начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Относно скритата камера

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Относно скритата камера

Мнениеот advokat__nikolov » 10 Мар 2009, 14:50

Може би имате право. Но само като се сетя за миналото на държавите от Източния блок ми се плаче.

Искам да ви цитирам част от предговора написан от Серафим Алексиев в книгата Наказателно право на проф. Долапчиев през 1994 г. :

"Запознат основно с правните проблеми на тогавашния СССР, разгледани в няколко негови публикации, проф. Долапчиев беше напълно наясно, че леден сибирски болшевишки ураган започва да опустошава България и да я превръща от цветуща държава в ПУСТИНЯ НА СТРАХА, БЕЗПРАВИЕТО И НРАВСТВЕНАТА ГИБЕЛ.
И предугаждаше незавидните перспективи за настъпващата тирания, когато България щеше да бъде ОТДАЛЕЧЕНА И ТВЪРДЕ БЪРЗО ОТКЪСНАТА ОТ ВЕКОВНАТА КУЛТУРА И НАУКА".

Така че преди да ме убеждавете в обратното, вземете Вие прочетете тия публикации на проф. Долапчиев за СССР от 1923 и 1926 г. и тогава ще разберете истината. Ще видим тогава какво ще ми кажете. Но Вие не четете, а само ми доказвате колко правилна е теорията на Ленин и поддръжниците му.
advokat__nikolov

Мнениеот donchev » 10 Мар 2009, 16:36

Ех, Николов, интересно и в университета ли си такъв серсем какъвто се изявяваш по форумите. Жалко, че вече няма казарма да ти прогонят бръмбарите от главата.
donchev
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 10 Мар 2009, 23:23

Аз Ви изнасям фактите. Цитирам видни личности, кавито са проф. Долапчиев и Серафим Алексиев. Жалко, че не е сред нас д-р Петър Джидров, виден социалдемократ.
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 10 Мар 2009, 23:26

е ко общо има виден ли е не е ли виде социал демократ...като не може да обели две думи на кръст ... примерно, пък като отричаш видни личности, особено без да си запознал с написаното от тях и приложението му, а кажи ся, кой постъпва глупаво(уф, че мека дума използвах)
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот impressed » 10 Мар 2009, 23:33

Определението "социалдемократ" е оксиморон само на себе си.

И не изнасяш факти. Цитираш чужди мнения без да влагаш грам мисъл обективни ли са или не. Адски много ме дразни това позоваване на доценти и професори, особено когато им вадиш думите от контекста.
Завърти си очите и си погледни между ушите!
Аватар
impressed
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Мар 2009, 23:50

Бря, тарикат момче - четири страници дискусия.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 11 Мар 2009, 02:49

С две думи не подкрепям марксизма и ленинизма. Това е мое мнение !

Подкрепям капитализма и частната собственост. Да живее правовата държава, демократично управление и гражданското общество. И най-вече Европейският съюз.

Ленин е история. А ние, младите, сме бъдещето и не бива да се превръщаме в малки Ленинчета и малки Сталинчета.

Ех, че не е жив проф. Долапчиев. Този човек прави с мен чудеса, дори и днес на упражнение по Наказателно право.

Настоящото младо поколение ще носи в себе си и ще разпространява творчеството на този не просто професор, а една свята личност- Никола Георгиев Долапчиев.

Слагам край на тази тематика.

На какво, според вас, да наблегна по Търговско право.

Поздрави на Иван суперАдвоката- супер пичага е ! Както и на Палимсест.
advokat__nikolov

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 03:14

advokat__nikolov написа:Кефя се на правото :D То е моето хоби.

