REVOLUTION написа::lol: Aз ако бях на полицая , щях да го оставя.Само това , че е изял цигарата и я е глътнал , си е достатъчна санкция за проявата му.....
А водичка няма ли да му предложиш? Полицията трябва да е в близост и в помощ на обществото!
|
|
REVOLUTION написа::lol: Aз ако бях на полицая , щях да го оставя.Само това , че е изял цигарата и я е глътнал , си е достатъчна санкция за проявата му.....
lexy21 написа:REVOLUTION написа::lol: Aз ако бях на полицая , щях да го оставя.Само това , че е изял цигарата и я е глътнал , си е достатъчна санкция за проявата му.....
А водичка няма ли да му предложиш? Полицията трябва да е в близост и в помощ на обществото!
paruchev_ написа:Но все пак ако прочетете внимателно поставения от мен проблем,ще видите,че първият път когато въпросното лице отправя обида към мен,а именно нарича ме "търгаш", в присъствието на трима свидетели и чужденец,който го е записал на диктофон,та от моите спомени за лекциите по Наказателно право, си е чиста обида той засяга моята самооценка за мен публично-трима свидетели,аз присъствам лично.И вие искате да ми кажете,че с трима свидетели и запис аз не мога да докажа пред съда,че той ме е обидил,доколкото си спомням понеже Наказателно ми го водеше Борис Велчев,той беше казал,че минимумът за доказване на обида е да имаш двама свидетели.Аз имам трима+запис и вие ми казвате,че не мога да спечеля делото,значи на правната ни система нещо и куца-с цялото ми уважение към тази материя.Мерси.
REVOLUTION написа:Подскачам , защото това е правило на средновековния инквизиционен наказателен процес , заедно с "признанието е царица на доказването" и няма нищо общо със съвременния наказателен процес, който забранява предустановена сила на доказателствата-с малки изкл. .Така че един свидетел си е свидетел , и може да установи целия предмет на доказване без никакъв проблем.Тъй , че това , че може да възникнат дела , сложни , в който са необходими повече свидетели , за да се докаже , нямат нищо общо с горното правило.
poli_g написа:REVOLUTION написа:Подскачам , защото това е правило на средновековния инквизиционен наказателен процес , заедно с "признанието е царица на доказването" и няма нищо общо със съвременния наказателен процес, който забранява предустановена сила на доказателствата-с малки изкл. .Така че един свидетел си е свидетел , и може да установи целия предмет на доказване без никакъв проблем.Тъй , че това , че може да възникнат дела , сложни , в който са необходими повече свидетели , за да се докаже , нямат нищо общо с горното правило.
........... тези дела са изключения- така ли?
Е, въпреки да не съм съгласна с теб, защо си така категоричен в първия пост по този въпрос?
Не може да се даде категоричен отговор, както е казала Лекси- всичко си зависи от останалите доказателства.
В посоченият пример от 5858- имаш думата на двамата и никакво друго доказателство - а, докажи че е било марихуана? Със свидетелските показания само на органа? Абсурд! Абсурд!
Че дори и в ЧХ-то на Парущев- стоят си двама и единият обидил другия- а, докажи обвинението, което визираш в тъжбата.
Да продължавам ли? и не само в наказателното?
За това казах- учуди ме твоята категоричност.
lexy21 написа:П.П. За успокоение на страстите с броя на свидетелите - ще докарам пет, които ще свидетелстват, че си ме нарекъл "блондинка"
lexy21 написа:Сега трябва да докарам 7 свидетели, да кажат, че говоря на Паршев
REVOLUTION написа:lexy21 написа:В тая жега , кой ще има търпение да ги слуша толкова много... Ще приема и една решителна клетва!
lexy21 написа:REVOLUTION написа:lexy21 написа:В тая жега , кой ще има търпение да ги слуша толкова много... Ще приема и една решителна клетва!
Пък на мен проф. Чинова ми е чела на лекции, че решителната клетва, за да се кредитира, трябава да е придружена с жертвоприношение на два паяка, вид "кръстоносци"
paruchev_ написа:само да спомена,че смисълът на думата търгаш,той я каза под влиянието на гнева си и определено е целял обида,а не някои от по смекчаващите форми на думата Само да спомена, че това няма доказване ,колкото до свидетелите пак казвам трима българи и един чужденец,демек налице са трима и едни да е, не това Ви е проблемът,колкото до така наречения "скрит" диктофон,той хич не беше скрит,лицето което отправи обидата беше наясно,че думите му се записват и той изрично не е казал,че има нещо против по време на целия запис диктофонът беше насочен до лицето му и той не отправи,реплика с която да каже,че иска да бъде спрян. Прочете си способите за доказване в НП
REVOLUTION написа:Това е иностранната практика , според българското право е достатъчно жертвоприношението на два вола или 4 крави , от последните поне 1 телна...
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 41 госта