начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Унищожена Трудова книжкал Ами сега?

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Унищожена Трудова книжкал Ами сега?

Мнениеот magdet » 20 Сеп 2011, 12:26

Здравейте!
Майка ми е безработна от дълги години. Преди време при инцидент в дома ни /пожар/ беше унищожена и нейната Трудова книжка, която удостоверяваше трудовият и стаж в размер на около 13 години. Тя е на 55 години, т.е. все още е рано да бъде пенсионирана, но се надявам живи и здрави и това време да дойде.
Въпросът ми е, имали начин, по който въпросният документ да бъде възстановен? Трудовият и стаж е предимно от едно предприятие /Петрол, тогава държавно/, което понастоящем мисля, че е частно и едва ли имат някакъв регистър за бивши служители от преди повече от 25 години.
Ще бъда много благодарна за вашите компетентни мнения!
magdet
Нов потребител

Re: Унищожена Трудова книжкал Ами сега?

Мнениеот microfinance » 20 Сеп 2011, 16:02

Въпросът ми е, имали начин, по който въпросният документ да бъде възстановен? Трудовият и стаж е предимно от едно предприятие /Петрол, тогава държавно/, което понастоящем мисля, че е частно и едва ли имат някакъв регистър за бивши служители от преди повече от 25 години.

Съгласно чл. 42, ал. 1 от Закона за счетоводството, счетоводната информация се съхранява по реда, предвиден в Закона за държавния архивен фонд, в следните срокове:
- ведомости за заплати - 50 г.;
...

Мисля че тук ще намерите отговор на въпроса - Процедура по издаване на трудова кинжка
microfinance
Потребител

Назад към Осигурително право