- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Държавен изпит в Пловдив
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Държавен изпит в Пловдив
Колеги, неискам да обидя завършилите в Пловдив, но държавния изпит по Гражданскоправните, който беше на 28.09.в юридическия факултет на Пловдивския университет беше пародия. За пореден път се подиграха с нас. Председател на комисията беше Владо Петров от Софийския университет.
На изпите се преписваше масова пред очите им, пускаха и пишеха тройки без да изпитват. Всички боклуци и силиконови мадами (в повечето случаи неграмотни) си взеха изпита с по 2 изречения на въпрос. Когато дойде редът на човек, който беше късан вече на държавен изпит настана едно изпитване.... С учене по 12 часа на ден два месеца, с три идеално развити въпроса, беше скъсан. Причинате е, че трябваше да има скъсани и изкупителната жертва естествено беше човек, който вече беше скъсан предишен път. След разговор с председателят на комисията, който не беше вътре по време на изпита на този студент, той се държа по възможно най-просташкия начин. Развика се каза, че студентът бил преписвал (а той седеше точно пред него) и не бил могъл да си прочете въпросите. Казахме му, че той не е бил вътре по време на изпита, та да знае как си е прочел въпросите. Естествено всичко това нямаше резултат. Явно в този юридически факултет за пореден път се случват такива простотии. Не намирам други думи, с които да нарека тази пародия. Много съжалявам хората, които ще учат или вече учат там!!!!
С уважение към колегите, които са завършили Пловдивския юридически....
Един за пореден път разочарован човек....
На изпите се преписваше масова пред очите им, пускаха и пишеха тройки без да изпитват. Всички боклуци и силиконови мадами (в повечето случаи неграмотни) си взеха изпита с по 2 изречения на въпрос. Когато дойде редът на човек, който беше късан вече на държавен изпит настана едно изпитване.... С учене по 12 часа на ден два месеца, с три идеално развити въпроса, беше скъсан. Причинате е, че трябваше да има скъсани и изкупителната жертва естествено беше човек, който вече беше скъсан предишен път. След разговор с председателят на комисията, който не беше вътре по време на изпита на този студент, той се държа по възможно най-просташкия начин. Развика се каза, че студентът бил преписвал (а той седеше точно пред него) и не бил могъл да си прочете въпросите. Казахме му, че той не е бил вътре по време на изпита, та да знае как си е прочел въпросите. Естествено всичко това нямаше резултат. Явно в този юридически факултет за пореден път се случват такива простотии. Не намирам други думи, с които да нарека тази пародия. Много съжалявам хората, които ще учат или вече учат там!!!!
С уважение към колегите, които са завършили Пловдивския юридически....
Един за пореден път разочарован човек....
- Разочаровани
Re: Държавен изпит в Пловдив
Охооооо! Позната история. Те за това в Пловдив имат само по 20-30 студенти в юридическия....
- SP
Plovdivskiq fakultet be6e nomer 1 v BUlgaria po moe vreme. Togava ne izpitvaha razni bokluci ot ''Sofijsliq''. Javno ne6tata sa se promenili.
- montedzemolo
Tova,koeto pro4etoh sega mi raziasni mnogo neshta.Moia poznata mi saobshti nai-tarjestveno,4e si e vzela izpita s 6-za,a az znam mnogo dobre"golemite"i vazmojnosti v oblastta na pravoto.Taka 4e sega razbiram kak e minal izpita v PL yniversitet.Jalko,4e kadarni i ymni hora,koito naistina y4at i znaiat sa kasani,a kolegite im,koito nishto ne razbirat ot pravo, zavarshvat yniversiteta s 6-za i to po nai-slojnia darjaven izpit.NA men sashto mi predstoiat tezi tri izpita do kraia na godinata, samo 4e v SY.Nadiavam se tam pone da niama takiva parodii ili da sa v namalen variant.No pone na semestrialni izpiti tam ne sam vijdala kolegi da prepisvat.Prosto niama kak da stane.Iskreno sajaliavam ,kolega.
- toci
- Нов потребител
Пародиите навсякъде ги има. Някой питал ли се е тези млади депутатки как са станали именно такива. И най-вече една запитана за това как така е станала, която отговори, че била забелязана от преподавателите си поради големите и заложби. Една нейна колежка от курса обаче ми каза, че тази жена не само, че не е изпъквала с нищо, а напротив-една от незабележимите и невзрачни девойки.
Хайде да не казвам за какво става въпрос, че форума тук не е за подобни приказки:-) Интересното е, че тези хора ги величаят и не знам какво още. те обаче са най-долни................... на които са им................ еди какво си. Егати падението. Вместо да не се показват, те чак и парадират.
Хайде да не казвам за какво става въпрос, че форума тук не е за подобни приказки:-) Интересното е, че тези хора ги величаят и не знам какво още. те обаче са най-долни................... на които са им................ еди какво си. Егати падението. Вместо да не се показват, те чак и парадират.
- Gero
Ооооооо, знаеме ги ние тези г-ци. То нещата са от ясни по-ясни. Малко ли са кадърните хора БГ, които години наред са работили в съответната свера, та са пренебрегвани заради разни подлоги и метреси на този или онзи преподавател. Така е било и така ще бъде - т.нар. НОВ МОРАЛ
М/у за тази депутатка от Видин ли става дума:-)))))))))))))))))))))))))))))))
М/у за тази депутатка от Видин ли става дума:-)))))))))))))))))))))))))))))))
- !
Ами за сигурно е тази от гр. Видин. Другата не е юристка /сутринта бе гост по БТВ/, но и тя е метресичка на един от ония боклуци.
- Stoian
Призив до МСМ
Нека МСМ се изкаже по темата, защото е твърде интересна, а тя е завършила точно ЮФ на Пловдивския университет !
Разочаровани написа:
>
> Колеги, неискам да обидя завършилите в Пловдив, но държавния
> изпит по Гражданскоправните, който беше на 28.09.в
> юридическия факултет на Пловдивския университет беше
> пародия. За пореден път се подиграха с нас. Председател на
> комисията беше Владо Петров от Софийския университет.
> На изпите се преписваше масова пред очите им, пускаха и
> пишеха тройки без да изпитват. Всички боклуци и силиконови
> мадами (в повечето случаи неграмотни) си взеха изпита с по 2
> изречения на въпрос. Когато дойде редът на човек, който беше
> късан вече на държавен изпит настана едно изпитване.... С
> учене по 12 часа на ден два месеца, с три идеално развити
> въпроса, беше скъсан. Причинате е, че трябваше да има скъсани
> и изкупителната жертва естествено беше човек, който вече беше
> скъсан предишен път. След разговор с председателят на
> комисията, който не беше вътре по време на изпита на този
> студент, той се държа по възможно най-просташкия начин.
> Развика се каза, че студентът бил преписвал (а той седеше
> точно пред него) и не бил могъл да си прочете въпросите.
> Казахме му, че той не е бил вътре по време на изпита, та да
> знае как си е прочел въпросите. Естествено всичко това нямаше
> резултат. Явно в този юридически факултет за пореден път се
> случват такива простотии. Не намирам други думи, с които да
> нарека тази пародия. Много съжалявам хората, които ще учат
> или вече учат там!!!!
> С уважение към колегите, които са завършили Пловдивския
> юридически....
> Един за пореден път разочарован човек....
Разочаровани написа:
>
> Колеги, неискам да обидя завършилите в Пловдив, но държавния
> изпит по Гражданскоправните, който беше на 28.09.в
> юридическия факултет на Пловдивския университет беше
> пародия. За пореден път се подиграха с нас. Председател на
> комисията беше Владо Петров от Софийския университет.
> На изпите се преписваше масова пред очите им, пускаха и
> пишеха тройки без да изпитват. Всички боклуци и силиконови
> мадами (в повечето случаи неграмотни) си взеха изпита с по 2
> изречения на въпрос. Когато дойде редът на човек, който беше
> късан вече на държавен изпит настана едно изпитване.... С
> учене по 12 часа на ден два месеца, с три идеално развити
> въпроса, беше скъсан. Причинате е, че трябваше да има скъсани
> и изкупителната жертва естествено беше човек, който вече беше
> скъсан предишен път. След разговор с председателят на
> комисията, който не беше вътре по време на изпита на този
> студент, той се държа по възможно най-просташкия начин.
> Развика се каза, че студентът бил преписвал (а той седеше
> точно пред него) и не бил могъл да си прочете въпросите.
> Казахме му, че той не е бил вътре по време на изпита, та да
> знае как си е прочел въпросите. Естествено всичко това нямаше
> резултат. Явно в този юридически факултет за пореден път се
> случват такива простотии. Не намирам други думи, с които да
> нарека тази пародия. Много съжалявам хората, които ще учат
> или вече учат там!!!!
> С уважение към колегите, които са завършили Пловдивския
> юридически....
> Един за пореден път разочарован човек....
- Priziv
Zavur6ih pravo v Plovdivskiq Universitet i sum osobeno vuzmuten ot glupostite, koito prochetoh otnosno durjavniq izpit.Ne sum bil tam poneje vzeh tozi izpit oshte na purvata data prez mesec iuni ,predsedatel na komisiqta mi be6e prof.Vasil Mruchkov i izpita proteche izkliuchitelno seripzno i vziskatelno sprqmo studentite.Razbira se vinagi ima razocharovani studenti ,koito ako bqha cheli dostatuchno nqmashe da afishirat prostashkite si mneniq po pravnite sajtove i da podronvat avtoriteta na tozi izkliuchitelno renomiran fakultet .Suchto taka bih iskal da izrazq sumneniqta si otnosno tova,che edva li student ot tozi fakultet moje da napishe podobna gnusna kleveta.Oshe poveche ne pravi chest na kojto i da bilo uvajavasht sebe si praven portal da publikuva podobni jalki i nepochtenni "otkroveniq"Tova e podigravka s truda na mnogo svestni i kadurni momicheta i momcheta kakto i s tozi na zaslujilite uvajenieto na cqlata iuridicheska obshnost v Bulgariq visoko kvalificirani prepodavateli,ot chiqto biografiq lichat zaslugi i kum iuridicheskiq fakultet na Sofiiskiq Universitet ,no v onezi vremena kogato toj naistina beshe alma mater za iuristite v Bulgariq.
- istinata
И аз завърших ЮФ на Пловдивския Университет и съм горда с това!!! Завърших миналата година и мога да се закълна, че такива неща по време на държ. изпити досега не са се случвали! Не случайно от първия път се дипломирахме едва половината! Но щом сега са позволили председател на комисия да бъде от СУ, не мога да бъда сигурна какво се е случило!
Колкото до броя на студентите - от първи курс започнахме 120 човека, за да сме 200 при завършването! Защо ли?! Защото образованието е некачествено, вероятно?! Затова от къде ли не се прехвърляха при нас!
И между другото, да се учи Право в ПУ е следващото най-престижно място след СУ! Даже за сведение на незнаещите ние бяхме първия ЮФ, който имаше точния брой хабилитирани преподаватели и нямаше проблеми с акредитацията!
А хора, които все пак въпреки всичко и всеки успяват да преписват и лъжат по време на изпити, за съжаление има навсякъде! Лошото е, че в повечето случаи са нечии синчета и дъщерички и преподавателите нарочно си затварят очите!
Колкото до броя на студентите - от първи курс започнахме 120 човека, за да сме 200 при завършването! Защо ли?! Защото образованието е некачествено, вероятно?! Затова от къде ли не се прехвърляха при нас!
