- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012
аххахахаах ,тоя па 40 000 евро му казали.
Прав си че няма значение колко знаеш и за всичко друго обаче.
Прав си че няма значение колко знаеш и за всичко друго обаче.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
МАГИСТРАТ, ТИ НА МЕНЕ ЛИ МИ ГОВОРИШ? А ТЕБЕ ОСНОВНИЯ И ЕДИНСТВЕН ПРОБЛЕМ ТИ Е, ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ВЪРНЕШ ДИПЛОМАТА
- koravguz
- Младши потребител
Колеги,
може ли все пак някой, който се е явявал на устен изпит да каже как минава това нещо. И долу-горе въпросите повече от теория или повече от процеса се задават? Всякаква информация би била полезна на тези от нас, които ще се явяват идната седмица на изпит
може ли все пак някой, който се е явявал на устен изпит да каже как минава това нещо. И долу-горе въпросите повече от теория или повече от процеса се задават? Всякаква информация би била полезна на тези от нас, които ще се явяват идната седмица на изпит
- niko_urumov
- Младши потребител
Колега аз се явявах преди две години, а следващата седмица ме чака същото. До колкото си спомням теглиш 2 въпроса, имаш малко време да мислиш и сядаш. Говориш по въпросите, те ти задават уточняващи въпроси, повечето от които са с практическа насоченост. Като цяло от теорията по-малко питат. Най често задават и въпрос в опреведелена ситуация спрямо въпроса, който сте изтеглил, ако бяхте младши съдия как бихте постъпили. Пипат и от процеса доста практически неща. Като цяло мисля, че за колегите, които не са влизали в зала ще бъде по-трудно. Аз нямам много добър резултат, така ще ще отида на устния изпит за школовката, но на тези, които имат добър резултат, постигнат по честен начин, най-искрено желая успех!
- liubka
- Младши потребител
liubka написа:Колега аз се явявах преди две години, а следващата седмица ме чака същото. До колкото си спомням теглиш 2 въпроса, имаш малко време да мислиш и сядаш. Говориш по въпросите, те ти задават уточняващи въпроси, повечето от които са с практическа насоченост. Като цяло от теорията по-малко питат. Най често задават и въпрос в опреведелена ситуация спрямо въпроса, който сте изтеглил, ако бяхте младши съдия как бихте постъпили. Пипат и от процеса доста практически неща. Като цяло мисля, че за колегите, които не са влизали в зала ще бъде по-трудно. Аз нямам много добър резултат, така ще ще отида на устния изпит за школовката, но на тези, които имат добър резултат, постигнат по честен начин, най-искрено желая успех!
Благодаря колежке. Аз за първи път се явявам, защото за първи път имам право да участвам в такъв конкурс. Та затова питах
- niko_urumov
- Младши потребител
През 2010,когато за първи път имах право да се ява на такъв изпит стигнах до устен и на съдийския и на прокурорския.
Как ще протече устния зависи от комисията, в която ще попаднете.На съдийския си беше рецитал-сядаш и си изпяваш темите, а на прокурорския там си беше истинско майсторство от тяхна страна, за което им правя евала.Въпроси от целия материал, прекъсват те по средата на темите ти и те почват.Ако беше прокурор как ще постъпиш в тази ситуация? Ако беше дознател и не си съгласен с прокурора какво ще направиш? Дори ми зададоха конкретен казус с граждански ищец, частен обвинител , с допуснати грешки от страна на съда и прокурора, които трябваше да ги констатирам.С две думи направиха ми кефа.
Колега пожелавам ви успех!Изкарали сте висока оценка и трябва да се постараете, да не пропилеете шанса си.
Как ще протече устния зависи от комисията, в която ще попаднете.На съдийския си беше рецитал-сядаш и си изпяваш темите, а на прокурорския там си беше истинско майсторство от тяхна страна, за което им правя евала.Въпроси от целия материал, прекъсват те по средата на темите ти и те почват.Ако беше прокурор как ще постъпиш в тази ситуация? Ако беше дознател и не си съгласен с прокурора какво ще направиш? Дори ми зададоха конкретен казус с граждански ищец, частен обвинител , с допуснати грешки от страна на съда и прокурора, които трябваше да ги констатирам.С две думи направиха ми кефа.
Колега пожелавам ви успех!Изкарали сте висока оценка и трябва да се постараете, да не пропилеете шанса си.
