начало

КС ще се произнесе за заплатите на медиците и приоритетните болници КС ще се произнесе за заплатите на медиците и приоритетните болници

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс

Мнениеот aris_koen » 31 Юли 2012, 17:34

:arrow:
Последна промяна aris_koen на 02 Авг 2012, 11:47, променена общо 1 път
aris_koen
Потребител

Мнениеот daritt » 31 Юли 2012, 17:39

Колко пъти ?
По надолу някъде : Колко минути?
А си излъгал, а са те хванали :)
След това: Закъснявали ли сте за работа?
Ако пазарувате в магазина и продавачката се излъже с 5 лв, какво ще направите?
- ще се върна веднага
- ще ги върна следващия път когато пак ми се наложи да пазарувам
- да е гледала, проблема си е неин
daritt
Младши потребител

Мнениеот vaness » 31 Юли 2012, 17:44

Здравейте, и аз да се включа. Почти всичко,което е писала daritt съвпада и с моите спомени за въпросите. Аз сетих за въпрос за Данъчната основа за облагане с акциз на етиловия алкохол,имаше нещо за какво включва територията на страната-географската територия на Република България, континенталният шелф и изключителната икономическа зона
vaness
Потребител

Мнениеот megan_lb » 31 Юли 2012, 17:46

daritt написа:Сещам се , но не и за точната формулировка.
Имаше върос за обмитяване на стоки над 50 лв, над 100 лв, над 1000 лв
Друг за /Внасянето и изнасянето на пари , скъпоценни камъни и благородни метали от ... сребро в необработен и полуобработен вид, както и бижута .../

Много благодаря "daritt", дори и така формулирани ни даваш насока къде да преровим отново законите ...много помагаш!Пожелавам ти късмет с резултата от тестовете, дано продължиш нагоре!
megan_lb
Младши потребител

Мнениеот daritt » 31 Юли 2012, 17:48

Пак от третия тест. Има едни процентни съотношения които са също коварни:
Според вас. Колко % от населението вземат подкупи? 0, 20, 40, 60,80, 100
Колко са егоистите? Колко са наивниците? Колко са лъжците? и съответно обратни въпроси: Колко % казват истината? Тук пак трябва да се внимава какво си отбелязал на предните.
daritt
Младши потребител

Мнениеот daritt » 31 Юли 2012, 17:50

vaness написа:Здравейте, и аз да се включа. Почти всичко,което е писала daritt съвпада и с моите спомени за въпросите. Аз сетих за въпрос за Данъчната основа за облагане с акциз на етиловия алкохол,имаше нещо за какво включва територията на страната-географската територия на Република България, континенталният шелф и изключителната икономическа зона

Ей точно това се мъчих да си спомня, знам че го оставих за накрая уж да мисля, но не ми остана време и играх на тото. Дори и сега не знам верния отговор :)
Ако се сетиш поне за един въпрос от Факт и Мнение да дадем за пример, че само това не съм споменала.
daritt
Младши потребител

Мнениеот aris_koen » 31 Юли 2012, 17:55

:idea:
aris_koen
Потребител

Мнениеот vaness » 31 Юли 2012, 17:57

daritt написа:
vaness написа:Здравейте, и аз да се включа. Почти всичко,което е писала daritt съвпада и с моите спомени за въпросите. Аз сетих за въпрос за Данъчната основа за облагане с акциз на етиловия алкохол,имаше нещо за какво включва територията на страната-географската територия на Република България, континенталният шелф и изключителната икономическа зона

Ей точно това се мъчих да си спомня, знам че го оставих за накрая уж да мисля, но не ми остана време и играх на тото. Дори и сега не знам верния отговор :)
Ако се сетиш поне за един въпрос от Факт и Мнение да дадем за пример, че само това не съм споменала.

Данъчната основа за облагане с акциз на етиловия алкохол, включително биоетанола - количеството хектолитри чист алкохол, измерено при температура 20°С.а другите отговори бяха с разлика при температуратата-15 или 100 °С.
За теста с мнения и факти запомних например- "Много хора се интересуват от астрология и мистични науки" или " Хората в по-малките градове са по-щастливи от хората в големите градове" и вие трябва да прецените факт или мнение е това.Тези изречения не са точно както теста, но се надявам да хванете смисъла за задачката
vaness
Потребител

Мнениеот candy1 » 31 Юли 2012, 18:00

daritt ,а колко бяха въпросите по част професионална компетентност?10,20...всички затворени предполагам с по три отговора
candy1
Нов потребител

Мнениеот aris_koen » 31 Юли 2012, 18:03

:arrow:
aris_koen
Потребител

Мнениеот livana90 » 31 Юли 2012, 18:06

aris_koen написа:
candy1 написа:daritt ,а колко бяха въпросите по част професионална компетентност?10,20...всички затворени предполагам с по три отговора

Професионална компетентност - 20 въпроса, затворени, с по един верен отговор...при 14 верни се взима :P

При нас бяха 25 въпросите за проф. компетентност, а другите 69 за лоялността, които бяха
livana90
Младши потребител

