начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Ще се обжалва ли конкурса за мл.съдии?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Ще се обжалва ли конкурса за мл.съдии?

Мнениеот novae » 09 Окт 2003, 15:22

да, юристе ;), правА съм! идеята сега, ако питаш мен е, дали наистина някой от колегите ще подаде жалба. аз си мисля, че жалба трябва да се подаде - дори само заради олимпийския принцип. дано се появи този "някой". на мен лично би ми направил много добро впечатление :)))))

поздрави,
novae
novae

Мнениеот ! » 09 Окт 2003, 15:34

novae е права, оттгелям си коментара за публикуването в ДВ !
!

Мнениеот valerii » 09 Окт 2003, 16:04

АБЕ,КОЙ ТОВОРИ ПРОТИВ ВЛАСТТА!?
Я СИ ДАЙТЕ ПАСПОРТИТЕ!тсфск написа:
>
> ст
valerii
Младши потребител

Мнениеот valerii » 09 Окт 2003, 16:07

С ВАШИЯ МАНТАЛИТЕТ КЪКВИ СЪДИИ ИСКАТЕ ДА СТАВАТЕ!??!
valerii
Младши потребител

Мнениеот ! » 09 Окт 2003, 16:15

Намали малко шрифта!
!

Re: Това да не е форума на скъсаните на конкурса?

Мнениеот ? » 09 Окт 2003, 16:42

Струва ми се, че всички участващи в този форум сте изкарали по-малко от 4 или в най-добрия случай 4 на писмения и сега точите зъби да обжалвате.
?

Мнениеот karo » 09 Окт 2003, 17:17

Господин Въпросителна, естествено, че съм на това мнение, само че, като чета някои изказвания, смятат, че може да съм лишен от правен интерес да го обжалвам, т. е. аз ще съм бил от избранниците:)))))))))))))) Това е химера, но дори и да е така, никому няма да се сърдя:))))))))))))))
karo
Потребител

Мнениеот karo » 09 Окт 2003, 17:22

Съгласен съм с всяка изразена мисъл от теб, само се съмнявам, че ВСС ще им стиска да приложат нормата на чл. 16 ЗП и да предвидят предварително изпълнение на невлязъл в сила ИАА,. Все пак вече се оформя огромно недоволсво сред кандидатите от този фарс, недостоен за всички участници в него - както екзаминатори, така и кандидати.
karo
Потребител

Мнениеот karo » 09 Окт 2003, 17:28

Т. 12 от цитираната от теб разпоредба ти дава отговора, все пак действа общия закон - ЗНА. Всички нормативни актове според него подлежат на обнародване в ДВ, за да влязат в сила. Все пак КРБ - Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
(2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.

(5) Всички нормативни актове се публикуват. Те влизат в сила три дни след обнародването им, освен когато в тях е определен друг срок.

И повече не ми говори за ЗДВ.
karo
Потребител

Re: Това да не е форума на скъсаните на конкурса?

Мнениеот karo » 09 Окт 2003, 17:34

5,50, младежо! Но това не е достатъчно:))))))))))))))))
karo
Потребител

Мнениеот Защитник на човешките пра » 09 Окт 2003, 17:53

Господин Таков, Вие навярно сте добър в правото, но сте слаб по българска граматика.Конструкцията "ще се обжалва ли конкурсът" е конструкция в страдателен залог, а не конструкция с възвратен глагол. Страдателен залог значи, че се набляга на действието, а не на извършителя - подлогът не присъства граматически в изречението, но съществува.
Защитник на човешките пра

;-)

Мнениеот МСМ » 09 Окт 2003, 18:06

Как подлогът да не присъства граматически в изречението? Подлог е точно конкурсът. А извършващият действието (този, който обжалва и който не присъства в изречението) не е подлог. Иначе си прав за пълния член. И колкото е по-пълен членът, толкова по-добре. ;-)
МСМ

P.S. ;-)

Мнениеот МСМ » 09 Окт 2003, 18:15

При конструкция с възвратен глагол е абсолютно същото: "Ще се мие ли приятелЯТ ти?
МСМ

Мнениеот gega » 09 Окт 2003, 18:16

Ако искате, ще подадем съвместна жалба, колкото повече жалбоподатели, толкова повече шансове за успех. нали знаете за диалектическия материализъм и един водещ негов лозунг - „Количествените натрупвания водят до качествени изменения!”:))))))))))))))))))
gega

Re: karo

Мнениеот ? » 09 Окт 2003, 18:38

Taka e, трябва да имаш и дух, а ти си самовлюбено л..но.
?

Мнениеот kerana » 09 Окт 2003, 21:07

abe, nie sme edna tupa pasmina, koqto si cheshe ezika za toq teatralen konkurs...kakvo se opitvate da dokajete, pravnite si poznaniq po provejdaneto na konkurasa li....che to ne sashtestvuva zakonodatelstvo...vie razsujdavate s malkite si mozaci. I ako trqbva da bada tochna v izkaza si...osven SU vsichki ostanali "kadri"...mogat da hodqt da prodavat semki, a tezi ot sofiiska moje i do prodajbata na drehi da stignat....vsichko e edin golqm fars "drugari kolegi"тсфск написа:
>
kerana

Re: ;-)

Мнениеот Защитник на човешките пра » 09 Окт 2003, 22:01

Забележката за подлога е уместна . Много бързо писах предишното съобщение и съм допуснала неточност.Да, граматическият подлог , т.е пасивният подлог е "конкурсът". Аз исках да кажа, че в страдателната конструкция липсва извършителя, активният подлог, защото по-важно е самото действие и върху него се акцентира, а не върху извършителя.
Защитник на човешките пра

Мнениеот gega » 09 Окт 2003, 22:56

И как може да се предотвратят подобни фарсове в бъдеще, това е основния въпрос, който ни вълнува! Само обединени можем да постигнем нещо значимо за себе си, държавата и бъдещето на децата си! Затова да разсъждаваме позитивно!
gega

Re: ;-)

Мнениеот Петър Таков » 10 Окт 2003, 09:44

Уважаеми колега,

Използвах двусмислеността на използвания от Вас израз, за да насоча вниманието Ви към по-важен въпрос, а именно страдателната липса на активен подлог, както навярно бихте се изразил.

Що се отнася до това кой колко разбира от български език мисля, че целта на езика е да бъдеш разбран правилно и недвусмислено. Аз например бих изразил вашата мисъл така:

Ще бъде ли обжалван конкурсът за младши съдии?

Разбира се в това изречение също страдателно липсва активен субект, но поне се премахва всякакво съмнение, че такъв може да бъде самият конкурс.

С най-добри пожелания
Владко Мурдаров
Петър Таков

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити