- Дата и час: 05 Дек 2024, 01:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПТП с чуждестранен гражданин
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
ПТП с чуждестранен гражданин
Здравейте на всички! Надявам се да може някой да ми помогне с компетентно мнение. Значи на 05.11.2008 баща ми катасртофира и почина след еднодневен престой в болницата. Катастрофата е била челна, а другия участник е немски гражданин. До ден днешен нямаме нито експертиза, нито протокол от ПТП. А това което най ме озадъчава е че немският гражданин е напуснал България часове след катастрофата и преди баща ми да почине, под предтекст че искал да се лекува в чужбина, а в действителност му нама нищо даже и драскотина(бил е с джип все пак). И до ден днешен го няма и предполагам няма да се върне. Та искам да попитам дали наистина са имали право да го пуснат, след като не се знае кой е виновен за това ПТП и защо сега всячески се опитват да изкарат баща ми (лека му пръст) виновен. Няма ли някакъв закон да му наложат да не напуска страната до изясняване на случая. Благодаря предварително!
- didolina
- Нов потребител
Re: ПТП с чуждестранен гражданин
Насочвам Ви към служебния Гаранционен фонд към Министерство на финансите, където под формата на компетентна правна помощ обясняват казуса Ви.
Гаранционният фонд помага в случаите на заплетена случка, като Вашата.
Но, за съжаление, трябва да отговорите на две условия - невъзможност да откриете германеца и от друга страна, липса на друг правен способ за действие спрямо германеца.
С други думи - всичко е в добрите ръце на Прокуратурата на Района, където живеете.
Гаранционният фонд помага в случаите на заплетена случка, като Вашата.
Но, за съжаление, трябва да отговорите на две условия - невъзможност да откриете германеца и от друга страна, липса на друг правен способ за действие спрямо германеца.
С други думи - всичко е в добрите ръце на Прокуратурата на Района, където живеете.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
това чак не ми се вярва да е възможно.да дойдат полицаи,при тежко ПТП
и да няма даже протокол за нея?
и да няма даже протокол за нея?
- vetre
- Потребител
Ами да, всеки това се чуди, но наистина няма готов протокол от ПТП-то. И експертизата още не е излезнала. Вчера се видях с адвоката и написахме молба до прокуратурата за смяна на автоексперта. Даже не са ме викали в полицията да ми представят всички документи и да се запозная с тях. А за въпросния немски гражданин - даже имената му не знаем.
- didolina
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|