- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ще се обжалва ли конкурса за мл.съдии?
|
|
87 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Hmmmmmmmm.....
Hei, 4ove4e, tova 4e si re6il da se zaqjda6 s karo, gega i t.n. - razdvoeno, raztroeno i t.n. 6izofreni4no lice si e tvoi problem i 6te te molq samo da ne izpolzva6 moq nick. Tova, 4e ot 2 sedmici ne sum vlizal vuv foruma, ne ozna4ava, 4e sum suglasen da se polzva ot drug - vse pak go izpolzvam i na drugi mesta. Li4no za men ob6tuvaneto s podoben tip e pove4e ot nedopustimo - ne si struva da si habq vremeto i dumite za nego.
6to se kasae do objalvaneto na konkursa, vseki kandidat-jalbopodatel sledva da si otgovori na slednite tri vuprosa:
1. Kakvi sa li4nite mu /4isto 4ove6ki motivi/ - ne govorq za pravna argumentaciq?
2. Kakvo iska da postigne?
3. Kakvo predpolaga, 4e v deistvitelnost 6te postigne?
O4akvam otgovorite vi! Na gorespomenatoto gnusno lice nqma da otgovarqm, za6toto mi e predelno qsen i me e gnus ot nego!!!
6to se kasae do objalvaneto na konkursa, vseki kandidat-jalbopodatel sledva da si otgovori na slednite tri vuprosa:
1. Kakvi sa li4nite mu /4isto 4ove6ki motivi/ - ne govorq za pravna argumentaciq?
O4akvam otgovorite vi! Na gorespomenatoto gnusno lice nqma da otgovarqm, za6toto mi e predelno qsen i me e gnus ot nego!!!
- Dark Knight
Re: До Псуващия
Да ти отговоря, защото това питане е отправено и до мен!:))))))
1. Като изключим чисто правните мотиви (правния интерес, в случай че не съм обявен за спечелил), житейските, човешките съображения са - защита на свои накърнени субективни пава; отпор срещу подигравката с качествени и достойни хора, стимулиране на административните органи и органите по назначаването към спазване на законосъобразността; назначаване на що-годе добри юристи за магистрати; работа с високо квалифицирани магистрати; стремеж към прозрачност (а не мрачност:)))))) и т. н.
2. Преди всичко защита на собствени материални субективни права (да ти обясня прпостичко - да бъда назначен като мл. съдия). Предполагам, че и ти за това „копнееш”, само че имаш още две препятствия - касоционна инстанция и ВСС:))))))))))))
3. Размисъл у тези, от които зависи назначаването и надежда у свестните юристи без връзки, че нашето поколение може малко от малко да помръдне камъка! И най-важното - ОТПОР на подлото връзкарство, фарса при провеждането на конкурсите и чувството за предопределеност! Ако не си съгласен с това, явно си от другата страна на бариерата! И си „пострадал” от обжалването на конкурса! Е, аз какво да направя, като някой е обжалвал точно твоето „обявяване” за спечелил! Не може вечно да се печели без борба - свърши това време, а и напътствията на ЕС няма вече да са само безобидни плямпаници на партийни европейски функционери. Хората искат една стабилна и що-годе демократична държава. А без достойна и силна магистратура, нищо няма да се помръдне в тази държава! Предполагам, че и ти страдаш от това! Ако е така, не се сърди на хората, които ще обжалват. Колкото и малко шансове да имам за назначаване, не бих се сърдил на хора, които ще обжалват конкурса. Това е част от законоустановенат процедура. И който се е захванал с тази игра, трябва да е подготвен за един дълъг, мъчителен път, за да заеме длъжността мл. съдия, прокурор или следовател. А обжалването е начин на „аутсайдерите” да покажат, че и те мърдат в това общество!
Дано си проумял нЕкои неща, любими ми мрачни псуващи „рицарю”!
