начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

разлика граждански/комисионен д-р

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

разлика граждански/комисионен д-р

Мнениеот mariancheto » 21 Апр 2009, 08:44

Здравейте!
Моля да ми бъде обяснена разликата в осигуряването между физическо лице по Граждански договор и физическо лице по Комисионен договор.Благодаря!
mariancheto
Нов потребител

Re: разлика граждански/комисионен д-р

Мнениеот REVOLUTION » 21 Апр 2009, 09:46

Комисионерът е винаги търговец.За него изпълнението на задълженията по комисионният договор не е работа , а осъществяване на търговска дейност.Следователно доверителя не плаща осигуровки на комисионера.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 21 Апр 2009, 13:15

Защо си мисля обаче, че въпросът е зададен от счети и в "комисионен" договор влага едно друго съдържание. Дали е така?
razli4na
Активен потребител

Мнениеот twist » 21 Апр 2009, 13:37

Не знам какъв точно смисъл влага питащата, но аз съм в потрес от масовата циркулация в стопанската практика на всевъзможни "комисионни граждански договори" с лица, които не са регистрирани като търговци. И от това, че никой не наказва извършването на търговска дейност без нужната регистрация.
Каква следва да е процедурата по проследяване и санкциниране на подобни "договори" и изобщо някой занимава ли се с такава дейност? Предполагам, че не.
twist
Младши потребител

Назад към Данъчно право