Мнениеот 22071974 » 31 Юли 2012, 18:18

Много Ви благодарим, "колеги" от Свиленград и Бургас за цялата информация и ОТЗИВЧИВОСТ:roll: Надявам се всички да сте изкарали успешно теста(все пак никой не изисква 100 % положителни резултати за преминаване нататък)!!!Разбрах(от едно интервю на Виктор Ангелоев от БТВ с представители на АМ), че тестът за интегритет е от 69 въпроса. Приблизително колко въпроса има в професионалния тест и колко в теста за интелигентност( колко модула). УСПЕХ на всички, които очакват резултати и на всички, който ще се явяват!!! :)
22071974
Младши потребител

Мнениеот daritt » 31 Юли 2012, 18:34

Де да можеше за всички да има места, все млади хора бяха в аулата. Бургас се борим близо 1000 човека за 20 места :)
Теста за интелиг. беше на 3 модула. Първия беше 6 въпроса /прескочете ги/ ,следващите ... не помня. Компетентност 25, Лоялност - 69.
daritt
Младши потребител

Мнениеот peter1980 » 31 Юли 2012, 18:51

Здравейте!
Искам да ви споделя впечатлението си от теста проведен днес в Бургас.
Теста както разбрахте се състои от 3 части :

1-ва част Тест за Интелигентност(доколко сме умни да си набавим теста предварително!)
-този тест е напълно безумен и няма аналогичен вариант с никой друг такъв.
- умишлено е заложен да не може да се стигне до края. Времето за този тест би трябвало да е около 1 час, а не около 15-20 мин.(така и не ни казаха колко време имаме за различните 3 секции от него).
- прави са колегите , че не могат да отговорят на никой във форума с примерен въпрос от него. Няма време дори да се прочете заглавието на въпросите. Изводът е, че ако предварително не си наизустил до машиналност тези въпроси няма как да се вместиш във времето.
- издържал е над 50% верни отговори

2-ра част Професионална компетентност.
25 въпроса за 25 мин. Ако поне сте прочели по един път ЗАКОНА ЗА МИТНИЦИТЕ И ЗАКОНА ЗА АКЦИЗИТЕ, няма да ви отнеме повече от 10-15 минути без да бързате. Примери колегите посочиха достатъчно за въпросите от него. Издържал е над 70% верни отговори.

3-та част Тест за Интегритет(Лоялност)
69 въпроса за 40 мин. Този тест е за житейски ситуации от вашият живот, хората и колегите около вас. Ако отговаряте честно и не се замисляте за отговорите(това е целта на теста) ще ви отнеме не повече от 20-25 мин. Оценката е Издържал и не Издържал.

Оформяне на крайната оценка :
(оценка от тестовете по горе)X3 плюс (оценка от интервю)X5
Интересно впечатление прави , че оценката от интервюто има 80 процента тежест в крайната оценка!

Изводи :
- АМ търси вундеркинди готови да работят в НАСА !
-ако същият тест за Интелигентност се проведе със служителите в АМ, трябва да закрием последната.
- надявам се Ръководството на АМ , при последващи конкурси да наблегне на професионалната компетентност, а не на издирването на СВРЪХ ХОРА !
peter1980
Нов потребител

Мнениеот aris_koen » 31 Юли 2012, 19:01

Бургас,
Кога Ви казаха, че ще са готови резултатите?
8)
aris_koen
Потребител

Мнениеот gergana_ok » 31 Юли 2012, 19:23

Някой досети ли се,че теста НЕ Е АНОНИМЕН?!?Уж запечатваме малкия плик с имената,а на пликовете имаше уникални номера, с които участваме в конкурса....Това го има САМО в България!!!И ще ме карат да решавам тест за интегритет-ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА???
gergana_ok
Нов потребител

Мнениеот vaness » 31 Юли 2012, 19:31

aris_koen написа:Бургас,
Кога Ви казаха, че ще са готови резултатите?
8)

Не казаха или поне не съм чула. Само казаха,че на одобрените ще се обадят или пишат на e-mail,а неодобрение ще изнесат в списък в сайта на АМ
vaness
Потребител

Мнениеот juji83 » 31 Юли 2012, 21:11

Благодаря за разясненията и насоките на всички включили се. Дано да сте се справили успешно, а на неявилите се все още, много късмет :)
juji83
Младши потребител

Мнениеот alpina » 31 Юли 2012, 21:59

Успех във Варна утре, на тези които помагаха, успех на интервюто, не се съмнявам че ще сте там!
alpina
Младши потребител

Мнениеот z_stoqnova » 31 Юли 2012, 22:04

Резултатите за Бургас казаха, че най-вероятно ще са готови до седмица, а може и до края на "календарната седмица" - явно работят и събота и неделя. Ще се обадят и ще изпратят email на одобрените. А списъците - одобрени, неодобрени доста по-късно най-вероятно, защото имало много изпити сега.
Относно времето за теста за интелигентност при нас беше 17 мин. за модула с таблиците и диаграмите - 6бр. с по няколко твърдения след тях. 6.5 или 7.5 мин. за 10 бр. от типа: "Някой дървета са от вода. Водата е топла и тече." и след всяко по 3 твърдения да определиш вярно или не. 2.5 мин за 27 бр. твърдения да прецениш дали са мнение или факт.
Теста за профес. подготовка 25 мин - 25 въпроса. Теста за психолог. пригодност и интегритет 40 мин за 69 въпроса, разделени в 3 групи.
z_stoqnova
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити