начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

присъди за полицаите, убили Чората

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: присъди за полицаите, убили Чората

Мнениеот nezret » 18 Фев 2009, 23:47

:D Мда, това може само да ме кара да се усмихна.
Не е важно толкова процесуалния способ, дали ще се оспорва СМЕ, или нова очна ставка, за да се установи че " не е доказано по безпорен и несъмнен начин,степентта на съучастие , както и наличието на умисъл за убийство". Важно е крайния резултат. А и след като вече са намесени американски експерти, филма става от интересен по интересен :twisted: . М да , едно пълно оправдаване определено ще вдъхне респект към представителите на ъндърграунда. Между впрочен мнозина обвиняват че САЩ са полицейска държава, не съм бил там и не мога да твърдя това, но дори да е вярно, доказва че са Държава, а не престъпна територия с елементи на държавност , както е в България все още за съжаление.
Много ми е интересно защо ли не са образувани дела срещу полицаите убили, при това като куче с пищови биг боса на 20 век, краля на коката за всички времена всемогъщия Пабло Ескобар, чиито годишни печалби ,според т.в.Есплорър
надхвърлят 2,4 млрд в свежо зелено?!? :twisted:
А нима българските биг босове, които отказаха "индулгенция" от Светата римска инквизиция- ERROR FUNDDAMENTALIS(да не изброявам имена,те са достатъчно добре известни) , за които ,наистина вече можем спокойно да говорим за умисъл за убийство, да не мислите че "Чистачите" , са обикновени улични бабаити?!? Преди време само вестник "Гардиън" си позволи да напише такава логически издържана хипотеза, за това кой кого и как и защо "прочиства професионално големия боклук". Професионалните "чистачи" винаги са били са и ще бъдат хора с пагон. Независимо дали са от системата на МВР ,Разузнаване или отбраната, независимо дали са от България или сродна нам държава.
Доколкото ми е известно най добрите са от ВИМПЕЛ , най елитния отряд от елитната група Алфа, преторианската гвардия на новия император Владимир Владимирович Путин.(източник Убий Путин 2 изпълнението на присъдата)
Едва ли "преторианците" биха се занимавали с дребни отрепки от родния ъндърграунд .
Но при очертаващото се оправдаване,вероятността подсъдимите полицаи , да получат оферти за членство в "Ордена" е много голяма. :twisted:
Тогава наистина на някои колеги нагледно , от обективна и субективна страна ще им се "Обясни" ,как се извършва умишлено убийство.Приготовление, изпълнително деяние, настъпил съставомерен резултат, какво е пряк умисъл и т.н.. Но друг е въпроса дали ще има улики. ?!? :roll: Не ми е известно поне на мен, с изключение на Лий Харви Осуалд(по неофициални данни подложен на Тета програмиране, по програмата Майнд контрол), зомбиран килър от ЦРУ , екзекутора на президента Кенеди , естествено веднага убит от поръчителите си , да е хванат на местопрестъплението или по принцип да е хванат и да издържи обвинение?!?
Поправете ме ако греша.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
nezret
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Фев 2009, 20:04

Не забравяйте, че дори в забравената от Бога Венецуела, дълго време търпяха Пабло Ескобар. Тъй като явно сте гледали този научно-популярен филм за залавянето на Ескобар, сте забелязали през колко фази е минала Чилийската държава, за да стигне до показни разстрел на Ескобар.
Не може директно да направиш Ескадрони на смъртта и да трепеш наред.
Мерси.
И без това може някой мръсник да ме припознае и да ми направят шапка.
Едва ли, де.
Адвокатите най-много помагаме на престъпността, но и адвокатите най-много помагаме срещу престъпността.
Понякога трябва да кукуригаме, но все едно - изпълняваме дълга си.
Впрочем трябва да разширят правомощията при задържане, но това да става само с широка публичност - при явно рецидивирал случай.
Впрочем какво да роним сълзи за Чората - явен случай на неандерталец, прошмугнал се през лагера на Хомо Хабилис и по случайност ударен от камък.
Животът винаги е бил и ще бъде джунгла.
Една разходка в Сентрал парк по тъмно?
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот sokrat » 20 Фев 2009, 15:41

