Здравейте!
Ще ви бъда безкрайно благодарна, ако ми помогнете с мнение или съвет как да постъпя в следната ситуация: Имам дъщеря на 4 г. и 9м., нямаме брак с баща й и не живеем заедно. Преди празниците, детето ми разказа някои потресаващи неща. С мои думи, накракто ще се опитам да обясня. Баща й е блудствал с нея и дъщеря ми много подробно ми обясни как го е правил. След като мина известно време/няколко дни/ през което да осмисля всичко което ми разказа детето, потърсих помощ от Агенция за закрила на детето. Сигнала е изпратен в Социални грижи, отдел "Закрила на детето". Там разговарях с "специалист" психолог, която след моя разказ ми заяви,че всичко това й се струва малко странно, че детето не може да помни преди половин година какво е било и подобни умозаключения. Насочи ме към личния ми лекар и към гинеколог и към специалист психолог!!! След "разбирането" на проблема от социалните служителки, започна едно ходене от кабинет на кабинет, докато не попаднах при един психолог, който ме посъветва да подам жалба в полицията. Отидох в районното управление по местоживеене, разпитваха детето в детска педагогическа стая, след това дойде един господин от отдел "тежки престъпления" и в прав текст ми заяви, че това е много трудно доказуемо и доколкото го разбрах, се опасяваше виновника за цялата тази ситуация да не подаде жалба срещу тях. Тъй като не бях убедена, че с едно предупреждение към бащата, нещата ще се променят и той повече няма да посегне на детето ми и бях дразнещо настоятелна, от полицията назначиха тройна експертиза и дъщеря ми отново бе разпитвана, но този път от психиатър и от психолог, разпита продълги не повече от 30 мин. Имам прокурорски номер и се надявам след два месеца ужасно напрежение най-вече за детето ми, нещата да се изяснят и ще има някакво развитие. Казаха ми да чакам и че може би отново ще разпитват дъщеря ми. Моля, ако може да ми помогнете. Разбирам, че ще ми е необхидима компетентна помощ от адвокат, но какъв? Адвокат по семейно право ли или адвокат по наказателно право и има ли смисъл цялото това ходене по мъките? В полицията казват, че нямало доказателства и трудно ще се докаже подобно нещо. Нима трябва да чакам да имат докозателства за да спра този ужасен човек. Наистина ли ще му се размине, защото ако е така съм в състояние лично да му извия врата, поне тогава ще съм сигурна, че няма да докосне детето ми повече. Благоря предварително.
- Дата и час: 05 Дек 2024, 01:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да спася детето си от извратен баща!?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да спася детето си от извратен баща!?
Безкрайно съжалявам за случилото се и наистина ви съчувствам. За съжаление и аз ще потвърдя, че е много трудно да се докаже извършването на подобно престъпление. Имам подобен случай и вече две години продължава разследването.
Експертизите ще се опитат да докажат дали наистина детето е станало жертва на сексуално насилие или е било манипулирано от възрастен, който му е внушил разни неща. Разследващие би трябвало да назначат и експертиза на бащата, която да установи има ли сексуални отклонения. Разпит на негови интимни приятелки, също ще допринесе за изясняване на случая. За съжаление нямате медицинско за детето, което да установи има ли травми и от какво биха се получили. На този етап е най-добре да ограничите контактите на детето с бащата или те да се случват само във ваше присъствие. Определено материята е наказателно правна, но е добре колегата да се занимава и със семейно право. Докато компетентните органи не се произнесат, в отдел "Закрила на детето" ще има отворен случай и ще се изготвят социални доклади. Мисля, че за да сте чиста пред съвестта си и да гарантирате спокойствието на детето, трябва да направите всичко, което зависи от вас. Нищо няма да приключи толкова бързо, колкото ви се иска. Задавате някои въпроси, на които за съжаление никой колега няма да може да ви отговори.
Експертизите ще се опитат да докажат дали наистина детето е станало жертва на сексуално насилие или е било манипулирано от възрастен, който му е внушил разни неща. Разследващие би трябвало да назначат и експертиза на бащата, която да установи има ли сексуални отклонения. Разпит на негови интимни приятелки, също ще допринесе за изясняване на случая. За съжаление нямате медицинско за детето, което да установи има ли травми и от какво биха се получили. На този етап е най-добре да ограничите контактите на детето с бащата или те да се случват само във ваше присъствие. Определено материята е наказателно правна, но е добре колегата да се занимава и със семейно право. Докато компетентните органи не се произнесат, в отдел "Закрила на детето" ще има отворен случай и ще се изготвят социални доклади. Мисля, че за да сте чиста пред съвестта си и да гарантирате спокойствието на детето, трябва да направите всичко, което зависи от вас. Нищо няма да приключи толкова бързо, колкото ви се иска. Задавате някои въпроси, на които за съжаление никой колега няма да може да ви отговори.
- betina
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|