Да ти отговоря, защото това питане е отправено и до мен!:))))))
1. Като изключим чисто правните мотиви (правния интерес, в случай че не съм обявен за спечелил), житейските, човешките съображения са - защита на свои накърнени субективни пава; отпор срещу подигравката с качествени и достойни хора, стимулиране на административните органи и органите по назначаването към спазване на законосъобразността; назначаване на що-годе добри юристи за магистрати; работа с високо квалифицирани магистрати; стремеж към прозрачност (а не мрачност:)))))) и т. н.
2. Преди всичко защита на собствени материални субективни права (да ти обясня прпостичко - да бъда назначен като мл. съдия). Предполагам, че и ти за това „копнееш”, само че имаш още две препятствия - касоционна инстанция и ВСС:))))))))))))
3. Размисъл у тези, от които зависи назначаването и надежда у свестните юристи без връзки, че нашето поколение може малко от малко да помръдне камъка! И най-важното - ОТПОР на подлото връзкарство, фарса при провеждането на конкурсите и чувството за предопределеност! Ако не си съгласен с това, явно си от другата страна на бариерата! И си „пострадал” от обжалването на конкурса! Е, аз какво да направя, като някой е обжалвал точно твоето „обявяване” за спечелил! Не може вечно да се печели без борба - свърши това време, а и напътствията на ЕС няма вече да са само безобидни плямпаници на партийни европейски функционери. Хората искат една стабилна и що-годе демократична държава. А без достойна и силна магистратура, нищо няма да се помръдне в тази държава! Предполагам, че и ти страдаш от това! Ако е така, не се сърди на хората, които ще обжалват. Колкото и малко шансове да имам за назначаване, не бих се сърдил на хора, които ще обжалват конкурса. Това е част от законоустановенат процедура. И който се е захванал с тази игра, трябва да е подготвен за един дълъг, мъчителен път, за да заеме длъжността мл. съдия, прокурор или следовател. А обжалването е начин на „аутсайдерите” да покажат, че и те мърдат в това общество!
Дано си проумял нЕкои неща, любими ми мрачни псуващи „рицарю”!
- karo
- Потребител
Re: относно обжалването
И можеш ли да направиш нещо по въпроса - не можеш ! Какъв е смисъла тогава.
- л.
Re: Ще се обжалва ли конкурса за мл.съдии?
Няма дя се обжалва не ги слушайте , всичко е само приказки
- тггнв
И аз съм убеден, че няма да стиска на никого да обжалва конкурсчето!
- връзкар
Kakwo da te pravq ...
...bedni mi, zabludeni, glupako!?!? Ne mi se razpravq izob6to s teb... Qvno vuprosut za objalvaneto vulnuva samo teb...
1. 6to se kasae do lipsata ti na praven interes da objalva6 - ne se sumnqvai, 4e 6te go ima6 - predpolagam, 4e si pisal na purvo mqsto SGS, a edva li 6te se klasira6 za tam - taka 4e ako iska6 moje6 spokoino da si objalva6 - za SGS, de, makar i klasiran po 2-ro ili 3-to jelanie, koeto iskreno se nadqvam da ne stane, za6toto ne si dostoen za magistrat - ti si podul i zloben 4ovek! Ne se sumnqvam, 4e ako slu4aino spe4eli6 konkursa 6te tvurdi6, 4e vsi4ko e zakonno i 6te brani6 sus zubi i nokti pravnoto si interes4e. Ako si tolkova principen i 4esten, i spravedliv, i podgotven, i dostoen - za6to, ako spe4eli6 konkursa, prosto ne kaje6, 4e e bil nezakonen i ti v takiva ne6ta ne jelae6 da u4astva6 i ne jelae6 da vliza6 v poro4nata sudebna sistema - da se otkaje6 mi e dumata?!?! - Vuprosut e ritori4en!
