- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
izpit za doznateli
|
|
Re: izpit za doznateli
На тестът по "езикова култура" се явявах преди повече от година и половина, но надали е съществено променен. Много е елементарен /не преувеличавам/ - единици бяха хората, които не го прескочиха. Само че не включваше само "езикова култура", ами и малко математика /елементарни задачки, които се решават по-скоро с логика, отколкото с формули/. "Езиковата култура" се изразява в посочване на грешно написаната дума от няколко възможности /или вярно написаната/, синоними и антоними на думи, кое съотношение на две думи е еднакво със съотношението в дадения пример и такива неща. Нямаше есета и тем подобни. Сега не знам как е.
- чушка
Миналата година беше по следния начин:
1.Тест за езикова култура-елементарен
2.физически изпит
3.психо
4.тест/НК;НПК и Криминалистика/около 30 въпроса.предимно от НК-обща част.(престъпления от компетенцията на дознателте)Криминалистиката доколкото помня имашесамо 4 въпроса-следствен експеримент .
5. Издържалите теста-събеседване с комисия от 3 човека
6.Издържалите събеседването очакват заповед за назначение
Аз лично я чакам вече една година.Изтича ми този месец психото...............................така че според мен лично на първо място трябва да са връзките и то на местно ниво!
На ентусиастите-УСПЕХ!!!
1.Тест за езикова култура-елементарен
2.физически изпит
3.психо
4.тест/НК;НПК и Криминалистика/около 30 въпроса.предимно от НК-обща част.(престъпления от компетенцията на дознателте)Криминалистиката доколкото помня имашесамо 4 въпроса-следствен експеримент .
5. Издържалите теста-събеседване с комисия от 3 човека
6.Издържалите събеседването очакват заповед за назначение
Аз лично я чакам вече една година.Изтича ми този месец психото...............................така че според мен лично на първо място трябва да са връзките и то на местно ниво!
На ентусиастите-УСПЕХ!!!
- Далия
Далия,нямаш никакви шансове.Щом са оставили да изтече срокът на психото,значи отдавна са те забравили кадровиците.С тая купчина документи,докато трае процедурата все изтича на някаой от тях срокът.Ако нямаш връзки ще те пращат да си вадиш документи наново и наново, докато ти писне.
А теста за езикова култура си е направо подигравка за хора ,които имат юридическо образование.
А теста за езикова култура си е направо подигравка за хора ,които имат юридическо образование.
- наблюдател
За това никога няма да подновя повече документи.А и след 3 месец спрях да чакам и да се надявам.Как ти се струва 12 места с 12 кандидата????Назначени само 4 един от които вече напусна,защото не издържа на напрежението.Върши работата на останалите 8 неназначени?!?Прекалено ми е обидно..................Все пак сме юристи-най-малко ни дължат уважение.....не подигравки!
И пак ще пожелая УСПЕХ на кандидатите!
А за теста нямам думи.Кой ли го е съставял???
И пак ще пожелая УСПЕХ на кандидатите!
А за теста нямам думи.Кой ли го е съставял???
- Далия
kolega,moje6 li da se seti6 za nqkoi primer koito ti e ostanal v glavata kato po-slojen v testa.KOLKOTO I ELEMENTAREN DA E BIL TOI :)
VSE PAK NALI ZNAE6 KAK E KATO NE SI GO IZPITAL NA GARBA SI.
Drugo e da ti kazvat, 4e i savsem drugo e da si vidql.
VSE PAK NALI ZNAE6 KAK E KATO NE SI GO IZPITAL NA GARBA SI.
Drugo e da ti kazvat, 4e i savsem drugo e da si vidql.
- nikito
Не е въпросът дали е сложен теста или не.Работата е там,че като веднъж вече си взел юридическа диплома това е доказателство,че притежаваш все пак някаква езикова или не знам каква си култура.
Езиковия тест е подходящ при приема на сержанти.Там вече може да се проверява кандидата доколко е грамотен,но за един човек ,който има правоспособност да бъде съдия,прокурор или следовател,това е обидно.
За съдия да не би да се минава тест за езикова култура.Или да правиш лицеви опори.
Езиковия тест е подходящ при приема на сержанти.Там вече може да се проверява кандидата доколко е грамотен,но за един човек ,който има правоспособност да бъде съдия,прокурор или следовател,това е обидно.
За съдия да не би да се минава тест за езикова култура.Или да правиш лицеви опори.
- наблюдател
Колега, доста се отплесваме от темата, но юридическата /и която и да е/ диплома едва ли е доказателство за езикова култура. Може ли юрист да пише "престАпление"?! Явно може, защото и това съм виждала /8 пъти в заключително мнение, така че едва ли е печатна грешка/, да не говорим за "обЕснения", "педагоК" / за проверка - мн.ч. е педагоци :-))))/, и други подобни. Вярно, прокурорът или съдът няма да върнат делото точно заради това, но все пак прави лошо впечатление, нали?
Така че защо да не си въведат хората едно такова "входно ниво" и да спестят поне този срам на системата? /макар че надали правописът е най-големия й проблем/
Така че защо да не си въведат хората едно такова "входно ниво" и да спестят поне този срам на системата? /макар че надали правописът е най-големия й проблем/
- несъгласна
Тук сти изклиучитиелнио правя и ас мизля кадо вс. Иззка ми са и аз да са пробам на изикова пудкотовга и да са спраа добрие. Мисла чи няма да имъ кандидад по добре потгодвил са като мен в изикуву уднушение.
СТИЗКАИТИ МИ ПАЛЦИ ДА УЗПЕЯ ДА СТАНА ДУЗНАТИЛ.
СТИЗКАИТИ МИ ПАЛЦИ ДА УЗПЕЯ ДА СТАНА ДУЗНАТИЛ.
- ники
Колеги няма ли някой назначен дознател да каже как е от вътре "МАТРИЦАТА" /МВР/? Да не се окаже, че имаме голям мерак, а после било лошо.
- gogo-1
do Daliq
Daliq, bi li mi kazala, kakvo predstavlqla "sybesedvaneto"s komisiqta?kakvi vyprosi zadavat?
- raad
Съгласен съм с теб,колежке "несъгласна" за езиковата култура.Но грешка на системата за образование е да допусне такива хора ,които пишат неграмотно да получават дипломи.Едва ли на теста кандидата ще се научи да пише правилно.но това е масово явление.Като не четеш книжки като малък и после като по-голям така е.
- наблюдател
Re: do Daliq
Да, бих.Събеседването представлява разговор с комисията по теста и задаване на допълнителни въпроси от НК,НПК.Ако имаш грешки на теста се акцентира върху тях.Обърни внимание на общата част на НК.Изпита никак не е сложен и труден.трудно е другото..............................УСпех!
- Далия
А защо някой, който се е явявал на теста, не даде един примерен въпрос от самия тест /ако се сеща/? Така най-добре всеки ще си прецени дали и доколко тестът е елементарен
- ала-бала
Примерен въпрос от теста: Уличеното лице субект ли е на НПс като обвиняемия или е обект на бързото полицейско производство.
- roko
- Младши потребител
Далия, би ли ми казала теста за езикова подготовка, правният тест и събеседването по теста в един ден ли се провеждат?
- nikito
Е :))), ако всички въпроси са лесни като този определено няма да има проблем за никой от кандидатите. Въпроса е след като всички са издържали изпита, как става подбора измежду всички.:))
- nikito
По -горе изредих последователността на конкурса.
Не,не са в един ден а дори са през няколко месеца.
След теста по обща култура има-физически изпит(който разбрах вече не съществува и с право),психо и едва тогава правния тест.
Събеседването при мен беше в същия ден.Сутринта правния тест и след обяд събеседването.
Не,не са в един ден а дори са през няколко месеца.
След теста по обща култура има-физически изпит(който разбрах вече не съществува и с право),психо и едва тогава правния тест.
Събеседването при мен беше в същия ден.Сутринта правния тест и след обяд събеседването.
- Далия
Blagodarq ti Daliq,
Tova ozna4ava, 4e dokato se stigne do posledniqt etap moje da sa ostanali po-malko na broi kandidati ot obqvenata broika.:))
Struva mi se, 4e psiho testa 6te bade nai-golqmata cedilka.
Moje da ni izkarat,4e ne sme v red 6tom sme oti6li bez vrazki :)))
Tova v kraga na maitapa.
Tova ozna4ava, 4e dokato se stigne do posledniqt etap moje da sa ostanali po-malko na broi kandidati ot obqvenata broika.:))
Struva mi se, 4e psiho testa 6te bade nai-golqmata cedilka.
Moje da ni izkarat,4e ne sme v red 6tom sme oti6li bez vrazki :)))
Tova v kraga na maitapa.
- nikito
За да не превръщаме форума в чат ,остави ми мейл и ще ти отговоря на всички въпроси подробно,включително и за психото!
- Далия
|
|