начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Пиян пътник хвнат вместо избягал шофьор(търся добър адвокат)

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пиян пътник хвнат вместо избягал шофьор(търся добър адвокат)

Мнениеот taliban09 » 05 Мар 2009, 20:30

Здравейте,

пред няколко дни се возех на задната седалка, в кола която не е моя собственост, но аз разполагах с нея.
Шофираше шофьор, който не познавах. Нямаше други хора в колата.
Шофьорът не спря на стоп сигнал подаден от полицаи, даде пълна газ и избяга. Впоследствие патрулка настигна колата. Шофьорът на автомобила, в който се возих натисна рязко спирачката и патрулката ни подмина. В момента на спирането изскочи от колата и изчезна в неизвестна посока.
Аз слезнах от задната врата и в същия момент полицаите слезнаха от патрулката. Обвиниха ме, че аз съм карал. Направиха ми проверка за алкохол, която показа близо 1.90. Дадох и кръвна проба.
В акта, който ми написаха не съм писал като възражение, че водачът на автомобила е бил друг. Полицаите твърдят, че не са видяли човек да бяга от колата в която бях.

Какво да правя оттук натам? Търся добър адвокат, който има идея как да ме измъкне от ситуацията чист.
e-mail: taliban@abv.bg
taliban09
Нов потребител

Re: Пиян пътник хвнат вместо избягал шофьор(търся добър адвокат)

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Мар 2009, 20:47

Първо, не лъжи адвоката си - ясно на всички е, че ти си карал.
Второ, ако си такъв акробат, че си направил излизане от задната седалка - добре, има дикиш.
Трето, възможно е да има фактически грешки в акта, които по естествен път да доведат до анулиране.

Моля не лъжете, ние сме професионални лъжци.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Lion11 » 05 Мар 2009, 20:59

Иван, първо човека наистина има нужда от адвокат, и второ, ако е шофирал с алкохол в кръвта 1,9 промила последиците са доста по- сериозни, а не в полето на адм санция, тоест със сигурност ще има разследване и тн. Така, че определено има нужда от адвокат, и то добър по нп... След като е посочил мейл няма нищо лошо някой да му предложи подходящ адвокат, или да се самопредложи за защитник, но адвокат ще му трябва и то добре подготвен .
Lion11
Младши потребител

Мнениеот taliban09 » 05 Мар 2009, 21:06

Вижте, нещата са ясни. Така съм го написал, че да се сетите. Не ви лъжа. "Вътре" съм казал нещата както са и оттам ме насочиха да въртим около факта, че съм бил извън автомобила, когато полицаите са излезнали от патрулката.

Иначе посоките са две, и все крайно неприемливи...

Дайте човек и да действаме
taliban09
Нов потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 05 Мар 2009, 21:42

Шофираше шофьор, който не познавах. Нямаше други хора в колата.
Шофьорът не спря на стоп сигнал подаден от полицаи, даде пълна газ и избяга. Впоследствие патрулка настигна колата. Шофьорът на автомобила, в който се возих натисна рязко спирачката и патрулката ни подмина. В момента на спирането изскочи от колата и изчезна в неизвестна посока.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Че му трябва адвокат е очевидно. Особено ако смята да се черви с ТАЗИ :shock: защитна теза. Поне е забавна. Това надали някой може да го отрече. :D
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот RinTimTim » 05 Мар 2009, 22:16

Какво да правя оттук натам?

