- Дата и час: 22 Ное 2024, 12:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Защо в Пловдив осъдиха циганите накуп?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Защо в Пловдив осъдиха циганите накуп?
Защо в Пловдив осдъдиха 14 цигани за кражба на ток в рамкитте на едно дело? Дали целта е отчитане на борба с организираната престъпност (по либийски образец?)? Или за да надуят размера на откраднатото и с това – присъдите (макар и условни)? Ако е така,можем ли в бъдеще да очакваме само колективни дела за кражба?
Извинявайте за неюридическата ми терминология!
Извинявайте за неюридическата ми терминология!
- любопитка
Re: Защо в Пловдив осъдиха циганите накуп?
... защо "плюете" по съда и съдебната система?!
Не съм запознат с делото но вероятно има или съизвършителство или съединяване на делата... аз съм виждал дела с 18 подсъдими... повече от футболен отбор
Не съм запознат с делото но вероятно има или съизвършителство или съединяване на делата... аз съм виждал дела с 18 подсъдими... повече от футболен отбор
- минаващ
А според вас не е ли редно да се съди за кражба?
Това за вас може да е либийски образец, но иначе си е световна практика и в най-цивилизованите страни. Редно е държавата да затегне колана около всякакви крадци. В предвид на досегашната ситуация, условната присъда е резонна но това трябва да е предупреждение да очакваме всякакви присъди "в бъдеще". Това е пътят към Европа, друг път няма. Стига са ни споменавали с израза "крадливо племе", трябва да се променим.
Това за вас може да е либийски образец, но иначе си е световна практика и в най-цивилизованите страни. Редно е държавата да затегне колана около всякакви крадци. В предвид на досегашната ситуация, условната присъда е резонна но това трябва да е предупреждение да очакваме всякакви присъди "в бъдеще". Това е пътят към Европа, друг път няма. Стига са ни споменавали с израза "крадливо племе", трябва да се променим.
- циганин
Колеги някой по-запознат ще ми каже ли точно за какво става дума, че ми стана интересно, а от няколко дни бойкотирам медиите, вкл. пресата. Почивкам си!
- Гери
Не питам защо осъдиха циганите,...
а защо ги осъдиха НАКУП? Да очакваме ли скоро нов стахановско–вишински почин на съдилищата за масово осъждане на престъпници: всички крадци за 2004 г от София – наведнаж, всички джебчии от гарите – наведнаж? Ще последва ли след масовите присъди и масов доживотен затвор (поради акумулирането на престъпленията)? Няма ли, когато починът стане толкова масов, покрай сухото за бройка да включват и мокрото?
- любопитка
Защо осъдиха циганите по самопризнание?
Не връщат ли старата практика на Вишински? Как успяха да докажат колко точно ток са откраднали тези 14 цигани, като в района имало още 2000 като тях? Или намериха киловатчасовете под леглата им? :))
- любопитка
Mnogo se izviniamvam, no Vie mangalite li shte zashtitavate (i to v tri prez noshtta)?!?!Mislia, che ima mnogo po-vajni problemi ot tova. Zhalko, che sa osadili samo 14 dushi. No vse pak e neshto - taka moje i da se postresnat i da namaliat bezobraziata si...
- 88
Re: Защо осъдиха циганите по самопризнание?
И аз малко се озадъчих как са доказали престъплението от РП Пловдив. Имал съм такива дела и от собствен опит знам , че няма експертиза , която да докаже кой колко точно ток е откраднал. Тогава как се индивидуализира точно престъплението не става ясно. Единствения вариант е да се направипо една разработка за всеки отделен случай и вместо СРС да се сложи по един "скрит електромер" към нелегалната жица. Чакаш дветри седмици , за да се набере достатъчно " доказателствен материал" и делото може да започне.
- Христозов
Не е въпроса до ромите
Не е въпросът само до манггалите,а е и до това, кога теб ще нарекат "ром" и ще те "осъдят" чрез беззааконие. Или детето ти,или брат ти – малко ли са българите, които не можеш да отличиш от циганите. Жената се вълнува за конституционните права на гражданите (в това число – и твоите) в тази страна,с което доказва, че е по–дорасла за гражданското общество от теб. Може да няма нужното образование, но има инстинкт.
- Нойман
Konstitucionnite prava na grajdanite sa hubavo neshto, no ciganite, mislia si, ne sa hora...sledovatelno ne sa i grajdani :-)
- 88
Вероятно така смятат и Филчевистите
Чудно, защо циганите като се пишат за българи,страшно намразват своите бивши съетноси?88 написа:
- УЙна Пена
А бе Нойман че правото на собственост, т.е. да не те крадат не е ли конституционо право? Делото е наказателно, а не гражданско и не е нужно да се мери кражбата с точност до хилядна, важно е че има кражба.
Не одобрявам примитивното отношение на форумисти към циганите. В Кюстендил, циганин върна 6000 евро на българка, изпуснала ги на пътя. Колко българи ще направят това?
Не одобрявам примитивното отношение на форумисти към циганите. В Кюстендил, циганин върна 6000 евро на българка, изпуснала ги на пътя. Колко българи ще направят това?
- циганин
Mnogo. I sa go pravili. Prosto ne se vdiga takuv shum, shtoto ne sa cigani. A tova e edinstveniat takuv izvesten sluchai za ciganin, koito samo idva da potvurdi praviloto, che te principno ne sa chitavi. Estestveno, che ima i svestni, no te sa tvurde malak procent. Taka pone mislia az.
- 88
dali sa cigani ili ne - nema zna4enie
pravosydie nema, policia nema, vlast nema - ima edna mafia, vervajte mi pak
- jespy
мисля , че ако трябва темата на този форум да отговаря на сайта , където се провежда , следва да се обсъждат по - скоро практическите аспекти на подобен род наказателни дела ( кражба на електроенергия ), а не факта на осъждане на 14 цигани. Считам , че по този начин дискусията ще е по - интересна и полезна за участниците. А пък дали един циганин ще го осъдят за кражба на ток илиза кражбата на жицата, по която този ток тече, е въпрос на подход от негова страна. Цигани , турци , българи , ток краде всеки който има зор и може да го направи. Не отричам , че на циганите им се случва по - често
- Христозов
Не е ли нужно да се мери кражбата с точност до хилядна?
А защо на Клюна отмериха процедурата с точност до хилядна (в негова полза разбира се)?
- Мангал
За защитата на конституционното право на собственост
Какво ще стане, ако конституционното правото на собственост се защитава и/или утвурждава с неконституционни средства? Мисля, че примери има и в историята и в географията...
- Мангал
Христозов, съгласен съм че форумът по идея е по-практически, но какво да правим когато тук има хора на които не им е ясно че законът е и трябва да е равен за всички. Така трябва да бъде и във всяка цивилизована глава, решила да се занимава с правосъдие. Да бъда по-практичен, в случая изобщо не е необходимо да се споменава че това са цигани за да се разисква случая, да не говорим че част от коментарите са чиста незаконна дискриминация. Не сме в 19-ти век, а в 21-ви.
- циганин
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|