начало

въпрос за предсрочното освобождаване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос за предсрочното освобождаване

Мнениеот matilda83 » 14 Яну 2009, 18:27

Въпроса ми е следният ако имаш право на предсрочно ословно освобождаване как е по добре да постъпиш да играеш първо външо т.е. с адвокат или първо вътрешо от затвора. Вторият ми въпрос е ако не те пуснат от съда при вътрешното предсрочно да ли за външното пак чакаш да минат 4ри месаца т.е. да прескочиш едно предсрочно. Благодаря предварително на всички които ми отговорят на въпроса.
matilda83
Нов потребител

Re: въпрос за предсрочното освобождаване

Мнениеот LakeG » 14 Яну 2009, 22:38

Човекът, заради когото задавате въпроса, явно е доста запознат със затворническата терминология за "външно" и "вътрешно". Такива термини в закона няма, а на мен, честно да си призная, хич не ми се ще да давам съвети, как някой по-бързо да напусне мястото, което вероятно му се полага...Макар да знам колко ни струва на всички да го издържаме там...
Не приемайте коментара ми лично.
LakeG
Потребител

Мнениеот kpavlova » 14 Яну 2009, 23:44

Решението как да " играете " ще си го вземете самичък.
Вероятно казвате на предложението на Комисията по чл.17 - "вътрешно" предлагане, а на предложението на наблюдаващия общежитието прокурор - "външно" предлагане.Та :ако съдът не уважи предложението/ на Комисията или на прокурора, без разлика/, ново предложение може да се направи не по-рано от три месеца от произнасянето на съда.
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот yancheva » 15 Яну 2009, 18:16

Между другото, "кокал" е дума, която няма как да не откриеш във всеки, дори и в най-краткия, правописен речник!
yancheva
Младши потребител

Мнениеот dora » 18 Яну 2009, 22:59

При придобиване на право на условно предсрочно освобождаване (УПО) името Ви се включва в списъци за обсъждане "автоматично", без да проявявате някаква активност в тази насока. Друг въпрос е какво мотивирано решение ще се вземе по въпроса Ви, което зависи главно от поведението Ви в затвора, така че "играйте вътрешно", убедете с поведението си инспектора по социални дейности и възпитателна работа, че заслужавате УПО (включвате се в работа, нямате наказания, имате положителни прояви и награди и пр.).
dora
Младши потребител

Мнениеот 1968 » 19 Яну 2009, 12:49

Няма "право на УПО".Може да се постанови УПО, но може и да не се постанови.
1968
Потребител

Назад към Наказателно право