П р и з н а в а й, моето момче :D Разкай се и ще получиш по-леко наказание :D

Една пробацийка няма да ти се отрази зле - а кой знае, може да ти се падне готина пробационна служителка и с кеф да ходиш да се подписваш :lol:
RinTimTim
Потребител

Мнениеот donchev » 05 Мар 2009, 22:22

Много странен е факта, че като заблуждава адвоката си за реалното положение, обвиняемият си мисли че печели нещо от това. Аз лично много мразя да ме правят на балък по такъв елементарен начин и си го изкарвам с двоен хонорар. Както каза веднъж един колега, понякога празния джоб боли повече от пълното досие.
donchev
Потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 05 Мар 2009, 22:35

Точно това се чудя, дали ще се намери адвокат, който да "си плюе на фасона" и да "доказва" в с.з. така представената от доверителя му фактическа обстановка ? :D

Но... уж за всеки влак си имало пътници... Може и такъв да се намери. :roll:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот fani_i » 05 Мар 2009, 23:04

Колеги, казват, че животът е най-добрият сценарист и в този смисъл невероятният сюжет може и да си намери подходящия режисьор в лицето на адвокат с въображение и размах, достойни за сценария.
А накрая току виж заслужил и аплодисменти :D Чак "Оскар" - едва ли...
fani_i
Потребител

Мнениеот miriam » 05 Мар 2009, 23:56

:lol:
хм, абе все ми се струва , че някой трябва да докаже че не е било така , а е било онака -че той е шофирал
сега , дали пък ще огледат записи на камерите наоколо ако е улица с учреждения? дали полицията ще извади първа някой свидетел , изпреварвайки защитата-аз това няма как да го знам , ама ако питащият е неосъждан и няма други приключения /еле пък за подобни нарушения в справката от КАТ/ тази история като нищо си минава и заминава към негодните за внасяне.... :D
Много , ама много зависи какъв тандем ще са с адвоката си
Зависи и на какъв дознател ще кацнат
Кой ще ги надзирава отгоре , от облаците също зависи-ако има чувство за хумор ще е добре :D
miriam
Потребител

Мнениеот RinTimTim » 06 Мар 2009, 00:03

Приятели, всичко се връзва.

Прочитайки отново и по-внимателно разказа, стигам до извода, че вероятно се касае за водач, който е от друг свят - зъл дух или извънземно може би... "Шофираше шофьор, който не познавах. Нямаше други хора в колата.....В момента на спирането изскочи от колата и изчезна в неизвестна посока......Полицаите твърдят, че не са видяли човек да бяга от колата в която бях."

Нашият герой вероятно е бил отвлечен от НИ (неземния извършител), който се е канил да пътува с него през времето и/или пространството в автомобила, който всъщност не е автомобил.

И 1.90 не е от алкохола, а от сместа, която е трябвало да изпие, за да му понесе пътуването.
RinTimTim
Потребител

Мнениеот lexy21 » 06 Мар 2009, 00:05

Аааааааааааааа, има си допълнение историята:
viewtopic.php?f=21&t=35224&p=316953#p316953
Строй се, преброй се и решавай поставените въпроси, че човекът жив изгаря :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот kpavlova » 06 Мар 2009, 00:24

Нашият герой вероятно е бил отвлечен от НИ (неземния извършител), който се е канил да пътува с него през времето и/или пространството в автомобила, който всъщност не е автомобил.

Не, качил се е на автостоп :)
Не ви лъжа. "Вътре" съм казал нещата както са и оттам ме насочиха да въртим около факта, че съм бил извън автомобила, когато полицаите са излезнали от патрулката.

Но близо до и извън автомобила би било добре да има поне един трезвен пътник :lol:
По-интригуваща е ситуацията, твърди се да е реална, в която- при наличие на време за реакция и/или добра двигателна култура - слизат трима "пътници", разменят си полупразно шише с подозрителна субстанция и ехидно се подсмихват на дл.л.- познай кой от нас караше сега :)
Дело по 343 б срещу НИ? :) :oops:
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот taliban09 » 06 Мар 2009, 00:26

Отдавна съм се разкаял. Ако можеше времето да се върне, нещата щяха да изглеждат по друг начин. И то не толкова заради страх от наказанието, колкото заради страх от това, че невинни и нищонеподозиращи хора са могли да бъдат наранени, осакатени, убити...
Винаги съм осъждал хора, които съзнателно се качват зад волана употребили алкохол или наркотици. Правил съм всичко възможно да ги възпрепядствам.
Имах приятели, които пияни загинаха на Цариградско...
Преди години пиян тир-аджия щеше да мине през колата, в която се возех...

