- Дата и час: 05 Дек 2024, 01:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бих искал компетентен съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Бих искал компетентен съвет
Има образувано следствено дело по чл.202 от НК което за сега е срещу неизвестен извършител, но целта е евентуално да ми бъде повдигнато обвинение. Практически е почти невъзможно да се докаже според мен и адвоката ми. Няма никакви документни нарушения и т.н..Но проблема е че от 8 години се върти в системата, като в началото по дознание беше със мнение за прекратяване понеже беше по друг член, после прокурор го върна на друг дознател, който явно е бил склонен да промени члена.... и така докато не успеят да го вкарат в следствието. Обаче следователят Х. проявява поведение което навежда на мисълта че просто от под вола иска да изкара теле, т.е. всячески да намери вина.Преди това един прокурор ми каза че е имал обаждане от голям човек който е искал "да ме нагласят". Повече ме притеснява поведението на следователя Х. в момента, който вече вика и майка ми която и идея си няма за какво става дума.Утре може да викне и баба ми??? Как би трябвало да се постъпи за да се отрезви малко това поведение? Ако някои иска да ме посъветва е добре дошъл.
Благодаря Ви предварително.
Благодаря Ви предварително.
- johnsmith
- Нов потребител
Re: Бих искал компетентен съвет
Следователят може да разпитва тези свидетели, чиито показания намери за необходими за разкриване на истината. Делото е за длъжностно присвояване, така че разпитът на майка Ви не е съвсем лишен от смисъл. Това не може да се прецени, без да се знае фактическата обстановка по делото. Ако следователят Х не бездейства или с действията си по разследването не нарушава правата Ви, не мисля, че "отрезвяването" му е най-доброто решение за Вас. Въобще, странно безпокойство по адрес на длъжностно лице, което си върши работата...
- system
- Активен потребител
Re: До System
По принцип ме притеснява факта, че вече ми е казвано че има натиск за вземане на решение в полза на жалбоподателя. И ме тревожи поведението и страничните коментари на следователя Х.. Просто исках да знам дали има норми на поведение и етика за такава длъжност.
- johnsmith
- Нов потребител
Норми за етично поведение има за всяка магистратска професия. Има ги и на сайта на ВСС, но ми се струва, че не Ви интересува законовата регламентация на въпроса, а как Вие да упражните натиск над магистрат, който вероятно наистина се опитва да си върши работата. Ако действително имате опасения, че се упражнява натиск, тогава изразете гласно и не анонимно, както е редно, кой, за кого и по какъв повод Ви е уведомил, че се упражнява натиск да бъдете осъден. Тогава споделяйте и опасенията си, че спрямо Вас се действа недобросъвестно...
П.П. "Решение в полза на жалбоподателя" не е терминология на наказателното право, където държавата се възползва от правото си да съди извършилите престъпление, независимо от къде е узнала за него.
П.П. "Решение в полза на жалбоподателя" не е терминология на наказателното право, където държавата се възползва от правото си да съди извършилите престъпление, независимо от къде е узнала за него.
- LakeG
- Потребител
"Преди това един прокурор ми каза че е имал обаждане от голям човек който е искал "да ме нагласят"."
На първо време трябва да се изясни етичното поведение на прокурора позволил си да прави такива изказвания.
На първо време трябва да се изясни етичното поведение на прокурора позволил си да прави такива изказвания.
- plamena26
- Потребител
Ако изобщо си е позволил, колега...
- LakeG
- Потребител
Re: Do Lake G
Не мисля че имаш основание да не ми вярваш. При положение че нито се познаваме,нито нещо зависи от писаниците тук. Истина е. Човека доколкото знам си е направил отвод заради това, повече не сме се срещали. Незнам до колко е етично да ми го казва, но е факт. Просто ми беше познат и по случаиност беше попаднало при него. Изводите оставят за теб, със цялото ми Уважение. Не разбирам защо си негативно настроен? Нима не допускаш че на света се случват такива работи?
- johnsmith
- Нов потребител
Първо - допускам много неща, но имам право и да се съмнявам в много неща...
Второ - "настроена" негативно не съм - просто имам право на мнение.
И трето - прав сте, че не се познаваме, затова не очаквам и фамилиарно отношение.
Щом сте убеден в правотата си, ще намерите начин да го докажете. Стига да е така...
Второ - "настроена" негативно не съм - просто имам право на мнение.
И трето - прав сте, че не се познаваме, затова не очаквам и фамилиарно отношение.
Щом сте убеден в правотата си, ще намерите начин да го докажете. Стига да е така...
- LakeG
- Потребител
Re: До LakeG
Извинете ме за фамилиарното отношение. Малко съм изнервен от тази история. Вярвам обаче че нещата ще се оправят. Още веднъж ме Извинете.
- johnsmith
- Нов потребител
ОК. Разбираемо е.
