начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Юриконсулт към община

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Юриконсулт към община

Мнениеот младежа » 06 Апр 2004, 14:31

Темата е интересна, бих запитал колегата от общината-кой го е назначил ,с какъв договор? Колкото до щуротиите на ipperatora , колега - все пак има и ГПК чл.20 ал.1 б."В"- нали ? Освен чл.18 ГПК ----.
Бих искал да Ви посоча нещо друго интересно: В държавната агенция по заетостта -въззивни жалби пишат младши специалисти, които НЕ прикрепят пълномощно от което да е видно,че са юристконсулти- но кой ли ми ти гледа, нали е държавна институция......
младежа

Мнениеот готина » 08 Апр 2004, 08:16

Аз не съм държавен служител в общината ,а съм на трудов договор ,като чрисконсулт; явно навсякъде е различно.
готина

Мнениеот Пенка » 08 Апр 2004, 15:45

Не, не е различно навсякъде. Просто това е процес, който се извършва постепенно - в някои общини е въведено, в други все още не, но предстои да се въведе статута на държавен служител за тези длъжности.

Интересен е и друг въпрос - може ли юрисконсулт с тригодишен примерно юридически стаж да се явява пред ВКС и ВАС?
Пенка

Мнениеот Toshko » 08 Апр 2004, 15:54

Разбира се, че може, аз се явявам, няма никакъв проблем - това ограничение е само за адвокатите, не и за юрисконсултите.
Toshko

Мнениеот Пенка » 09 Апр 2004, 14:46

Благодаря за отговора. Има ли го рагламентирано някъде?
Пенка

Мнениеот Toshko » 09 Апр 2004, 14:54

Мисля, че не, но може да се извлече от общия принцип "Ако нещо не е забранено, значи е позволено"!!! :-)
Toshko

Мнениеот Пенка » 09 Апр 2004, 17:55

-----------------------------------
Аз не съм държавен служител в общината ,а съм на трудов договор ,като чрисконсулт; явно навсякъде е различно.
-----------------------------------

А бихте ли ми казали общо взето каква е работата?
Две години бях по майчинство и искам да се подготвя, да почета,
страх ме е дали ще се съм на ниво в началото...после със
сигурност ще набера скорост, но сега ми е притеснено да не се
изложа...
Предполагам, че някой по-старши колега ще ме въведе в работата,
ще ми обясни какво се иска от мен, но ще се радвам и вие, колеги,
които сте юристи към общини, да ме насочите в общи линии...
Пенка

Мнениеот Пенка » 13 Апр 2004, 22:21

колеги, моля ви!:-(
Пенка

Предишна

Назад към Административно право