- vaniaoz
- Потребител
Kолега vaniaoz, вие определено не ме слишате, когато Ви съветвам.С тоеа мислене магистрат няма да станете, както и аз.Считам, че не е важно кой до какъв стадий е стигнал, а кой какво е направил като краен целеви резултат!
Иначе, желая Ви късмет за утре, тогава ще излезат резултатите от прокурорския (...... им на всички неуспели връзкари, на мен вклиучително)
Иначе, желая Ви късмет за утре, тогава ще излезат резултатите от прокурорския (...... им на всички неуспели връзкари, на мен вклиучително)
- koravguz
- Младши потребител
От къде знаеш, че утре излизат резултатите?? И като си с връзки защо не си успял?
- taipan
- Потребител
koravguz написа: казвам го, защото и аз бех с дебела връзка за тая година, ама го изядох в негативен смисъл!
Благодаря ви колега, че си го признавате, така надеждата ми, че стават грешки и аз мога да се окажа на мястото на някой "дебел" връзкар няма да умре .... Действителността показва, че няма много място за идеалисти като мен в тази система, но все пак ..., какво ни остава на нас освен да се надяваме
- mariposarosa
- Младши потребител
И аз съм от идеалистите. Не вярвам, че винаги и всичко става с връзки. Мисля, че трябва да се положат много усилия за тези конкурси, а също така и голяма доза късмет.
- claudia
- Младши потребител
Здравейте колега,
ясно ми е как стоят нещата, но надеждата умира последна, а когато имаш само надежда , не ти остава нищо друго освен да опитваш до безкрай.Пък знае ли човек, по Коледа се случват чудеса.
ясно ми е как стоят нещата, но надеждата умира последна, а когато имаш само надежда , не ти остава нищо друго освен да опитваш до безкрай.Пък знае ли човек, по Коледа се случват чудеса.
- vaniaoz
- Потребител
Явно няма да има резултати днес...
- jenivarna
- Нов потребител
Не, няма да има резултати.
- svrahdoznatel
- Младши потребител
Нищо, което се прави до безкрай и безрезултатно не си струва усилията според мен, както и вярването в чудеса, Дядо Коледа, Питър Пан и т.н. Напълно достатъчно е да вярваш в себе си. А и в крайна сметка професионално може да се развиваш не само като съдия/прокурор. Ако там изобщо може да се развива човек, напоследък дълбоко се съмнявам в това. Оценките ги пишат по тези конкурси както им хрумне. Мен трудно могат да ме убедят, че 800 писмени работи се изчитат и оценяват за 4-5 работни дни.
- loryyyy
- Нов потребител
svrahdoznatel написа:Не, няма да има резултати.
Колега, а вие от къде имате тази категорична информация, да не сте звънял във ВСС?
- claudia
- Младши потребител
От къде сте толкова сигурни колеги, че днес няма да има резултати? До 17, 30 ч. има още много време!
- alek9
- Младши потребител
Току-що звъннах до ВСС и ми казаха, че или днес следобед или в понеделник, тъй като работите били повече....
- alek9
- Младши потребител
Дано да успеят за днес, че петъчно да се почерпим...Кой от радост, кой от мъка.....
- jenivarna
- Нов потребител
Очаквах отново днес да ни сюрпризират с резултатите. Нормално е при над 1000 кандидати да не стане така бързо, както за младши съдии. Но ако ги публикуват петъчно, моето напиване няма да е от радост, със сигурност. И все пак хубаво би било да видим как са ни оценили.
Колеги, а имате ли идея на какъв принцип ни разпределят на комисии, тъй като аз нямам представа всъщност коя изпитна комисия е проверявала моята работа и коя ще ме изпитва другата седмица.
Колеги, а имате ли идея на какъв принцип ни разпределят на комисии, тъй като аз нямам представа всъщност коя изпитна комисия е проверявала моята работа и коя ще ме изпитва другата седмица.
- allice
- Младши потребител
Кое му е нормалното? Все пак комисиите са с една повече, даже им се падат по- малко работи за проверяване на комисия, в сравнение с работите от съдийския изпит...До последно някой не си е свършил работата. По обяд звънях във ВСС, много любезна служителка ми каза, че една комисия не си е предала протокола и затова няма резултати...Как съдиите успяха, а прокурорите не?!
- oven4e
- Нов потребител
|
|