начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

ПТП с чуждестранен гражданин

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПТП с чуждестранен гражданин

Мнениеот didolina » 10 Фев 2009, 01:06

Здравейте на всички! Надявам се да може някой да ми помогне с компетентно мнение. Значи на 05.11.2008 баща ми катасртофира и почина след еднодневен престой в болницата. Катастрофата е била челна, а другия участник е немски гражданин. До ден днешен нямаме нито експертиза, нито протокол от ПТП. А това което най ме озадъчава е че немският гражданин е напуснал България часове след катастрофата и преди баща ми да почине, под предтекст че искал да се лекува в чужбина, а в действителност му нама нищо даже и драскотина(бил е с джип все пак). И до ден днешен го няма и предполагам няма да се върне. Та искам да попитам дали наистина са имали право да го пуснат, след като не се знае кой е виновен за това ПТП и защо сега всячески се опитват да изкарат баща ми (лека му пръст) виновен. Няма ли някакъв закон да му наложат да не напуска страната до изясняване на случая. Благодаря предварително!
didolina
Нов потребител

Re: ПТП с чуждестранен гражданин

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Фев 2009, 01:16

Насочвам Ви към служебния Гаранционен фонд към Министерство на финансите, където под формата на компетентна правна помощ обясняват казуса Ви.
Гаранционният фонд помага в случаите на заплетена случка, като Вашата.
Но, за съжаление, трябва да отговорите на две условия - невъзможност да откриете германеца и от друга страна, липса на друг правен способ за действие спрямо германеца.
С други думи - всичко е в добрите ръце на Прокуратурата на Района, където живеете.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот vetre » 10 Фев 2009, 22:25

това чак не ми се вярва да е възможно.да дойдат полицаи,при тежко ПТП
и да няма даже протокол за нея?
vetre
Потребител

Мнениеот didolina » 10 Фев 2009, 23:33

Ами да, всеки това се чуди, но наистина няма готов протокол от ПТП-то. И експертизата още не е излезнала. Вчера се видях с адвоката и написахме молба до прокуратурата за смяна на автоексперта. Даже не са ме викали в полицията да ми представят всички документи и да се запозная с тях. А за въпросния немски гражданин - даже имената му не знаем.
didolina
Нов потребител

Назад към Наказателно право