Здравейте,
тази година в нощта на Великден катастрофирах избягвайки челен удар с ТИР аварирал на самото платно без каквато и да била маркировка и обезопасяване. Нещастието се случи на пътя Мездра-Враца. На мястото се отзова първо кола от гр.Враца. Хората много културно и загрижено попитаха мен и пасажерите ми как сме. Инструктираха ни къде да застанем. Обезопасиха ТИР'а /тъй като при катастрофата вече го бях задминал/ с личния ми светлоотразителен триъгълник. Започнаха да задават въпроси - къде е шофьора на ТИР'а, защо не е обезопасил превозното си средство, защо и как някой би оставил без дори опит да отбие подобна машина на подобен участък /участъка е известен с висока концентрация на ПТП/. Час след катастрофата пристига и кола от гр.Мездра. Естествено основание "несъобразена скорост" влезе за пореден път в услуга на блюстителите на реда. В акта, който си отнесох, не беше споменато, че тира /от който по-късно се появи и пияния му шофьор/ беше аварирал още на обяд. Полицаят с усмивка ми обясни, че лично той е обезопасил въпросния товарен автомобил. На въпроса къде е въпросното обезопасяване полицаят отвърна: "ами подозирам, че може вие да сте я взели за да не ви обвиним".
Ако с това съм ви дотегнал идва и същинската част. От тогава до сега не съм получавал каквото и да било известие за наказателно постановление. Вече за не знам кой път ходя и се редя по опашки само и само за един печат, колкото да мога да си свърша работа с автомобила. Въпросът ми е: Има ли срок, давност изготвянето на подобно постановление. Всеки месец съм редовен посетител на КАТ. Тъй като понастоящем живея в София, но книжката ми е от КАТ - Монтана уверявам Ви не е толкова безпроблемно взимането на печат за презаверяване на издадения ми акт. Как кога къде и с кой мога да говоря за да си получа талона и да приключа с тази епопея.
Благодаря Ви сърдечно!
Поздрави,
Георги Колов
- Дата и час: 05 Дек 2024, 01:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Давност на наказателно постановление?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Давност на наказателно постановление?
Има ли срок, давност изготвянето на подобно постановление.
6 месеца.
Прочетете в АУАН от кое РУ на МВР е актосъставителят. Търсете НП, ако ли го няма в Монтана, то в съответната областна дирекция на МВР по местоизвършване на нарушението... Мездра-Враца.
- Гост.
- Старши потребител
ми този срок вече е изтекъл.
какво ще стане сега? няма да има НП ли?
случайно да не сте катастрофирали извън пътя?
какво ще стане сега? няма да има НП ли?
случайно да не сте катастрофирали извън пътя?
- vetre
- Потребител
Факта, че не е връчено, какво ли общо има с издаването му?
- Гост.
- Старши потребител
Здравейте,
в отговор на vetre - катастрофирах на пътното платно, като част предницата на колата изкриви мантинелата м/у моето и платното за насрещно движение. След като колата спря да се върти се озовах перпендикулярно на платното и по средата /в ляво/ на авариралият ТИР.
"Факта, че не е връчено, какво ли общо има с издаването му?" от КАТ- Дървеница ме увериха, че щом не съм получил известие значи няма НП. В Монтана казаха, че нямат отношение тъй като не се водя при тях /макар книжката да е издадена от КАТ - Монтана/, тъй като по лична карта настоящия ми адрес е в гр. София.
Абревиатурата АУАН, не ми беше позната. Това което намерих във форума - http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=13837 ме навежда на мисълта, че срокове се спазват само в ущърб на данъкоплатеца.
Поздрави,
Георги Колов
в отговор на vetre - катастрофирах на пътното платно, като част предницата на колата изкриви мантинелата м/у моето и платното за насрещно движение. След като колата спря да се върти се озовах перпендикулярно на платното и по средата /в ляво/ на авариралият ТИР.
"Факта, че не е връчено, какво ли общо има с издаването му?" от КАТ- Дървеница ме увериха, че щом не съм получил известие значи няма НП. В Монтана казаха, че нямат отношение тъй като не се водя при тях /макар книжката да е издадена от КАТ - Монтана/, тъй като по лична карта настоящия ми адрес е в гр. София.
Абревиатурата АУАН, не ми беше позната. Това което намерих във форума - http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=13837 ме навежда на мисълта, че срокове се спазват само в ущърб на данъкоплатеца.
Поздрави,
Георги Колов
- gkolov
- Нов потребител
Или вие не обяснявате правилно, или...
В личната карта се вписва постоянният адрес, а не настояща адресна регистрация, това са различни неща. Ако в личната Ви карта е записан адресът Ви в София, трябва там да проверявате дали Ви е дошло наказателното постановление/в съответнотоРПУ/, но това че още не сте получили НП, съвсем не означава, че такова не е издадено.
В личната карта се вписва постоянният адрес, а не настояща адресна регистрация, това са различни неща. Ако в личната Ви карта е записан адресът Ви в София, трябва там да проверявате дали Ви е дошло наказателното постановление/в съответнотоРПУ/, но това че още не сте получили НП, съвсем не означава, че такова не е издадено.
- nemirim
- Младши потребител
Например? Мисля, че форума можеше да ми помогне, без да се налага отновно да вися по опашки и следващия път като ми се наложи да отида в КАТ да в за последно.
- gkolov
- Нов потребител
Ако се опитаме да сме мъничко по-дружелюбни/ Вие и ние!/ ще е по комфортно тук.
Първо не съм ви длъжница, второ вие искате съвет и трето- според мен никой тук не би могъл да ви каже де е НП./ това го казвам с цялата благост, на която съм способна и не диря конфронтация/.
Според мен НП имате издадено/ те никога не пропускат, а да имате резолюция за прекратяване на адм. нак. п-во е химера/, факта че не сте го получил нищо не означава.
И това ще стане.
Трябва да го потърсите по местоизвършване на нарушението, както ви написах, или по постоянен адрес- това е!
Приятен ден.
Първо не съм ви длъжница, второ вие искате съвет и трето- според мен никой тук не би могъл да ви каже де е НП./ това го казвам с цялата благост, на която съм способна и не диря конфронтация/.
Според мен НП имате издадено/ те никога не пропускат, а да имате резолюция за прекратяване на адм. нак. п-во е химера/, факта че не сте го получил нищо не означава.
И това ще стане.
Трябва да го потърсите по местоизвършване на нарушението, както ви написах, или по постоянен адрес- това е!
Приятен ден.
- Гост.
- Старши потребител
Никой на никой не е длъжник. По никакъв начин не съм си направил труда да се регистрирам във форума, за да се заяждам и проявявам неуважение. Ако на някому мой пост му се е сторил подобен съжалявам, но греши. Просто исках да знам, кой не си е свършил работата, за да му дам повод да си я свърши.
Поздрави
Поздрави
- gkolov
- Нов потребител
Определено някой не си е свършил работата, но ако проверите е възможно да разберете къде по веригата е станало това.
Приятен уикенд.
Приятен уикенд.
- Гост.
- Старши потребител
НП най-вероятно Ви е издадено, в същото РУ на МВР по мястото на извършване на нарушението. Или от "КАТ" при ОД на МВР, ако служителят е бил от там. След издаването му, НП се изпраща за връчване по адреса, който сте посочил в акта! Това е много важно и първо се насочете към съответното РУ по този адрес. Ако там не Ви намерят, НП се връща на издателя, или пък може да е изпратено в РУ по постоянния Ви адрес /този от личната карта/. В крайна сметка, ако не Ви намерят, постановлението ще се върне на издателя и ще бъде връчено служебно по чл. 58 ал.2 от ЗАНН. Търсете при издателя. Успех
- puh4o
- Младши потребител
Благодаря сърдечно за оказаното съдействие. След посещение на КАТ - София, Монтана, Мездра и София, наказателното постановление изневиделица се появи в София. Нали имали проблеми със сървърите. Да речем, че им вярвам. Още веднъж Ви благодаря! Ако някой се чувства обиден от поста ми моля да ме извини. Лек и ползотворен ден Ви желая!
Поздрави,
Георги Колов
Поздрави,
Георги Колов
- gkolov
- Нов потребител
Простете, че се връщам в темата, но сега наистина ще ви е нужен адвокат. Ако искате да обжалвате- изборът е ваш...
п.п. Намерихте го значи, не че съм се съмнявала...
п.п. Намерихте го значи, не че съм се съмнявала...
- Гост.
- Старши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|