- Дата и час: 05 Дек 2024, 00:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за малко помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за малко помощ
Здравейте на всички имам нужда от съвет, не съм компетентна във юредическата област затова ще бъда мнаго благодарна на всички който изкажат мнение по въпроса. Проблема ми се състой във това че аз съм женена във едно село но съм израснала във друго и във селото във което съм израснала се носят ужасни слухове за мен там живеят родителите ми бабите ми и дядовците ми които ужасно се възмущават и срамуват от слуховете а те не са верни мога да го докажа. Мога ли по някакъв начин да си търся правата за да спрат да тормозят близките ми. По конкретно по въпроса е че в къщата на баба ми която живее отделно от родителите ми съм правила и вършила неща, а във същото време аз съм отивала там един два пъти в годината. Ходя всяка седмица при родителите ми но както вече казах те живеят отделно от баба ми. Благодаря предварително на всеки който изкаже мнение. Имам нужда от помоща Ви за да спрат да тормозят близките ми може ли да ми обясните какво мога да направя по въпроса. Благодаря
- kemal4o
- Нов потребител
Re: Моля за малко помощ
Предварително се извинявам ако темата не е за тук моля модераторите да я преместят.
- kemal4o
- Нов потребител
За да поискате някой да отговаря пред съда за клевета /това е престъплени от частен характер, за което се обръщате директно към съда/, трябва първо да знаете кой, какво и пред кого говори. Може да търсите отговорност само от конкретно лице, за конкретни неверни твърдения и ако има кой да потвърди, че то ги е изрекло за Вас.
- LakeG
- Потребител
премести се у градо и няма да имаш тези проблеми на село е така... за какво иначе да си говорят селяците докато люскат ракия в кръчмата на мегдана? има една приказка... във всяка лъжа има по малко истина
- bocman__
- Младши потребител
Ами съди там кйто трябва за клевета,трябва ти адвокат,търпение и $$$,ако найстина можеш да докажеш виновността на еди кой си там давай ще е интересно дело,освен ако съдия-докладчика не реши,че не са налице необходимите предпоставки за образуване на пройзводство и Ви откаже
- shakina_
- Младши потребител
По скоро, търси решение в кметството, помоли кмета какво да направите.
Ако трябва напиши някакви писма и ги прати или полепи по селото.
Първоначално.
Иначе можеш спокойно да заведеш дело за клевета в съда, ще ползваш свидетели.
Поискай в молбата си безплатна правна помощ.
Ако трябва напиши някакви писма и ги прати или полепи по селото.
Първоначално.
Иначе можеш спокойно да заведеш дело за клевета в съда, ще ползваш свидетели.
Поискай в молбата си безплатна правна помощ.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Много трудно ще се докаже това,защото едно е ти да го твърдиш,а съвсем друго е да се докаже от адвокат.Така е по селата,въпреки че ти си доста "развита" явно в твоето село.
На мен специално ме и много интересно как съпругът ви приема това "говорене"?По -скоро се погрижи той да не се вслушва много много.
Но както казва колегата
На мен специално ме и много интересно как съпругът ви приема това "говорене"?По -скоро се погрижи той да не се вслушва много много.
Но както казва колегата
Като за " малко помощ" това ти е достатъчно
- punisher
- Потребител
Благодаря на всички Ви за изказаното мнение много ми помогнахте, но след като си потърсих правата човекът който беше пуснал слуха се отрече че е той и като всеки селянин се кле в челедта си и се извинява и прехвърли топката на другия, а пък другия излезе че е кмета и кметицата пък те го чули от друг и т.н. все глупости с който Ви занимавам. И така малко ги стреснах дано в скоро време да няма нищо за казване за мен . Благодаря Ви много.
punisher съпруга ми е доста дабър и мил човек вярва единствено и само на мен и няма какво да крия от него имаме семеен бизнес и горе долу прекарваме заедно по 20 часа единственото време във което съм без него е когато съм със детенцето ни, пък и вече не се очудва това не е за първи и няма да бъде за последен път.
Благодаря Ви тук намерих много добри и отзивчиви хора по нашия край има една приказка " Човеци много, хора малко" ако имам някакъв проблем надявам се че няма да е проблем пак да се обърна за съвет към Вас.
Благодаря на всички Ви.
punisher съпруга ми е доста дабър и мил човек вярва единствено и само на мен и няма какво да крия от него имаме семеен бизнес и горе долу прекарваме заедно по 20 часа единственото време във което съм без него е когато съм със детенцето ни, пък и вече не се очудва това не е за първи и няма да бъде за последен път.
Благодаря Ви тук намерих много добри и отзивчиви хора по нашия край има една приказка " Човеци много, хора малко" ако имам някакъв проблем надявам се че няма да е проблем пак да се обърна за съвет към Вас.
Благодаря на всички Ви.
- kemal4o
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|