....и въпреки всичко, допуснах грешка! Да, и аз допуснах грешка! Благодаря на Бог, че е държал нещата под контрол.

За мен шока, в който изпаднах е достатъчно наказание и обеца на ухото.
Пробацията не би имала положителен ефект. По-скоро би променила живота ми на 180% и нещата биха тръгнали в нежелана посока.

Оказал съм пълно съдействие и съм направил самопризнания пред компетентните органи. Въпреки това, гледам напред. Никое прасе не влиза доброволно във фурната:))

Каквато и да е версия на нещата, която би отменила АУАН би ми свършила работа. Все пак това тук е форум и достъп до него имат широк кръг хора. Опитните от Вас са разбрали каквото трябва, когато са прочели "екзотичната" ми история. На адвоката си ще споделя нещата и в най-малките детайли, пък той да преценява как да реди пъзела.

И пак казвам, тук съм за да намеря адвокат с опит в подобни дела
taliban09
Нов потребител

Мнениеот RinTimTim » 06 Мар 2009, 00:35

Не, качил се е на автостоп :)

Точно така. "Автомобилът" всъщност е бил корабът "Златно сърце" :lol:
RinTimTim
Потребител

Мнениеот lexy21 » 06 Мар 2009, 00:39

Като начало разберете, че с 1.9 в кръвта не Ви е проблем АУАН, ама никакъв. Срещу Вас се води наказателно производство за престъпление от общ характер и, при неблагоприятен за Вас изход, в свидетелството Ви за съдимост ще пише "осъждан", което е мноооооооооого различно от резултата, който ще се получи при наказателно постановление, издадено въз основа на АУАН. А сериозен адвокат в интернет форум едва ли ще намерите.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот kpavlova » 06 Мар 2009, 01:08

Отдавна съм се разкаял. Ако можеше времето да се върне, нещата щяха да изглеждат по друг начин. И то не толкова заради страх от наказанието, колкото заради страх от това, че невинни и нищонеподозиращи хора са могли да бъдат наранени, осакатени, убити...

Значи може и да е за добро, че сте се оказали пътник в чужд автомобил с неизвестен водач :) .
Вижте, послушайте Лекси, не е мястото да си намерите адвокат във форум, пишещите се забавляват тук ,не е с комерсиални цели..не е приемливо...поне според мене.
Все познавате някой, който познава адвокат, пък той - друг от същия вид и така....до като намерите човека.Когато му дойде времето/ а ще настъпи момента и ще разберете - че е настъпил/...., ще разберете и мястото...та , като Ви призоват да Ви повдигат обвинение/животът Ви не свършва до там :) /, се консултирайте с реален колега, който да сложи ред в авантюристичната Ви версия.Можете да се споразумеете, можете да поискате предварително изслушване- все предполага да сте си самопризнали.Можете да се сдобиете и с пробация, и с "условна присъда", все ще Ви лишат и от право да управлявате.Но размерът има значение :) .Можете, разбира се, и да се опитате да постигнете чудеса от мъжка храброст и да убедите съда, че сте само пътник.Житейски неправдоподобни версии се поддържат трудно :oops: .След като вече "пробвахте" колко е вървежна версията във виртуалното пространство, желая ви успех в начинанието и дано повече не ви се случва шофьорът Ви да забегне в нищото :)
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 07 Мар 2009, 09:29

Трябва да забави делото 3 (три) години и то ще се погаси - ако има първоначална грешка в документите, впоследствие ще се върне обратно.
Освен това - нали трябва да стои на адрес - ако има възможност да се премести, укрие и т.н.
Разбира се, ще бъде изяснено дали колата е под наем (рент-а-кар).

Впрочем, с оглед на факта, че машината е спряла, има шансове.

Но няма как да се прецени по разстояние.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ddedov » 09 Мар 2009, 11:16

не
ddedov
Нов потребител

Назад към Наказателно право