2. Mnogo ti se 6te, ama na lud li se pravi6, na kakuv - ne znaq! Ako otmenqt konkursa - tebe nqma da te nazna4at za ml.sudiq, a 6te obqvqt nov! Ako, kakto tvurdi6 ti, ima vruzkari - te i nego 6te spe4elqt, a precakani 6te sa spravedlivo spe4elilite! A ti moje6 da si siguren, 4e nikoga nqma da spe4eli6 konkurs!!!
3.Moga da te uverq, 4e ako objalva6 - edinstvenoto, koeto 6te spe4eli6, e gnevni "priqteli" v 4erveni i 4erni togi!!!:))) Ni6ti4ko drugo!!!!!
I prestani nai-nakraq da rusi6 mozuci po moi adres, za6toto.........................
1. 6to se kasae do lipsata ti na praven interes da objalva6 - ne se sumnqvai, 4e 6te go ima6 - predpolagam, 4e si pisal na purvo mqsto SGS, a edva li 6te se klasira6 za tam - taka 4e ako iska6 moje6 spokoino da si objalva6 - za SGS, de, makar i klasiran po 2-ro ili 3-to jelanie, koeto iskreno se nadqvam da ne stane, za6toto ne si dostoen za magistrat - ti si podul i zloben 4ovek! Ne se sumnqvam, 4e ako slu4aino spe4eli6 konkursa 6te tvurdi6, 4e vsi4ko e zakonno i 6te brani6 sus zubi i nokti pravnoto si interes4e. Ako si tolkova principen i 4esten, i spravedliv, i podgotven, i dostoen - za6to, ako spe4eli6 konkursa, prosto ne kaje6, 4e e bil nezakonen i ti v takiva ne6ta ne jelae6 da u4astva6 i ne jelae6 da vliza6 v poro4nata sudebna sistema - da se otkaje6 mi e dumata?!?! - Vuprosut e ritori4en!
2. Mnogo ti se 6te, ama na lud li se pravi6, na kakuv - ne znaq! Ako otmenqt konkursa - tebe nqma da te nazna4at za ml.sudiq, a 6te obqvqt nov! Ako, kakto tvurdi6 ti, ima vruzkari - te i nego 6te spe4elqt, a precakani 6te sa spravedlivo spe4elilite! A ti moje6 da si siguren, 4e nikoga nqma da spe4eli6 konkurs!!!
3.Moga da te uverq, 4e ako objalva6 - edinstvenoto, koeto 6te spe4eli6, e gnevni "priqteli" v 4erveni i 4erni togi!!!:))) Ni6ti4ko drugo!!!!!
I prestani nai-nakraq da rusi6 mozuci po moi adres, za6toto.........................
- Dark Knight
Кажи, Връзкар, защо според теб на никой няма да му стиска да обжалва "конкурсчето" - можеш ли да формулираш заплахата? Какво опасност грози обжалвалия конкурса? Просто ми е интересно.
Според теб безупречно ли беше проведен конкурсът и защо според теб, ако някой прецени, че правата му са нарушени, трябва да се страхува да отнесе въпроса до съда?
И ако може да си напишеш истинското име, за да сме сигурни, че ти си от смелите, които защитават силните от слабите :-)).
Според теб безупречно ли беше проведен конкурсът и защо според теб, ако някой прецени, че правата му са нарушени, трябва да се страхува да отнесе въпроса до съда?
И ако може да си напишеш истинското име, за да сме сигурни, че ти си от смелите, които защитават силните от слабите :-)).
- Петър Таков
Прочети малко по-нагоре Dark Knight и ще разбереш, защо ние, връзкарите, смятаме, че вие „всуе се морите.....”. Съжалявам ви, най-искрено, но не мога да ви помогна!:))))))))
- връзкар1
Къде се загубихте дръзките, решителни, непримирими юристи, борците за правда и справедливост, достйоните рицари! Защо замряхте!? Уплашихте се! Къде отиде вашата дързост да обжалвате! Знаех си аз, че няма кой да ни попречи да си влезем през отворените двери на съдебната власст!Благодаря Ви предварително, тигри със заешки сърца!
