начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

ЗАПЛАХА,ОБИДА,КЛЕВЕТА ПОМОЩ!!СПЕШНО!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ЗАПЛАХА,ОБИДА,КЛЕВЕТА ПОМОЩ!!СПЕШНО!

Мнениеот lexy21 » 18 Юли 2009, 18:37

REVOLUTION написа::lol: :lol: Aз ако бях на полицая , щях да го оставя.Само това , че е изял цигарата и я е глътнал , си е достатъчна санкция за проявата му..... :lol:

А водичка няма ли да му предложиш? Полицията трябва да е в близост и в помощ на обществото! :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Юли 2009, 18:40

Подскачам , защото това е правило на средновековния инквизиционен наказателен процес , заедно с "признанието е царица на доказването" и няма нищо общо със съвременния наказателен процес, който забранява предустановена сила на доказателствата-с малки изкл. :D .Така че един свидетел си е свидетел , и може да установи целия предмет на доказване без никакъв проблем.Тъй , че това , че може да възникнат дела , сложни , в който са необходими повече свидетели , за да се докаже , нямат нищо общо с горното правило. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Юли 2009, 18:42

lexy21 написа:
REVOLUTION написа::lol: :lol: Aз ако бях на полицая , щях да го оставя.Само това , че е изял цигарата и я е глътнал , си е достатъчна санкция за проявата му..... :lol:

А водичка няма ли да му предложиш? Полицията трябва да е в близост и в помощ на обществото! :wink:

Защо не , защо не.Ако обещае преди това да повтори номера , за да го занснема с гсм да го пусна в нета.... :twisted: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот paruchev_ » 18 Юли 2009, 18:44

Благодаря ви на всички,за усърдните мисли и за учатието.Това доказва,че понякога във форумът има хора,които се опитват да отговорят на поставен въпрос,а не само да се заяждат.
paruchev_
Потребител

Мнениеот paruchev_ » 18 Юли 2009, 18:50

Но все пак ако прочетете внимателно поставения от мен проблем,ще видите,че първият път когато въпросното лице отправя обида към мен,а именно нарича ме "търгаш", в присъствието на трима свидетели и чужденец,който го е записал на диктофон,та от моите спомени за лекциите по Наказателно право, си е чиста обида той засяга моята самооценка за мен публично-трима свидетели,аз присъствам лично.И вие искате да ми кажете,че с трима свидетели и запис аз не мога да докажа пред съда,че той ме е обидил,доколкото си спомням понеже Наказателно ми го водеше Борис Велчев,той беше казал,че минимумът за доказване на обида е да имаш двама свидетели.Аз имам трима+запис и вие ми казвате,че не мога да спечеля делото,значи на правната ни система нещо и куца-с цялото ми уважение към тази материя.Мерси.
paruchev_
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Юли 2009, 18:52

paruchev_ написа:Но все пак ако прочетете внимателно поставения от мен проблем,ще видите,че първият път когато въпросното лице отправя обида към мен,а именно нарича ме "търгаш", в присъствието на трима свидетели и чужденец,който го е записал на диктофон,та от моите спомени за лекциите по Наказателно право, си е чиста обида той засяга моята самооценка за мен публично-трима свидетели,аз присъствам лично.И вие искате да ми кажете,че с трима свидетели и запис аз не мога да докажа пред съда,че той ме е обидил,доколкото си спомням понеже Наказателно ми го водеше Борис Велчев,той беше казал,че минимумът за доказване на обида е да имаш двама свидетели.Аз имам трима+запис и вие ми казвате,че не мога да спечеля делото,значи на правната ни система нещо и куца-с цялото ми уважение към тази материя.Мерси.

Да , Да , как ли да не ти е казал Борис Велчев такова нещо... :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот paruchev_ » 18 Юли 2009, 19:03

Кое ти се струва невъзможно не мога да разбера,можеш да провериш кой води наказателно право в Търновския университет,и кое му е невъзможното да го е казал,аз все още си пазя неговите лекции....
paruchev_
Потребител

Мнениеот Гост. » 18 Юли 2009, 19:18

REVOLUTION написа:Подскачам , защото това е правило на средновековния инквизиционен наказателен процес , заедно с "признанието е царица на доказването" и няма нищо общо със съвременния наказателен процес, който забранява предустановена сила на доказателствата-с малки изкл. :D .Така че един свидетел си е свидетел , и може да установи целия предмет на доказване без никакъв проблем.Тъй , че това , че може да възникнат дела , сложни , в който са необходими повече свидетели , за да се докаже , нямат нищо общо с горното правило. :D

:roll: :) ........... тези дела са изключения- така ли?
Е, въпреки да не съм съгласна с теб, защо си така категоричен в първия пост по този въпрос?
Не може да се даде категоричен отговор, както е казала Лекси- всичко си зависи от останалите доказателства.
В посоченият пример от 5858- имаш думата на двамата и никакво друго доказателство - а, докажи че е било марихуана? Със свидетелските показания само на органа? Абсурд! Абсурд!