И между другото, да се учи Право в ПУ е следващото най-престижно място след СУ! Даже за сведение на незнаещите ние бяхме първия ЮФ, който имаше точния брой хабилитирани преподаватели и нямаше проблеми с акредитацията!
А хора, които все пак въпреки всичко и всеки успяват да преписват и лъжат по време на изпити, за съжаление има навсякъде! Лошото е, че в повечето случаи са нечии синчета и дъщерички и преподавателите нарочно си затварят очите!
- els
- Младши потребител
Bih spodelil, che akreditaciqta e dosta otnositelno qwlenie.... ako se vqrva na infotmaciqta, publikuwana v NAOA - http://www.neaa.government.bg/instacred.html
- akreditaciq
Колегата неиска да подронва авторитета на Пловдивският юридически, а просто разказва какво се е случило там, именно за да изрази възмущението си - не от университета, а от това несправедливо отношение на някои преподаватели. Едва ли ако си беше заслужил скъсването щеше да пише някъде за да изрази разочарованието си. Лично аз съм свидетел (и то няколко пъти)на подобни случки там. Разбира се, всичко зависи от комисиите. Възмутеният колега - istinata-е попаднал при проф. Мръчков и е бил изпитан съвсем сериозно. Затова и се възмущава от мнението на колегата. Но сигурна съм, ако беше попаднал в друга ситуация, друга песен щеше да запее. Явно в този сайт, студентите нямат право да изразяват лично мнение и да споделят горчивият си опит от държавни изпити, защото нахакани "юристчета" като възмутения колега, ги обвинява в изразяване на долни лъжи. Колега, ако сте толкова кадърен бъдещ юрист, щяхте знаете, че всеки има право да изразява лично мнение и да го разпространява чрез словото.
Така, че небъдете толкова самоуверен. Животът поднася много изненади и никога не се знае, дали някой ден и Вие няма да попаднете в подобна ситуация и да ви се иска да споделите болката си с колеги, а те да ви се измеят и да Ви обвинят в простащина.
А Вие колега - Разочарован- давайте смело и без разочарование в сърцето. Справедливост рядко има в днешно време. Изпити се взимат, важно е да не се отказвате.
С уважение - завършила вече юристка от Пловдив
Така, че небъдете толкова самоуверен. Животът поднася много изненади и никога не се знае, дали някой ден и Вие няма да попаднете в подобна ситуация и да ви се иска да споделите болката си с колеги, а те да ви се измеят и да Ви обвинят в простащина.
А Вие колега - Разочарован- давайте смело и без разочарование в сърцето. Справедливост рядко има в днешно време. Изпити се взимат, важно е да не се отказвате.
С уважение - завършила вече юристка от Пловдив
- Мария Илиева
Dulboko sujalqvame che sled kato t.nar. Slavqnski "Universitet" beshe zakrit negovite vuzpitanici bqha prehvurleni v iuridicheskiq fakultet na Plovdivskiq Universitet , za da se obuchavat pod formata na zadochno obuchenie.Vqrno e che i sred tqh ima hora, koito uchat i si vzemat izpitite suvsem dobrosuvestno,no za sujalenie po-golqmata chast ot tqh ne razpolagat s neobhodimite znaniq za da budat dopusnati do durjaven izpit.PIsha tova suob6tenie poneje znam ,che durjavniq izpit ,za kojto stava duma e bil proveden imenno za tqh,zashtoto izpita po grajdanskopravni nauki za studentite redovno obuchenie e bil proveden na 27.09.2003g.Natrupanite propiski v tehnite znaniq prez godinite edva li mogat da budat kompensirani samo za 2 meseca,zatova dragi zadochnici bez da jelaq da vi obidq bih vi posuvetval da otkriete vinata i vuv sebe si , a ne v nqkukvi vtorosteprnni obstoqtelstva.
