начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Моля, който има желание и възможност да ми помогне!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля, който има желание и възможност да ми помогне!

Мнениеот berenica9 » 19 Май 2009, 13:32

Въпросът, който ме интересува е има ли забрана да се използват устройства за провеждане на телефонни разговори, които не могат да бъдат подслушвани. Благодаря на всички, които дадат своето мнение.
berenica9
Нов потребител

Re: Моля, който има желание и възможност да ми помогне!

Мнениеот DEKAH » 19 Май 2009, 14:46

Да, ако не те хванат - НЕ.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 19 Май 2009, 21:06

Не ми е известно да има такава забрана.
Нито такива устройства. :lol:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 20 Май 2009, 22:01

Здравейте,
В една друга тема в форума „лекс-бг” посочих, че се занимавам с електроника а съм са занимавал и с правно свързани дейности и за това ще се изкажа по предложената тема.
Съвсем не е необходимо да се плащат по 8 долара на мин. за да можеш да си криптираш телефонния разговор. Пълно е с разни джаджи (фабрични и „правеняци” и то не лоши), които вършат чуесна работа.
Относно правната страна на въпроса – поразгледах доста норм. документи и поразпитах вещи в сверата лица, и се потвърди, че не е забранено използването на такъв вид устройства. Още повече, че те Ви гарантират конфиденциалността на комуникацията.
Единственото условие за употребата им е да не пречат и да не повреждат комуникацйоннат система/техника/ на оператора продаващ телефонната услуга.
Чао!
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 20 Май 2009, 22:34

Да и на мен ми се струва, че питащият е има по-скоро предвид устройства, които се използват В ДОПЪЛНЕНИЕ към телефонната техника. Скрамблерчета и други подобни джаджи.

Докато допълнителната електроника не смущава трафика и не поврежда техниката на телекомуникационната компания - проблем със закона, според мен няма.

А що се отнася до постигане на желания ефект - "неподслушваемост", както вече казах... :D Изисква се голяма доза оптимизъм, за да смяташ, че има неподслушваема техника или неразбиваема каса, но... блажени са вЕрващите. :mrgreen:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 21 Май 2009, 23:47

Здравейте,
Едно уточнение, нашите „служби” не са за подценяване...
А пък ако искаш тотчно те да не те слушат значи, че не ти е чиста работата така, че просто забрави...
:wink:
nikodim77
Активен потребител

Назад към Наказателно право