Не разбрах само колко дълго е търпяла Венецуела и е търсила Чилийската полиция Пабло Ескобар?Аз пък кой знае защо си мислех че е колумбиец и е убит от колумбийската полиция.нищо човек се учи докато е жив.
sokrat
Младши потребител

Мнениеот nezret » 20 Фев 2009, 18:50

:D Това определение за т.н. "Чората" ми хареса :D :D :D
Да животът е джунгла, но дори и в джунглата има ейрархия, има лъвове, тигри, пантери, змии, и който не я спазва, по "закона на джунглата" бива изяден. освен ако е по голям лъв?!?
В природата, в бизнеса и в политиката не се търпи празно място(това важи даже и за личния живот), всяка дупка се запълва по един или друг начин. Друг е въпроса че на някои не им харесва , но това е друга тема. :lol: :lol: :lol:
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
nezret
Потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 25 Сеп 2009, 16:37

Мирослав Писов: Не сме убили Чората, делото трябва да се разсекрети
http://dnesplus.bg/Criminally.aspx?f=101&d=296369

Акцията бе разпоредена и бе под наблюдението на главния прокурор на Република България. :roll:

Ха, сега, то да вземат да осъдят и главния прокурор за убийството, щом той е бил в дъното на играта. :P
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот namakak » 25 Сеп 2009, 22:35

Ми да го осъдят щом е бил в дъното на иградата...Е защо не го съдят,разследват или наблюдават?Това питат 85% българи.
Че главен прокурор всеки безработен може да стане,на база доказателства и малко ошлайфане на речник и страхота :) :) :) :)
Съжалявам ,но мнението ми за главен прокурор е "............" и това идва от пристрастността към платежния на съдийската скамейка и бъдещите резултати.
Не визирам за кокошка няма прошка,но от години за да се побърка и предишния ,си има страх от незаконни разплащателни сметки в соя и да е свера и страха от всичкото това имитиране.
Единствената групировка в БГ е Бкп.Това и Владо Въргара го знае :wink:
Сериозността на въпроса или проблема опира до съвсем друга диктатура,например хаш 2 О ИЛИ беше нещо на химична основа,но аз вътрешно знам че е от особено значима физичната физиологична величина или нужда да имаме свестен прокурор,на който на днешния трябва ние всички да подадеме ръка или пръст/кой каквото има :wink: /,за да си остане той такъв за всички какъвто е бил и до днес.Само трябва и той да се сети или подсети,кои сме ние ,вие или за тия които трябва да прокурорства..Всъщност доста ми се струва глупав,особено да не съзрява в същината на престъплението и толкова обективни опровергаващи въпроси да задава?
Защо няма предавания по телевизията за отворени процеси и въпроси и подсказки от Фейсбук в момента на рлазследването,,ами че да изкараме на прокурора заплатата бе :D :D :D
Определено той има проблем от партиен натиск,който и след изборите някак си видимо продължава.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот namakak » 26 Сеп 2009, 00:10

Всъщност убиеца на чарката Е самия Чората.Другото е политическа заигравка,язък за добрите полицаи.И винаги ше го твърдя.Представените факти и медийни криминалистики,са поръчка.Кой би осъдил наркоприватизицоинерист или друго от години насам за собстен килър на собствената си смърт?Та те и дилърите по училищата вече заприличаха на старци от проблемна я цироза я обремененост и им личи,на той и да го бутнеш може да си умре на пътя.Интересно е как чрез прокурора наркомана излиза човек пред тея с проверено досие до девето коляно.
Аватар
namakak
Потребител

Предишна

Назад към Наказателно право