- razocharovani 2
....I poneje zakriha Slavjanski Universitet sigurno nie sme vinovni i vsichki sme tapaci.....
njamame pravo da uchim, da jiveem, da zapochnem jivota si .....nai-posle, ako vse pak imame shansa "da navaksame" neverojatno golemite znanija na kolegite ot redovno obuchenie. Tova vashe mnenie samo dokazva kolko sa "vtorostepenni" obstojatelstvata.
njamame pravo da uchim, da jiveem, da zapochnem jivota si .....nai-posle, ako vse pak imame shansa "da navaksame" neverojatno golemite znanija na kolegite ot redovno obuchenie. Tova vashe mnenie samo dokazva kolko sa "vtorostepenni" obstojatelstvata.
- Razocharovani 3
Аз съм завършил СУ. По време на държавните изпити също преминават студенти, за които предварително е разговаряно. Един пример - син на една магистратска велможа от провинцията на държавния по наказателно-правни науки при Стойнов не може да отговори на „тежки” въпроси като що е престъпление, що е наказание, що е обществена опасност, но въпреки всичко премина с 3, въпреки че други по-подготнвени колеги бяха скъсани. Преминахме в този ден от 25 човека, само 7. И нашето момче. Този същия на държавния изпит по гражданско-правни науки пред Стамболиев - вместо да говори по същество по въпросите - започна да забавлява пизпитващите и изумените си колеги с разсъждания от типа на - „Моята детсска мечта е да стана съдия, 3-та в СУ е равнозначна на 6 в Благоевградския. Те тем са пълна дупка и т. н.” Очаквахме, че ще бъде най-позорно изритан, какво по-естествено. Стамболиевн само си излезе разгневен и другите две каки писаха на нашето момче 4. Преминалите пред тази комисия бяха едва 8, като имаше само 1 шестица , една петица и останалите само 3 и 4. Но историята не свършва до тук. Този наш колега беше най-неподготвения и скодоумен студент, който аз познавах и се питах как е записал в СУ. Беше обект през цялото време на подбив от колегите. Много се смеехме на идиотсските прояви на този момък.
Но вече не е смешно! Стана веднага след завършването мл. прокурор, сега е съдия и колеги ми споделят, че председателя на РС му пишел решенията. След 3 години чакам вече да е окръжен съдия. Не споделям за кой съд става въпрос, защото много нашумя в последните месеци. Та нашето момче дори стана медийна звезда за два дни. Но майчето яко се спряга в медиите. Три пъти ура за тез юнаци!
Та по-добре е Владо Бойлера да провежда фарсове по време на държавниет изпити, отколкото да наблюдаваме как определени колеги си взимат без проблеми изпитите, а други биват скъсвани. Помислете - бате Влодо може би така е протистирал, не мислите ли. Ако му е било подсказано да пусне този или онзи, той е решил да се подиграе с изпита. В крайна сметка с какво са по-лоши неуките от неуките връзкари!
Но вече не е смешно! Стана веднага след завършването мл. прокурор, сега е съдия и колеги ми споделят, че председателя на РС му пишел решенията. След 3 години чакам вече да е окръжен съдия. Не споделям за кой съд става въпрос, защото много нашумя в последните месеци. Та нашето момче дори стана медийна звезда за два дни. Но майчето яко се спряга в медиите. Три пъти ура за тез юнаци!
Та по-добре е Владо Бойлера да провежда фарсове по време на държавниет изпити, отколкото да наблюдаваме как определени колеги си взимат без проблеми изпитите, а други биват скъсвани. Помислете - бате Влодо може би така е протистирал, не мислите ли. Ако му е било подсказано да пусне този или онзи, той е решил да се подиграе с изпита. В крайна сметка с какво са по-лоши неуките от неуките връзкари!
- ттт
Взех си изпита по ГПН през лятото, и не съм чул колега да се е оплакал от некоректно отношение от страна на преподавател.Действително имаше скъсани, но все пак това е изпит.Съгласен съм, че ЮФ на ПУ е прекрасно място за учене- поне за тези, които имат сериозно желание за това.А факултет се гради както с качествен преподавателски състав, така и с кадърни студенти............