- връзкар1
Аз например ще обжалвам защото има достатъчно основания за това. Защото ако един конкурс точно за магистрати не може да се организира както трябва, то за какво въобще говорим. Освен това не смятам, че колегите с най-висок бал са всъщност най-добрите. За сравнение само ще посоча, че на устия изпит изкарах 5.80, а отличника от писмения изпит изкара 4.00. Мисля също така, че обжалването може да мине успешно и само пред ВСС, тъй като оттам идваха достатъчно авторитетни намеци, че поради отказа да се публикува Наредбата за конкурсите в ДВ неуспелите кандидати могат успешно да оспорят законосъобразността на конкурса.
- кандидат-първия
За съжаление или за щастие аз защитавам слабите от силните връзкари:))))))))
- връзкар
kam kandidat parvia
kak razbra kolko ima6 na ustnia??? Az ne znam.
kak razbra kolko ima6 na ustnia??? Az ne znam.
- ddd.
До ddd. Явявах се пред ІІІ - та комисия, всеки от изпитващите даваше своята оценка, председателят смяташе средното аритметичното и ми го съобщи веднага.
До каро - как мина при теб изпита?
До каро - как мина при теб изпита?
- кандидат-първия
Отново не отговорихте на въпроса ми, Връзкар. Какво ви притенява - нали сте анонимен.
Или се опита да отговориш, но като го видя написано и ти стана ясно що за човек си? Защото аз може и да не знам кой си, но ти се гледаш всеки ден и може би не се харесваш много. Можеш ли да кажеш пред хората, на които държиш това, което пишеш във форума?
Ти си ми ясен. Можеш и да не ми отговаряш на последните въпроси.
Или се опита да отговориш, но като го видя написано и ти стана ясно що за човек си? Защото аз може и да не знам кой си, но ти се гледаш всеки ден и може би не се харесваш много. Можеш ли да кажеш пред хората, на които държиш това, което пишеш във форума?
Ти си ми ясен. Можеш и да не ми отговаряш на последните въпроси.
- Петър Таков
Естествено, приятел, аз ще съм първия, който ще обжалва този конкурс. Но преди да ме последваш, задай си въпроса - „Достатъчно ли съм силен да направя тази решителна крачка?!”, „Защо някой друг не носи лавровия венец или венеца от тръни?”. Ако имаш дързостта да се гмурнеш в неизвестното, ако си авантюрист - можеш да се включиш в отбора. Ако ли не, повече не се обаждай!:)))))))
- връзкар
До кандидата
Горе-долу добре. Отговарях бързо и напористо на всички въпроси. Само на един ме „сгащиха” малко неподготвен. На изпита си мислех, че разсъждавайки логично, съм отговорил правилно, но практиката се оказа по-различна. Надявам се да имам поне 5,50.
- karo
- Потребител
Последното съобщение май си го пуснал с грешния ник. Значи някъде се правиш на лъв, а някде на връзкар. И твоята не е лесна.
- Петър Таков
Re: do kandidat-parvia
Mersi za informaciata.Az byah v 2 komisia i tam ti kazvaha samo - "Da blagodarya ,dovijdane."
- ddd.
До кандидат-първия: Колега, подкрепям Ви в намеренията и разсъжденията. Определено смятам, че писмения изпит беше късмет за някои колеги. За наше съжаление този късмет им дава голям шанс, докато ние ще трябва да се борим, не се знае колко още години?.. Мисля, че не е реално балът да се образува от двойната оценка на писмения и оценката от устния. Вярно е, че така е регламентирано в Наредбата, но видяхме как протече. Не мога да повярвам, че на конкурс за магистрати, няма да се проверявя самоличността. Все пак показването на знания непосредствено пред комисията, би трябвало да е с по-голяма тежест и би следвало да се взима двойната оценка от устния, а не обратното. Но Вие имате висока оценка от устния, нямате ли шанс?
- kandidatka
87 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|