:oops: Имаше тема тук, май точно в "Общи дискусии" и се казваше "Да поговорим за хобито на юриста", или нещо подобно... В пристъп на алкохолно откровение аз един ден си признах, че ... :oops: нямам хоби - слаб самоук скиор съм, наследих една колекция пощенски марки, ама не знам къде сега са класьорите, никакви игри (карти, шах, табла, билярд, зя футбол - сакън :!: ) като хората не се научих да играя, ходя на риба заради манияте на сина ми :| , на младини (ама слабо казано, по-скоро..."преди "два-трийсет години" :oops: ) тренирах там едни 2 бр. "военно-приложни" спортове, като "при соца" отнесох тежка казарма по този случай :cry: , но всъщност единственото интересно нещо в живота ми е било правото :oops: :oops: Последваха две "ЛС" от различни хора ("ама ти сериозно ли, ама ти, верно, луд ли си ?!" ) + ледено мълчание (и явно неразбиране :oops: ) в самата тема и... аз се засрамих и :oops: :oops: си изтрих поста... :oops: :oops: :oops:
Понеже явно Николов обира повече негативи от мен, та аз плахо покрай него пак да си пробутам несподелената мъка... представете си, на мен (също като на Николов :shock: ) наистина ми е интересно правото :oops: :oops: :oops:
:lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост » 11 Мар 2009, 10:21

advokat__nikolov написа:
Пунишер, нямаше ме, щото ми сложиха, защото бях в положение на мнима неизбежна отбрана, за която съм сигурен, че модераторът, който ме наказа, без право на обжалване, никога не е чувал.
Защитаваш се, а някой си те наказва. Действията на модератора, който ме банна, ми напомнят за сакралния стадий, които не се доближават дори и до талиона и композициите.

То, лошо няма, gudio . :lol:
Като така и така ви е еднакво хобито, може ли да ми обясниш за "сакралния стадий"? :roll:
"Мнимата неизбежна отбрана" я преживях някак, "талиона и композициите" са ясни, обаче пусти "сакрален стадий" в действията ти, нещо ми убягва... :oops:
Ще се налага и аз да сменям хобито май, на стари години... :roll:
Гост

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 17:49

:? :roll: Eдно хоби, но различни интереси - едни събират само български марки, други само стари пощенски марки, трети събират и съвременни... така сме и ние... :oops: с Адвоката :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 11 Мар 2009, 17:54

Колега Балуев,
като така и така сте с х`Адвуката в идейна общност...що не послуша дамата, да ни светнеш :idea: "сакралния стадий", ко ша рече?
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот Гост » 11 Мар 2009, 18:07

Опс. :oops: Моя грешка. Може не gudio да е баннал уважаемия адв.Николов, даже, вероятно не е той. В тоз ред на мисли, и той не може да направи друго, освен да предполага.
Гост

Мнениеот 778899 » 11 Мар 2009, 18:09

:lol: :lol: :lol: "Сакралното е свързано с животинския свят, доколкото той е светът, в който не съществуват забрани. Дълбокият смисъл на жертвоприношението следователно е връщането към сакралното, към света без забрани. В него се осъществява постигането на един "същностен елемент", разбулван благодарение на смъртта на жертвата. Този същностен елемент е непрекъснатостта, континуалността на битието. Според Батай човекът, разбира се, е прекъснато същество, същество, подчинено на дисконтинуалността, или, казано най-просто, смъртно същество. Но именно в/чрез смъртта той получава възможност за преодоляване на своята прекъснатост, на своята ограниченост и за трансцендирането й по посока на нещо, което надвишава неговата собствена прекъснатост - а именно, непрекъснатостта на битието. Тоест да се разтвори в една сакрална цялост. (Тук виждаме импликациите на един своеобразен оргиастично-органистичен мит за общността, или по-скоро мит за една парадоксална оргиастична общност, в който бихме открили логична изява, регресивната насока на теорията на Батай. Между впрочем Клосовски направо я определя като "сакрална общност"19 (общността, която всъщност трябва да бъде възсъздадена от Колежа по сакрална социология.) Създаването на сакралната общност означава преодоляването на изначалната прекъснатост на смъртните същества20. В този смисъл трансгресията е регрес - връщане към едно първично състояние, към сакрално-животинското. В същото време не бива да забряваме, че именно виждането на Батай за общността се оказва ключово за Жан-Люк Нанси и неговата радикална теза за "разтворината" общност. Нанси експлцитно заявява, че "несъмнено Батай е достигнал най-далеч в ключовия опит за съвременната съдба на общността"21). "Сакралното е именно непрекъснатостта на битието, разбулена за онези, които в някакъв тържествен обред приковават вниманието си върху едно прекъснато същество."