Да продължавам ли? и не само в наказателното?
За това казах- учуди ме твоята категоричност.
Последна промяна poli_g на 18 Юли 2009, 19:23, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Юли 2009, 19:22

poli_g написа:
REVOLUTION написа:Подскачам , защото това е правило на средновековния инквизиционен наказателен процес , заедно с "признанието е царица на доказването" и няма нищо общо със съвременния наказателен процес, който забранява предустановена сила на доказателствата-с малки изкл. :D .Така че един свидетел си е свидетел , и може да установи целия предмет на доказване без никакъв проблем.Тъй , че това , че може да възникнат дела , сложни , в който са необходими повече свидетели , за да се докаже , нямат нищо общо с горното правило. :D

:roll: :) ........... тези дела са изключения- така ли?
Е, въпреки да не съм съгласна с теб, защо си така категоричен в първия пост по този въпрос?
Не може да се даде категоричен отговор, както е казала Лекси- всичко си зависи от останалите доказателства.
В посоченият пример от 5858- имаш думата на двамата и никакво друго доказателство - а, докажи че е било марихуана? Със свидетелските показания само на органа? Абсурд! Абсурд!
Че дори и в ЧХ-то на Парущев- стоят си двама и единият обидил другия- а, докажи обвинението, което визираш в тъжбата.
Да продължавам ли? и не само в наказателното?
За това казах- учуди ме твоята категоричност.

Хубаво всеки си има право на мнение , само да питам , минимум двама свидетели ли трябва при тези дела или по-добре трима.... :D Абсурд , Абсурд!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юли 2009, 19:24

Щом си пазиш лекциите по наказателно право, значи си пазиш и тези по наказателен процес. Там ще си пише за способите за събиране и проверка на доказателствата... и значението на твоя скрит диктофонен запис за процеса. А пък в тълковния речник ще намериш значенията на думата "търгаш" и ще видиш колко от тях не са обидни. Че аз утре може да се "обидя", като ми кажеш блондинка, бе човек. Ще те осъдят ли за обида?
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Юли 2009, 19:26

:lol: Изтрих онова за обидата- защото е неточен пример.

Не съм твърдяла, че ти трябват цяла дузина свидетели, просто не се съгласих с твоята категоричност.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юли 2009, 19:27

П.П. За успокоение на страстите с броя на свидетелите - ще докарам пет, които ще свидетелстват, че си ме нарекъл "блондинка" :D
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Юли 2009, 19:29

lexy21 написа:П.П. За успокоение на страстите с броя на свидетелите - ще докарам пет, които ще свидетелстват, че си ме нарекъл "блондинка" :D

Кой тва?Муа... :lol: .Отричам. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юли 2009, 19:37

Сега трябва да докарам 7 свидетели, да кажат, че говоря на Паршев :D
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот paruchev_ » 18 Юли 2009, 19:43

само да спомена,че смисълът на думата търгаш,той я каза под влиянието на гнева си и определено е целял обида,а не някои от по смекчаващите форми на думата,колкото до свидетелите пак казвам трима българи и един чужденец,демек налице са трима,колкото до така наречения "скрит" диктофон,той хич не беше скрит,лицето което отправи обидата беше наясно,че думите му се записват и той изрично не е казал,че има нещо против по време на целия запис диктофонът беше насочен до лицето му и той не отправи,реплика с която да каже,че иска да бъде спрян.
paruchev_
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Юли 2009, 19:48

lexy21 написа:Сега трябва да докарам 7 свидетели, да кажат, че говоря на Паршев :D

В тая жега , кой ще има търпение да ги слуша толкова много... :lol: Ще приема и една решителна клетва! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юли 2009, 19:58

REVOLUTION написа:
lexy21 написа:В тая жега , кой ще има търпение да ги слуша толкова много... :lol: Ще приема и една решителна клетва! :lol:

Пък на мен проф. Чинова ми е чела на лекции, че решителната клетва, за да се кредитира, трябава да е придружена с жертвоприношение на два паяка, вид "кръстоносци" :D :D :D
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Юли 2009, 20:00

lexy21 написа:
REVOLUTION написа:
lexy21 написа:В тая жега , кой ще има търпение да ги слуша толкова много... :lol: Ще приема и една решителна клетва! :lol:

Пък на мен проф. Чинова ми е чела на лекции, че решителната клетва, за да се кредитира, трябава да е придружена с жертвоприношение на два паяка, вид "кръстоносци" :D :D :D

Това е иностранната практика , според българското право е достатъчно жертвоприношението на два вола или 4 крави , от последните поне 1 телна... :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юли 2009, 20:02

paruchev_ написа:само да спомена,че смисълът на думата търгаш,той я каза под влиянието на гнева си и определено е целял обида,а не някои от по смекчаващите форми на думата Само да спомена, че това няма доказване :wink: ,колкото до свидетелите пак казвам трима българи и един чужденец,демек налице са трима и едни да е, не това Ви е проблемът,колкото до така наречения "скрит" диктофон,той хич не беше скрит,лицето което отправи обидата беше наясно,че думите му се записват и той изрично не е казал,че има нещо против по време на целия запис диктофонът беше насочен до лицето му и той не отправи,реплика с която да каже,че иска да бъде спрян. Прочете си способите за доказване в НП
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юли 2009, 20:04

REVOLUTION написа:Това е иностранната практика , според българското право е достатъчно жертвоприношението на два вола или 4 крави , от последните поне 1 телна... :lol:

В тази икономическа криза това си е отказ от правосъдие!!!
Аватар
lexy21
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право