- Владо
Владо Петров
Здравейте!
Искам да взема отношение относно начина на мислене на Владо Петров - на изпита по вещно право в Бургаския свободен университет, след култовото "всички имате тройки, който иска повече - да заповяда да го изпитам", той изказа следната теория "искам да знаете, че в живота няма да е така - ако не си знаете и не сте подготвени - няма кой да ви помогне. Сега дали ще имате три или 6 няма значение - аз като съм имал шест сега съм преподавател, колегата ми, който имаше 3 сега е посланник. Кой от нас двамата е по добре?"
Предполагам, че тези думи е казал, за да оправдае мързела и безхаберието си, но мен ме изкефи - на изпита седнах абсолютно спокойна, зададе ми въпрос, отговорих му, зададе ми втори - омазах го, попита ме дали 4 ме удовлетворява или да ми зададе още въпроси, но не пропусна да отбележи, че познанията по вещно право са повърхностни (абсолятно вярно - бях чела само и единствено съкратено издание на Петко Венедиков), и че по-висока оценка от 4 би била нереална. Съгласих се с него, писа ми 4 и аз си тръгнах с чувството, че нещо трябва да направя и то беше, като се прибера в София да прочета малко повече по вещно право, което и направих.
Това го разказвам, защото мисля че и този начин и метод на преподаване и въздействие могат да имат ефект. Защото, за сравнение, на изпита по наказалтено право, доц. Момяна Гунева ме е късала с викове, крещене и обиди (така и протичат изпитите на нея) 6 пъти, учила съм като ненормална 6 пъти, за да се явя на нейните изпити, а крайния резултат е, че 1. Мразя Момяна Гунева; 2. Мразя наказателно право и 3. Сядам да чета казус по наказателно право с голямо отегчение, защото имам чувстото, че знам материала наизуст, но на практика нещата нещо не пасват.
Поздрави: вече адвокатка от София
Искам да взема отношение относно начина на мислене на Владо Петров - на изпита по вещно право в Бургаския свободен университет, след култовото "всички имате тройки, който иска повече - да заповяда да го изпитам", той изказа следната теория "искам да знаете, че в живота няма да е така - ако не си знаете и не сте подготвени - няма кой да ви помогне. Сега дали ще имате три или 6 няма значение - аз като съм имал шест сега съм преподавател, колегата ми, който имаше 3 сега е посланник. Кой от нас двамата е по добре?"
Предполагам, че тези думи е казал, за да оправдае мързела и безхаберието си, но мен ме изкефи - на изпита седнах абсолютно спокойна, зададе ми въпрос, отговорих му, зададе ми втори - омазах го, попита ме дали 4 ме удовлетворява или да ми зададе още въпроси, но не пропусна да отбележи, че познанията по вещно право са повърхностни (абсолятно вярно - бях чела само и единствено съкратено издание на Петко Венедиков), и че по-висока оценка от 4 би била нереална. Съгласих се с него, писа ми 4 и аз си тръгнах с чувството, че нещо трябва да направя и то беше, като се прибера в София да прочета малко повече по вещно право, което и направих.
Това го разказвам, защото мисля че и този начин и метод на преподаване и въздействие могат да имат ефект. Защото, за сравнение, на изпита по наказалтено право, доц. Момяна Гунева ме е късала с викове, крещене и обиди (така и протичат изпитите на нея) 6 пъти, учила съм като ненормална 6 пъти, за да се явя на нейните изпити, а крайния резултат е, че 1. Мразя Момяна Гунева; 2. Мразя наказателно право и 3. Сядам да чета казус по наказателно право с голямо отегчение, защото имам чувстото, че знам материала наизуст, но на практика нещата нещо не пасват.
Поздрави: вече адвокатка от София
- изпитана
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|