам познат, който работи точно това.Според обяснението на началниците му, причината е в това, че по-голямата част от хората, които заемат тези длъжности са с педагогическо или някакво друго образование.Още едно недомислие на българския законодател според мен.Това е работа, която изисква доста добро познаване на материята по наказателно право, така че би трябвало на тези длъжности да се назначават само хора с юридическо образование, каквито има доста.
urist80
Младши потребител

Мнениеот monamoneva » 27 Ное 2008, 11:38

да, и аз така предположих. много тъпо! въпреки, че в ЗСВ пише длъжност, за която се изисква юридическо образование, а за въпросната длъжност се изисква такова (освен и другите изброени) :cry:
мерси за отговора, все пак!!
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 27 Ное 2008, 18:21

в ЗСВ така пише наистина, но става въпрос ако изискваното образование е само юридическо, а не няколко изброени и между тях - юридическото.
genius75
Потребител

Мнениеот halfangel » 30 Ное 2008, 14:34

А какво точно прави един пробационен служител? Четох закона, но не ми стана много ясно. :mrgreen:
halfangel
Младши потребител

Мнениеот chronometer » 01 Дек 2008, 10:21

Колега, можеш да предположиш какво прави, като видиш как се провежда изпита! Скача и демонстрира, че може да говори. :lol: Т.е., от него се очаква да бъде шебек, но не и юрист!
chronometer
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 01 Дек 2008, 12:52

хихи, общо взето клати си краката :D
genius75
Потребител

Мнениеот ivo_todorov » 01 Дек 2008, 14:33

Трагадеия!Мечтата и на младия юрист вече е да си кротне на тиха държавна службица,със заплатка,колкото да не умре от глад,но да е чиновник и да му е "сигурно".Колеги не ви разбирам ,защо сте учили 5 години да станете юристи и сега търсите работа,за която се изисква педагогическо образование.Защо не станахте даскали!Поне огромни отпуски щяхте да имате и те вече вземат 600-700лв заплата.
За старт на кариерата ли ще се оправдаете че било добре.Защо не искате да отидете в някоя кантора?Защото "по цял ден ще ме юркат,а тук ще си клатя краката".Това е отговора нали.
Моля не приемайте изказването като заяждане към който и да било.
ivo_todorov
Младши потребител

Мнениеот monamoneva » 01 Дек 2008, 14:54

г-н Тодоров, какъв Ви е на Вас проблемът?
:roll:
оставете всеки да си избре работа, която му е присърце.
нека да има и такива позиции, така ще има повече пространство за гениални юристи-работохолици и умници като Вас!
аман от хора, раздаващи съвети и ръсещи определения!!
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот tsveti_d » 01 Дек 2008, 15:06

За съжаление, един завършил юрист, без връзки и познанства в гилдията, не може току-така да започне работа в кантора. В града, в който живея, не е имало обява за юристи нито в електронните, нито в печатните медии, поне от 6-8 месеца - време, в което редовно съм преглеждала всички обяви. И аз видях тази обява, но незнанието за спецификата на работа ме въздържа за сега.
tsveti_d
Младши потребител

Мнениеот plamena26 » 01 Дек 2008, 16:03

Виждам че ще сте чели ЗСВ и ще се борите на конкурс за влизане в системата.Похвално пожелавам ви успех.Както може би сте разбрали не се изисква стаж за младши-магистрат.Ако искате да натрупате заветния 3 години стаж за да се явите на конкурс за първоначално назначаване,си намерете истиснка юридическа работа,а не такава на която просто ще убиете номера и имате 3 години юридически стаж на хартия.Пък и този тип конкурси са обречени,друг скоро едва ли ще има,а и ако има ще е за много под 20% от местата,защото се готви промяна в тази насока.
За сведения юридически стаж се признава при заемане на длъжност,за която се изисква само и единствено юридическо образование.Тъй като в НИП са се раздвижили с нови учебни програми и от май да започва нова учебна година за младши-магистрати, конкурса ще бъде обявен всеки момент,така че залягайте над книгите.
tsveti_d,наскоро имаше входен изпит за адвокатските колегии,защо не се пробвахте?
plamena26
Потребител

Мнениеот DrazniteL » 01 Дек 2008, 16:05

---
Последна промяна DrazniteL на 19 Дек 2011, 13:03, променена общо 1 път
DrazniteL
Потребител

Мнениеот genius75 » 08 Дек 2008, 14:08

Дразнител, радвам се поне някой има глава на раменете и Мисли!
Действително е така. Ако аз имам астма, значи ли че изначало
не мога да се явя на конкурс и от тук възниква въпроса:
Е ли ограничено правото ми на избор на професия и
това не е ли дикриминация по фактор - намалена работоспособност?
genius75
Потребител

Назад към Конкурси, изпити