Доколкото разбирам от написаното от Вас, делото е в досъдебна фаза достатъчно дълго и скоро ще стане ясно дали ще Ви бъде повдигнато обвинение. Ако това бе сторено по-рано, бихте имали възможност да искате разглеждането му в съда, при такова проточване, но за момента това няма как да се случи. Съветът ми е да поискате компетентен съвет от колегага, който сте избрали за свой адвокат и който познава делото. Докато вярвате в правотата си, има и шанс да я докажете.
Доколкото разбирам от написаното от Вас, делото е в досъдебна фаза достатъчно дълго и скоро ще стане ясно дали ще Ви бъде повдигнато обвинение. Ако това бе сторено по-рано, бихте имали възможност да искате разглеждането му в съда, при такова проточване, но за момента това няма как да се случи. Съветът ми е да поискате компетентен съвет от колегага, който сте избрали за свой адвокат и който познава делото. Докато вярвате в правотата си, има и шанс да я докажете.
- LakeG
- Потребител
Re: Do LakeG
Благодаря Ви LakeG. Исках да чуя някое и друго странично мнение. Весели празници.
- johnsmith
- Нов потребител
Винаги съм се "кефил" на ония правораздаващи които знаят ,че нещо липсва, а пък не знаят кой го е измайсторил По интересното е, че всички полицаи ги учат, че това е "стопанско" /по ново му "икономическо"/ престъпление, а то се характеризира, че има известен автор, пък може да няма престъпление. Явно и тук следователят върши работата на полицаите
- marmarinov
- Потребител
Re: Do marmarinov
Не разбирам смисъла на написаното. Как е редно да е? Има престъпление и после виновен, който полицайте не намират, или първо си намираме виновен и после по надарения следовател прави невъзможното и го доказва. Все тая, разбирам само че както винаги полицайте не са си свършили работата. Предубедено разсаждавате господине.
- johnsmith
- Нов потребител
Не исках да разводнявам темата колега johnsmith. Абсолютно сте прав, че ако някъде съм използвал думата "виновен", щеше да е предубедено. Все пак съм оставил това за съда, ако делото стигне до там. По скоро намекнах, че има правни системи в които ярко се различават "тактиката по разкриване на престъпления" и "методиката за тяхното доказване". Първото е извънпроцесуален способ. Кръга лица можещи да извършат някои видове престъпления е предварително известен. Толкова с криминалистиката, да се върнем към правото. В случая е образувано производство за присвояване. Няма да се спирам подборобно кой може да присвои и трябва ли предмета на престъплението да бъде да бъде в негово владение. Към това и като прибавим тези 8 години, сякаш доста хора не си вършат работа. Това разбира се е само едно мнение, нищо лично
- marmarinov
- Потребител
Re: Do marmarinov
Нещо не се разбираме , Колега.
1. Аз съм от лошите според Вашето мнение.
2.Ако учите право ,трябва да знаете че колкото и да съм лош, все пак съм невинен, до доказване на обратното.
3.Изказването ме подкрепя, за което Ви Благодаря, въпреки че си противоречите
4.Става въпрос за чисто вмешателство, може да го наречете и по друг начин.
5. Питам? Как бихте избегнали телефонните обаждания?
6. Точка 5. е идеята на всичко?
7. Пак някой ще каже че има бандити в държавата Българиа ако се заема сам.
1. Аз съм от лошите според Вашето мнение.
2.Ако учите право ,трябва да знаете че колкото и да съм лош, все пак съм невинен, до доказване на обратното.
3.Изказването ме подкрепя, за което Ви Благодаря, въпреки че си противоречите
4.Става въпрос за чисто вмешателство, може да го наречете и по друг начин.
5. Питам? Как бихте избегнали телефонните обаждания?
6. Точка 5. е идеята на всичко?
7. Пак някой ще каже че има бандити в държавата Българиа ако се заема сам.
- johnsmith
- Нов потребител
Re: Пак до marmarinov
За 8 години, вярно че е много време , но това е положението, искате ли да ги научите как да си свършат чесно работата. ЩЕ се зарадвам, а и ще ми се махнат от главата Вампирите.
- johnsmith
- Нов потребител
Вие твърдите, че не се разбираме, може би защото не сте обърнали внимание на последното изречение, че поста ми не бил насочен към вашето мнение. Не си позволявам да давам квалификации като "лош" и "добър" Или бих го направил на лс. Обучението предполага аудиторията, която в случая липсва. Ако ще има продължение по "нашата" тема, наистина предлагам да не тук.Благодаря Ви за разбирането
- marmarinov
- Потребител
Форумът е да дава общи разяснения, но не можем да даваме "чисти" консултации, защото ако сме адвокати ни глобяват за безплатна дейност (както е при такситата) и за дъмпинг.
Последна промяна ivan_lawyer на 14 Яну 2009, 20:50, променена общо 1 път
- ivan_lawyer
- Старши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|