НЕЕЕЕЕЕЕЕ, ЕТО ТУК СЕ СТРЕЛЯ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 11 Мар 2009, 18:17

Изображение
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 11 Мар 2009, 18:19

:lol: :lol: :lol: , нали?!?
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 11 Мар 2009, 22:13

Гъдьо, добре, че те има. Наистина, всъщност задълженията за нас......са наше хоби! Така както плувецът плува в морето, защото му е кеф и защото му доставя удоволствие, така и ние плуваме в Юридическо море, и то не защото ТРЯБВА да го преплуваме, а защото изпитаваме УДОВОЛСТВИЕ да плуваме в това море.

По данни на Хипел сакралния стадий е първият етап от историята на Наказателното право, който се характеризира с неразделеността на религията от правото, т.е. обществените норми. Посегателството срещу рода се смятало и за посегателство срещу Бога, а виновникът се пренасял в жертва на обиденото божество.
advokat__nikolov

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 22:22

:!: Ето - мисля, че всички разбраха какво е "сакрален стадий" 8)
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот bastard » 11 Мар 2009, 22:23

Абе "адвокате" Николов, хич бива ли да си такъв борсук?! чета ти писанията из форума и се чудя да се смея ли, да те съжалявам ли, или просто да не ти обръщам внимание поради възможността да си провокатор нарочно пишещ такива глупости (ама пък такава постоянност в каузата в продължение на години...)
Ако не лъжеш колко неща си изчел, явно си доста тъп, защото ако схващаше 10 % от написаното нямаше да пишеш такива простотии.. бива бива излагация, че и си вярва дори.. бре бре
bastard
Потребител

Мнениеот Гост » 11 Мар 2009, 22:52

gudio написа::!: Ето - мисля, че всички разбраха какво е "сакрален стадий" 8)

:lol: Не идеше реч за понятието, естествено, а за връзката му с 'дествията на модератора', тя нещо ми убягваше, и докато успея да проумея дълбините на замисъла... :oops:
Има и още доста неща, за които ми се щеше да питам, но нека да е друг път.
Да се уверя дали наистина искам да знам :roll:
Гост

Мнениеот advokat__nikolov » 12 Мар 2009, 01:49

Бастард, уверявам те, че въобще не ме познаваш. Това, което четеш, е развлечение, а не знания. "Да ли схващам" ли ? Хаха, господинчо, аз схващам неща, които никога не си чел. Със знания мога да те удавя, без значение за какво говорим, стига да съм стигнал до него в университета.

Чел съм и съм схванал най-големите светила- Долапчиев, Михайлов, Ненов, Таджер, Андреев, Стойчев, Кучев, Павлова, Стайнов, Венедиков, а сега и Джидров и Кацаров, като последния го имам в оригинал. Не само съм ги чел, а съм ги научил, т.е. отделих си страшно много време и усилия за това, а ти ми се изс.а на труда. Имам си принцип-знанията- само за мен, не образовам хора, които не са си мръднали пръста и такива дето четат само от лекции, стига да не са ми приятели, защото самичък си търся отговор на въпросите, които не разбирам- с много труд и четене, ама четене, много четене, не съм спирал, защото, както казва Гъдьо- интересно ни е. А на такива като тебе, Бастард, и сакралния стадий е много да научиш от мен.

Няма да ти говоря за съвременни автори, защото трябва да изброявам до утре. Имам три рафта по 2 м с право, за цени нема да говоря, че имало криза :) Добре де, единият рафт с фототипни издания, както и оригинали с антикварна стойност-1000. Само коментара на НЗ от Ников/оригинал/ е 120. Кацаров- Систематичен курс по бълг. търговско право-80.

Е, че съм ги изгладувал-спор нема. Бая глад и студ си беше :)

Така че Бастард, дай да не си мерим кавалите за доктрина :)

Поздрави и ако съм бил груб значи съм се ядосал, т.е. съзнанието ми толкова е обхваното от едно движещо мотивче, че не можа да открие заседналия некъде контрамотив, т.е. въобще немаше борба на мотиви, движещия мотив разчисти пътя на яростта, която премина толкова лесно и бързо все едно беше Порше на аутобан, а съзнанието не намери помощта на контрамотива, т.е. на МВР :), за да спре поршето.

Сега сериозно, вж. повече за мотива у Михайлов.

Забележка!
Влагам чувство за хумор, да не се тълкува като нещо друго.
advokat__nikolov

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии