начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

обявено е класирането!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

обявено е класирането!

Мнениеот вили » 06 Ное 2003, 15:42

На страницата на ВСС е обявено класирането за мл.съдии, мл. прокурори и съдии в РС. Какво става с обжалването на конкурса. Има ли някой вътрешна информация относно настроенията във ВСС какво би се получило при обжалването му.
вили

Re: обявено е класирането!

Мнениеот 1 » 06 Ное 2003, 16:07

На страницата на ВСС, няма класиране, търсих на съобщения, но там има само резултатите от устните изпити!
1

Мнениеот 2 » 06 Ное 2003, 16:15

Трябва да си доста ... (думата е от три букви), за да не правиш разлика между обявени резултати и класиране на кандидатите. Е, ти явно си такъв, защото, както казва и "1", на страницата на ВСС има обявени само резултатите от устния изпит, което впрочем не е от днес или от вчера, но не и класирането.
Що се отнася до въпроса за обжалването на конкурса, ясно е, че такова ще има едва след обявяването на класирането, но не и преди това. Но както посочих ти си много ..., за да се досетиш и за това.
2

Мнениеот 1/2 » 06 Ное 2003, 17:34

тези класират хора с по-нисък бал само заради това, че имат някакъв стаж(за следователи)!!!! Някой ще обжалва ли този фарс?
1/2

Мнениеот *** » 06 Ное 2003, 17:34

Klasiraneto naistina e obiaveno.

Мнениеот dida1 » 06 Ное 2003, 17:56

Аз месля да обжалвам класирането на следователите, защото имам най- висок бал от всички и не са ме класирали изобщо, а са класирани хора с бал по-нисък от моя, но имали стаж. Ако стажът ще е водещ не трябваше изобщо да ни допускат до конкурса. След разглеждането на документите и допускането до конкурса считам, че всички сме с равни възможности. Не е редно хора с по-нисък бал ат моя с цяла единица и дори с още по-нисък да бъдат класирани, само защото са се регистрирали по-рано като адвокати.
dida1

Мнениеот 123 » 06 Ное 2003, 17:59

Къде е обявено класирането - на страницата на ВСС или някъде другаде?
123

Мнениеот Марина » 06 Ное 2003, 18:10

не знам кой е тъп и кой не е,но резултатите излязоха на страницата на ВСС още в 13,30
Марина

Мнениеот 73 » 06 Ное 2003, 18:10

Pro4eti vnimatelno 4l.127 ot Zakona za sadebnata vlast. Za sledovateli v Okrajna sledstvena slujba se nazna4avat lica s min. 2 g. staj i PO IZKLU4ENIE bez staj. Sled kato ima kandidati sas staj - NIAMA izklu4enia
73

Мнениеот 1/2 » 06 Ное 2003, 18:17

В наредбата пише, че може да се обжалва законосъобразността на конкурса,а самата наредба е за условията и реда.Много ме съмнява,че ще излязат с този номер.Обадих се във ВСС да ги питам защо е класиран кандидат с по-нисък бал от моя.Те отговориха,че имал стаж,а според чл.127 на ЗСВ за следовател в ОСС се изисквал 2 г. стаж.Много беше некоректно от тяхна страна да не споменат за тази "малка" подробност при подаването на документите.Всъщност могат да назначат и човек без стаж,но по изключение(според закона).
1/2

Мнениеот 73 » 06 Ное 2003, 18:24

Kкакво значи некоректност от тяхна страна ?!??? Вие сте юристи ..... Незнанието на законите..... Кандидатствате за магистрати, а не сте прочели закона?!?? Отделно в обявата в ДВ пишеше, че кандидатите трябва да отговарят на изискванията на чл. 127 от ЗСВ.
73

Мнениеот dida1 » 06 Ное 2003, 19:49

Аз знам чл.127 от ЗСВ, но все пак считам, че всички, които са с по-висок бал от кандидатите със стаж следва да попадат в изключенията. Представете си ситуация, в която юрист не може да си намери работа в продължение на 1-2г., няма средства да се регистрира като адвокат, през това време чете и работи друга работа, не по специалността и друг, който има средства регистрира се, има стаж като адвокат, друг е въпросът през това време дали е чел, какво знае, какво е работил и изобщо с какво се занимава. Явяват се на конкурс и този който няма пари да се регистрира като адвокат и да поддържа офис и пр. има по-висока оценка, но назначават колегата адвокат, със значително по-нисък бал, защото той има парички и през това време му е текъл стажът. В този форум всички сме юристи и всички трябва да имаме силно сувство за справедливост, къде е тука справедливостта.
dida1

Мнениеот riki » 06 Ное 2003, 20:23

Защо не виждам класирането- дайте линк, моля ви!
riki
Нов потребител

Мнениеот 1/2 » 06 Ное 2003, 21:00

Уважаеми 73,какъв следовател би станал някой.който едва е закрепил четворката?Наистина по отношение на теорията някой току-що завършил юрист може да се справи по-добре от по-старите,но с практиката не е точно така.На устния изпит показваш тези умения,които са свързани с някаква адекватна реакция да се справиш в определена ситуация.Спечелилите са се изложили предполагам и там.Аз не упреквам ВСС,че спазва закона,а за това ,че би било добре да отрази това условие в наредбата си.Иначе нали се сещаш,на какво прилича повече???
1/2

Re: riki

Мнениеот 1234 » 06 Ное 2003, 21:09

И аа не можех да го видя сумати време, макар че беше обявено.
Ето линк: http://www.vss.justice.bg/bg/news/1.html
1234

Мнениеот dida1 » 06 Ное 2003, 22:24

Уважаем/а 1/2 отговарям ти: има кандидати, които нямат на писмения 4, нито на устния са се изложили. Моят случай е точно такъв -класират кандидати с много по-нисък бал, например единият кандидат има 4.50 на писмения, а на устния има 5.00 или общо 14.00 бал, а аз имам 5.00 на писмен и доста добре съм се представил или както ти се изразяваш имал съм абсолютно "адекватна реакция", защото на устния имам 5.50. И щом смяташ, че колегата е реагирал "по-адекватно" от мен, само защото има с една година повече стаж от мен, мога да предполагам, че и ти си от тези, които са "спечелили" конкурса само защото са се регистрирали по-рано като адвокати.
dida1

Мнениеот 1/2 » 06 Ное 2003, 22:40

Имах предвид-класиралите се.Новоизлюпилите се следователи със смешно нисък бал.Не съм от :тези".
1/2

Мнениеот 78 » 07 Ное 2003, 10:00

Chestito na klasiranite!
nikoi da ima predstava koga shte e sledwashtiiat konkurs?:-)
78

Мнениеот Марина » 07 Ное 2003, 10:51

За какви абсурди говорите.Отворете и проследете какви хора се класират за съдии.Вие се възмущавате,че са назначили следователи с 4,5.Ами отворете и вижте как ще колят и бесят хора с 2,2 на устния изпит-класираната за Червен бряг.
А друга класирана даже не е влизала в съда,но мама й е платила и тя е станала адвокат,без да практикува през това време.Е,аз защото нямах пари,сега ще стоя и ще гледам отстрани как правораздават хора с 2 глави по-ниско от мен.Това е абсурд.Хората с 2 на устния трябваше да не участват в класирането,а те благодарение на това,че имат 2 балът им се увеличава с 2 единици-какъв абсурд-не мислите ли?
Марина

Мнениеот pepa » 07 Ное 2003, 11:03

Може би ще ми се присмеете, но не го виждам това класиране. Къде е. на страницата на съобщенията висят резултатите от проведения устен изпит, къде ли не търсих и не видях класиране, отворете ми очите
pepa
Нов потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити