- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
izpit za doznateli
|
|
do PZ
Kolega, ti za Pz li kandidatstva6?mina li pravniq test?izlqzli li sa rezultatite ot sybesedvaneto i ima li obqvena data za sledva6tiq izpit?Za6toto v Plovdiv izpityt e a 16.11.
- raad
Re: izpit za doznateli
Dnes e bil izpityt po ezikova kultura v Plovdiv.Molq wi,kolegi, neka koito se e qvil da kaje kak e minal!
- lubopitna
Къде да потърся информация за сроковете за подаване на документи за изпитите за дознатели?
- lupi
Vav vsjko RDVR v saotvetnij grad 6te ti kagat dali sega se provegda konkurs za doznateli, dali ima objveni broiki ( estestveno njma da ti kagat kolko). Ot tova koeto 4eta stava jsno 4e navsjkade izpitite proti4at po razli4no vreme. Az bjh na test po nakazatelno pravo na 30 sept, samo 2 sedmici sled ezikovata kultura. No znam za kolegi koito sa 4akali po njkolko meseca megdu tezi dva testa. A i az ve4e 4akam po4ti mesec i polovina da izljzat rezultatite ot sabesedvaneto koeto e vednega sled nakaz. test, vapreki 4e kazha 20 dni. Nadjvam se da uskorjt ne6tata
- netarpeliva
Имайте търпение колеги. До нова година може и да стане.Ще стане точно тогава , когато вече започнем да забравяме, че сме кандидатствали за дознатели.
Сега текат едно процедури в които се уточнява кой на кого е и колко дава.:)))
Сори но си е така. ТО ГОЛЯМО КУМЕНЕ СЕ КУМИХА. ЩЕ ВЗЕМАТ ДА РОДЯТ НА КРАЯ. Като се обадя да питам за резултатите , ми казват , че всеки момент ги чакали. КАКВОООО МИ ЧАКАТ БЕЕ. ТО ТОВА ДА НЕ Е ИМ МЕЗИССС ДА ГО ЧАКАТ
Сега текат едно процедури в които се уточнява кой на кого е и колко дава.:)))
Сори но си е така. ТО ГОЛЯМО КУМЕНЕ СЕ КУМИХА. ЩЕ ВЗЕМАТ ДА РОДЯТ НА КРАЯ. Като се обадя да питам за резултатите , ми казват , че всеки момент ги чакали. КАКВОООО МИ ЧАКАТ БЕЕ. ТО ТОВА ДА НЕ Е ИМ МЕЗИССС ДА ГО ЧАКАТ
- БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ
Относно чакането - мене ме ПОКАНИХА от РДВР да кандидатствам за дознател. Кадровика им се опитваше да ме уплаши на предварителното събеседване, но накрая каза че ме одобрява и ще ми се обади когато има конкурс. Отделно след това намерих и познати ;) . За голяма моя изненда узнах за отминалия през септември конкурс за дознатели из цялата страна, но на мене не ми се обадиха. Затова попитах "свръзката"си в МВР. Той каза, че септемвтийския конкурс е само за поимено посочени от министерството в София хора, другите кандидати били за параван. Затова не ми се обалили. Също каза, че за те назначат след като си минал успешно всичките конкурси , най- важното е от някое РДВР да те поискат изрично тебе за назначаване, т.е. да имаш връзки. Ако нямаш - има да си чакаш и чакаш. Имам познати чакащи назначения за дознатели и следователи по една и две години без да ги назначат.
- sake6080
- Младши потребител
когато случайно от форума разбрах, че изпитът в моят град е минал попитах познати и работещи в системата на мвр и разбрах , че това бил неофициален изпит-така го нарекоха.никъде не беше обявен, само някъде вътре в сградата на рдвр имало съобщение, а външните трябвало да питат портиера.в човешки ресурси по телефона ми казаха периодично да провервам "долу на портала" или да им се обаждам.не мога да я разбера тази система на назначения без ясни правила..мисля , че не може случайно да отидеш , да отговаряш на формалните изисквания , да издържиш и изпитите и да те назначат-винаги измислят по нещо с тези психотестове и проучвания..
- jo
- Младши потребител
kolegi, niakoi qvqval li se e poslednia 1 mesec na psiho test?imate li predstava koga 6te se provejda takav?az sam izdarjal drugite izpiti i sabesedvaneto, no za psihoto nikoi ni6to ne kazva.
- sioux
Не знам как мислите вие колеги,но не смятам за нормално един юрист да изпада във възторг,че е получил благоволението да бъде допуснат на изпит за дознател.Обидно е,безкрайно е обидно и унизително,човек с юридическо образование да се явява на разни измислени изпити по езикова и не знам каква си култура,въз основа на вътрешноведомствени актове на МВР.Това е една чудовищна девалвация на юридическото образование.То се дължи на факта,че безбройното число ВУЗОве бълват всяка година "милиони" юристи които са щастливи от факта,че са ги допуснали да станат дознатели и да бъдат на най-низшето стъпало във веригата на наказателното производство.И всичко това за да не бъдат безработни.
Може ли един юрист да се уповава на благоволението на един учител учител по физическо ,станал по благоволение на съдбата кадровик в МВР да решава съдбата му дали да стане дознател или не.
Може ли един юрист да се уповава на благоволението на един учител учител по физическо ,станал по благоволение на съдбата кадровик в МВР да решава съдбата му дали да стане дознател или не.
- наблюдател
Ама колеги, ако нямате връзки къде сте тръгнали. Вие луди ли сте или вярвате още в дядо мраз:)))
- чуднни хора имало тук
Колега, и аз съм в подобна ситуация като вашата. Последният тест, на който ме викаха беше по закона за защита на класифицираната информация. И доколкото ми обясниха-няма да има психически докато не дойде разрешение за достъп. А за това какво представлява изпитът- нещо като тест за интелигентност-плюс попълване на въпросници.Следобяд-събеседване с психолог.
- viki
- Младши потребител
Tova , koeto kazva NABLUDATEL e nai-smislenoto neshto, koeto se e poqvqvalo v tozi forum.
- RRH
Евала на наблюдател за изказването. От 1 г. и 2м. уж съм одобрен но нямало бройки и никой началник не ме искал / сещай те се / затова не ме викали за назначение, затова подкрепям тезата.
- чакащ от 1г.2м. след одоб
какво да ти кажа колега за вярата:) в много неща вярвам, но все нещо от идеалиста явно е останало у мен.това, което ме ядосва в случая е, че не го правят интелигентно-обяви си конкурса като при всички държавни служители, направи го , после при оценяването -прави какво искаш, избери връзкаря или знаещия или каквто там решат.А те с някакви техни вътрешни наредби работят-на "достъпни" места обявяват конкурс, ако някой разбере за него започват едни тестове в рамките на месеци, не е ясно кога и как ще се провеждат, ако си одобрен, не е ясно дали ще те вземат-както по-долу пише един колега-никой не го искал от началниците-какъв конкурс е това за длъжност, която не е ясно дали съществува и е свободна!!!а иначе там се борели с корупция!! а за работата на дознателя -какво да ти кажа-ако ти харесва наказателно право и като се астахираш от това , че работиш за мвр-мисля че има защо да се работи...
- jo
- Младши потребител
kari, можеш да получиш информация от "Човешки ресурси"в РДВР-тата.kari написа:
> Kolegi, kade se obiaviavat izpitite za doznateli?
> Kolegi, kade se obiaviavat izpitite za doznateli?
- viki
- Младши потребител
Да ви кажа колеги, вече ми се отщя да ставам дознател. Тази подигравка на МВР към нас юристите вече стана нетърпима. Първото което ни показват е че трябва да им се правим неприлични стойки в партер. После показаха крайно пренебрежение към правилата които са установени в законодателството. Най - елементарното е да се спазват поне сроковете които първоначално са обявени от самите тях. Вече ще стане месец забава на тези резултати от събеседването. Тези лигави полицаи започнаха да си дават много голямо евала май. Шапка няма да им сваляме. Значи щом започват с неуважение към нас, правете си сметка какво ще е ако заработим в системата. Ще се подиграват с нас и ще си предават важности, а ние ще трябва да ги търпим лигавите шапкари, щото държавата ни е слаба и не може да ни предложи достойна работа. И нямало да има атентати:)))
Че те хората не издържат вече. Ние сме им за опитни зайчета и да им правим смях. ВЕЧЕ НЕ ЖЕЛАЯ ДА РАБОТЯ ЗА МВР. Радвам се,че разбрах на време що за система е МВР. Никаква прозрачност и пълно затъмнение. Хвала, хвала на такъви полицаи.:))) Живи и здрави да сте а на нас ...... ни.
Не зная дали следователите, прокурорите и съдиите минават през психо-тестове и дали решават тестове за ез.к., но ние кандидатите за дознатели ги решаваме, щото нашата работа е по-отговорна от тяхната. Да се смееш ли или да плачеш. Значи да си съдия не е задалжително да си грамотен , а за дознател това е най важното.
Че те хората не издържат вече. Ние сме им за опитни зайчета и да им правим смях. ВЕЧЕ НЕ ЖЕЛАЯ ДА РАБОТЯ ЗА МВР. Радвам се,че разбрах на време що за система е МВР. Никаква прозрачност и пълно затъмнение. Хвала, хвала на такъви полицаи.:))) Живи и здрави да сте а на нас ...... ни.
Не зная дали следователите, прокурорите и съдиите минават през психо-тестове и дали решават тестове за ез.к., но ние кандидатите за дознатели ги решаваме, щото нашата работа е по-отговорна от тяхната. Да се смееш ли или да плачеш. Значи да си съдия не е задалжително да си грамотен , а за дознател това е най важното.
- Не те искам вече МВР
Ако знаеш само колко си прав колега, но....пък за да станеш следовател,съдия или прокурор-трябва да имаш вуйчо владика...............
- bezrazli4en
Blagodaria, za informaciata, Viki. No se 4udia za ne6to - konkursite za darjavni slujiteli vav vsi4ki drugi ministerstva ve4e zadaljitelno gi obiaviavat v Internet. Za6to ne praviat tova i za MVR?
- kari
Кари, тук ситуацията е доста по-различна, така че-ако решиш да се пробваш-трябва да се въоръжиш с много търпение. Ще те проучват поне 1г. и 6м., после след всеки изпит ще чакаш с месеци резултатите...Сама трябва да решиш можеш ли да си позволиш подобни неприятни емоции. На мен ми се работи именно с наказателно право и затова стискам зъби,но докога ще издържа и аз вече не знам.
- viki
- Младши потребител
|
|