начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс

Мнениеот aris_koen » 02 Авг 2012, 09:22

:idea:
Последна промяна aris_koen на 08 Авг 2012, 16:46, променена общо 1 път
aris_koen
Потребител

Мнениеот angelhelp » 02 Авг 2012, 09:23

rainbolldash написа:Здравейте , аз съм на 6-ти на изпит в София :D ,има ли някой който също е на 6-ти?

Здравейте и от мен. Чета ви отдавна, но сега се присъединявам. Много сте интересни и полезни :)
Честито на миналите успешно до тук и успех напред. Успех и на всички, за които "голямото бързане" предстои, като мен :o. И аз съм на 6-ти понеделник в СУ :roll:
angelhelp
Младши потребител

Мнениеот z_stoqnova » 02 Авг 2012, 09:34

stoqnova_13 написа:Q kajete tui za gasenicite koe dali e vqrno ili gre6no-4e vsi4ki u4iteli letqt Taka li e zadaden-Vsi4ki u4iteli sa gasenici. Vsi4ki gasenici letqt. Zna4i vsi4ki u4iteli trqbva i te da letqt. Pravilno li sam shvanala :roll:

Да, ако е така зададено както си го написала е вярно, убедена съм. Просто трябва да се абстрахираш от това, че звучи абсурдно и не са толкова сложни. Поне на мен това ми беше единственото лесно нещо в теста за интелигентност и единственото с което успях да свърша на време даже предсрочно, но другите :(
z_stoqnova
Младши потребител

Мнениеот treks5 » 02 Авг 2012, 09:45

Давам някои насоки за въпросите от теста , първо да кажа че тази тема във форума помогна много и човек първо трябва да има нагласа че времето е малко/за теста за интелигентност/ и да се мобилизира точно за това .Всеки лист от теста има определено време за решаване на задачите които съдържа/не се разрешава преминаването на следващ лист ако свършите по-рано.Реално за всички листи с изключение на числовите редици имах време дори да проверя по 1-2 въпроса и отговорите които съм дал.(а по принцип математиката ми е силна страна и смятам бързо- въпреки това нямах времето да мина всичките редици 1или2 ми останаха.
Благодаря на всички които споделиха до този момент впечетленията си от теста .
Поздравления на всички които са преминали ситото на тестовете , надявам се да има все повече такива от този форум . :D
Относно теста за лоялност помня и мога да възпроизведа голяма част от въпросите , но мисля че това е тест като личностнен профил и там всеки индивидуално е добре да си избере верният отговор за себе си.

области ........................А ..................................... Б .................................В
година............... мак.т/мин.т/ ср.к.валежи----мак.т/мин.т/ ср.к.валежи----мак.т/мин.т/ ср.к.валежи
1950................... 38 ....16 ......... 60.............39......18........ 50............35.......15...........85
1955....................39.....17..........64 ............38.......16........55 ............34 .......18...........64
1960....................37......15.........80 .............35......20........ 74.............38........19...........68
1965.................... 36......19.........55.............36.......18.........80............36.........17..........80
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
въпроси : Какво е средното количество валежи в област В за тези години ...
През коя година средното количество валежи от област Б е била по малко от 60% от област В
През коя година средната температура в област Б е била най висока ...
и един много интересен въпрос в края нямащ нищо общо с условието :) с какво число трябва да се промени числото 12 за да се отнася към 15 така както 30 се отнася към 35 :)
------------------------------------------------------------
Един лист с парчета от фигури и каква фигура биха направили ако се подредят по някакъв начин.
Един лист с твърдения които видях че са споменати "всички лъвове са хартия ,хартията е твърда и не реве" .
-твърдения -Някои лъвове не реват.
другите животни реват.
всички лъвове са твърди.
------------------------------------
Птиците имат перки , щом имат перки те плуват.
Рибите нямат перки.

- Рибите не могат да плуват
- Животните с перки могат да плуват
---------------------------------------
Поредица от числа която трябва да се продължи .около 8-10 редици на листа-много малко време , неуспеете ли да хванете зависимостта след прочитане по-добре да минете на следваща редица защото няма време за повторение.

3 6 18 21 63 ?
трябва да се напише следващото число/няма дадени числа като отговор !

Това беше единствения модул за който не ми стигна времето за всички числови редици.

--------------------------------------
Вярно или грешно

всяка година броя на пътно транспортните произшествия расте.

- предходната година е имало по-малко произшествия . Вярно Г решно
- Стойността на злополуките ще се увеличава всяка година В Г
- Инфраструктората е не достатъчна с всяка година В Г
- Увеличава се броя на превозните средства. В Г
-----------------------------------------
Местните здравни власти постоянно предупреждават за рисковете за здравето до които води тютюнопушенето .Въпреки това всяка година се увеличава броя на смъртните случаи в следствие на тютюнопушене.
- Хората продължават да пушат въпреки предупрежденията на здравните органи
- Тютюнопушенето не вреди на здравето или поне не е доказано.
....
Дадени изречения които трябва да се определи дали са факт или мнение.
----------------------------------------
От теста за професионална компетентност ...
АМ се управлява от .
-директор
-министър
-управител
---------------
..... благородни метали са:
-злато и сребро
-злато сребро и платина
-злато сребро и платина в обработен и необработен вид
-----------------------------
лицензиран складодържател е :
-търговец по смисъла на Търговския закон, който е получил лиценз да произвежда, складира, получава и изпраща акцизни стоки под режим отложено плащане на акциз.
-лице , което е получил лиценз да произвежда, складира, получава и изпраща акцизни стоки под режим отложено плащане на акциз.
- физическо или юредическо лице което е получил лиценз да произвежда, складира, получава и изпраща акцизни стоки под режим отложено плащане на акциз.
----------------------------
При отмяна на прекратяване на наказателно производство .... влиза в сила :
-14 дневен срок
- след потвърждение
- 7дневен срок след уведомяване на прокурора

Теста за лоялност ... абе странен е и все пак явно е индивидуален ...
Последна промяна treks5 на 02 Авг 2012, 10:08, променена общо 1 път
treks5
Младши потребител

Мнениеот megan_lb » 02 Авг 2012, 10:04

treks5 написа:Давам някои насоки за въпросите от теста , първо да кажа че тази тема във форума помогна много и човек първо трябва да има нагласа че времето е малко/за теста за интелигентност/ и да се мобилизира точно за това .Всеки лист от теста има определено време за решаване на задачите които съдържа/не се разрешава преминаването на следващ лист ако свършите по-рано.Реално за всички листи с изключение на числовите редици имах време дори да проверя по 1-2 въпроса и отговорите които съм дал.(а по принцип математиката ми е силна страна и смятам бързо- въпреки това нямах времето да мина всичките редици 1или2 ми останаха.
Поздравления на всички които са преминали ситото на тестовете , надявам се да има все повече такива от този форум . :D
Относно теста за лоялност помня и мога да възпроизведа голяма част от въпросите , но мисля че това е тест като личностнен профил и там всеки индивидуално е добре да си избере верният отговор за себе си.

области ........................А ..................................... Б .................................В
година............... мак.т/мин.т/ ср.к.валежи----мак.т/мин.т/ ср.к.валежи----мак.т/мин.т/ ср.к.валежи
1950................... 38 ....16 ......... 60.............39......18........ 50............35.......15...........85
1955....................39.....17..........64 ............38.......16........55 ............34 .......18...........64
1960....................37......15.........80 .............35......20........ 74.............38........19...........68
1965.................... 36......19.........55.............36.......18.........80............36.........17..........80
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
През коя година средното количество валежи от област Б е била по малко от 60% от област В
и един много интересен въпрос в края нямащ нищо общо с условието :) с какво число трябва да се промени числото 12 за да се отнася към 15 така както 30 се отнася към 35 :)
Един лист с парчета от фигури и каква фигура биха направили ако се подредят по някакъв начин.
Един лист с твърдения които видях че са споменати "всички лъвове са хартия ,хартията е твърда и не реве" .
другите животни реват.
всички лъвове са твърди.
Рибите нямат перки.

Поредица от числа която трябва да се продължи .около 8-10 редици на листа-много малко време , неуспеете ли да хванете зависимостта след прочитане по-добре да минете на следваща редица защото няма време за повторение.

3 6 18 21 63 ?

Това беше единствения модул за който не ми стигна времето за всички числови редици.

Местните здравни власти постоянно предупреждават за рисковете за здравето до които води тютюнопушенето .Въпреки това всяка година се увеличава броя на смъртните случаи в следствие на тютюнопушене.
....
АМ се управлява от .
-директор
-министър
-управител
---------------
-злато и сребро
-злато сребро и платина
-търговец по смисъла на Търговския закон, който е получил лиценз да произвежда, складира, получава и изпраща акцизни стоки под режим отложено плащане на акциз.
-лице , което е получил лиценз да произвежда, складира, получава и изпраща акцизни стоки под режим отложено плащане на акциз.
- физическо или юредическо лице което е получил лиценз да произвежда, складира, получава и изпраща акцизни стоки под режим отложено плащане на акциз.
-14 дневен срок
- след потвърждение

НЯМАМ ДУМИ, ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ВСИЧКИ КОИТО ПОМОГНАХА ДА СЕ ПОДГОТВИМ! СТРАХОТНИ СТЕ!
megan_lb
Младши потребител

Мнениеот alpina » 02 Авг 2012, 10:12

megan_lb Благодарности за инфото. Моля пиши ако ти се обадят за интервю, иначе ще съм сигурен, че манипулират резултатите
alpina
Младши потребител

Мнениеот z_stoqnova » 02 Авг 2012, 10:16

Моля ако на някой от кандидатстващите за Бургас му се обадят за интервю да пише. То и без друго като знам, че на двете части от теста за интелигентност не стигнах до края надеждата ми не е голяма, но поне да знам кога да спра да се надявам.
z_stoqnova
Младши потребител

Мнениеот fifi83 » 02 Авг 2012, 10:32

И аз ще помоля:
за Варна ако ви се обадят, да пишете, за да спра да се надявам. :)

Мислех си нещо за теста за интелигентност... те искат 50% правилни отговори, за да е преминат успешно.
Времето е малко наистина, но ако се съсредоточите да отговорите правилно поне на половината пак ще успеете. По-добре половина решени задачи, но верни, отколкото изцяло решени задачи, но грешни. Реално тестът за интелигентност не беше труден, но или трябва да имаш рутина за да го направиш за определеното от тях време, или просто е необходимо повече време. Успех на всички. :)
fifi83
Младши потребител

Мнениеот megan_lb » 02 Авг 2012, 10:37

alpina написа:megan_lb Благодарности за инфото. Моля пиши ако ти се обадят за интервю, иначе ще съм сигурен, че манипулират резултатите

Благодарете на [b]treks5 [/b]
Трябва да го черпим и не само него , доста хора помага през тези дни ! От сърце ви желая УСПЕХ!!!
megan_lb
Младши потребител

Мнениеот lioness85 » 02 Авг 2012, 11:08

Следя ви от известно време и ВИ БЛАГОДАРЯ, че ме светнахте за някои работи преди да съм се издънила. Аз бях в Бургас на 31.07. и писах по прословутия Вариант 2, печално известен със статистическите си диаграми за анализ в първата част :D, всичко останало беше, както другите са го описали!
За мен като цяло изпита не беше труден, но теста за интелигентност наистина успя да ме изненада и то не само със скорост. Решавах IQ тестове у дома, но в нито един от тях нямаше анализ на статистически данни :D Както и да е, дано да ми е на късмет!
Иначе си мисля, че теста, който трябва да ни притеснява е този за интегритет. Всичко се решава въз основа на него. Аз лично не върнах парите на магазинерката, но пък не участвах в нито една корупционна схема и наказах сурово служителя си, който ползваше пари от касата и после ги връщаше. Това е злоупотреба със служебно положение все пак. Също така намирам, че голям процент от българите са склонни да лъжат и мамят, за да постигат целите си, а не да се борят с честен труд. Но както и преди мен казаха, въпрос на светоглед. :idea:
lioness85
Нов потребител

Мнениеот vaness » 02 Авг 2012, 11:17

lioness85 написа:Следя ви от известно време и ВИ БЛАГОДАРЯ, че ме светнахте за някои работи преди да съм се издънила. Аз бях в Бургас на 31.07. и писах по прословутия Вариант 2, печално известен със статистическите си диаграми за анализ в първата част :D, всичко останало беше, както другите са го описали!
За мен като цяло изпита не беше труден, но теста за интелигентност наистина успя да ме изненада и то не само със скорост. Решавах IQ тестове у дома, но в нито един от тях нямаше анализ на статистически данни :D Както и да е, дано да ми е на късмет!
Иначе си мисля, че теста, който трябва да ни притеснява е този за интегритет. Всичко се решава въз основа на него. Аз лично не върнах парите на магазинерката, но пък не участвах в нито една корупционна схема и наказах сурово служителя си, който ползваше пари от касата и после ги връщаше. Това е злоупотреба със служебно положение все пак. Също така намирам, че голям процент от българите са склонни да лъжат и мамят, за да постигат целите си, а не да се борят с честен труд. Но както и преди мен казаха, въпрос на светоглед. :idea:

Значи злоупотребата със служебно положение е грубо нарушение,въпреки,че все пак човека ги е връщал? А това че ти не си върнала парите на магазинерката, която с честен труд си изкарва парите,но се е объркала и в края на работния ден ще трябва да ги плати, смяташ за допустима и нормална реакция? Е да, наистина е въпрос на светоглед и ценностна система
vaness
Потребител

Мнениеот ani_fer » 02 Авг 2012, 11:24

treks5 написа:Давам някои насоки за въпросите от теста , първо да кажа че тази тема във форума помогна много и човек първо трябва да има нагласа че времето е малко/за теста за интелигентност/ и да се мобилизира точно за това .Всеки лист от теста има определено време за решаване на задачите които съдържа/не се разрешава преминаването на следващ лист ако свършите по-рано.Реално за всички листи с изключение на числовите редици имах време дори да проверя по 1-2 въпроса и отговорите които съм дал.(а по принцип математиката ми е силна страна и смятам бързо- въпреки това нямах времето да мина всичките редици 1или2 ми останаха.

другите животни реват.
всички лъвове са твърди.
Рибите нямат перки.

3 6 18 21 63 ?

--------------------------------------
Вярно или грешно

....
----------------------------------------
АМ се управлява от .
-директор
-министър
-управител
---------------
-злато и сребро
-злато сребро и платина
-14 дневен срок
- след потвърждение

Много подробно описание, аз ще се опитам да допълня пропуските, за които се сещам:

1-во от теста за интелигентност:

В 10-етажна сграда има 2 асансьора. Асансьор А изминава разстоянието между етажите за 4 сек, а престоя му на етаж е 7 сек, Асансьор Б минава между етажите за 5 секунди, а престоя му на етаж е 3 сек (цифрите са ориентировъчни-не се сещам какви точно бяха). и въпросите:
-ако тръгнат едновременно от 1-вия етаж, кой ще стигне пръв до 10-тия ако спират на всеки етаж?
-за колко секунди Асансьор Б ще стигне до 10тия етаж
и подобни
---------------------------------------------------------------------------

Другата беше нещо от рода, че трябва да се прокопае тунел дълъг 1020 метра. Започват да го копаят от двете страни, като от едната страна копаят по 27м/ден, а от другата 24м/ден.
-след колко дни ще се срещнат?
--------------------------------------------------

друго, за което се сещам е за твърдения от типа: Ръка се отнася към махам, тъй както око към......
а)гледам; б) мигам; б)намигвам

като горните отношения имаше подобни, но с фигури(фигурите са разни стрелички, кръгчета.....)
(фигура1):(фигура2) = (фигура3): ? и са дадени а) б) в)...... различни фигурки
-------------------------

имаше и изброени различни думи, и трябва да се отбележи излишната в реда (в момента не се сещам за пример).

----------------------------------
От теста за професионална компетентност(няма да повтарям вече написаните, ще допълня, за които се сещам):

Къде се поставя бандерола?
Какво е чист алкохол?
За поведението на митническия служител?
Какво включва територията на РБългария?

(умишлено не поставям и възможните отговори, за да не ви подвеждам, защото не си ги спомням точно, а някои бяха еднотипни)

Ако се сетя за още нещо - ще допълвам!
ani_fer
Потребител

Мнениеот bategenko » 02 Авг 2012, 11:33

Привет на всички и от мен,току що се регистрирах.Доста интересни въпроси и отговори прочетох тук,но все пак ме интересува следното.Разбирам,че в теста за професионална компетентност има въпроси от указаните за подготовка закони.Интересува ме дали има въпроси от правилниците за прилагане на Закона за митниците и Закона за акцизите и данъчните складове.Питам,защото в тези правилници са залегнати доста конкретни членове,алинеи и други подобни,които няма как да се запомнят в този кратък срок.Желая на всички успех,и очаквам Вашите отговори.
bategenko
Нов потребител

Мнениеот fifi83 » 02 Авг 2012, 11:38

Да ви попитам дали някой знае за това:

http://customs.bg/bg/page/92

и дали това обучение ще се проведе в:

http://www.customs.bg/bg/pubs/3763
fifi83
Младши потребител

Мнениеот vaness » 02 Авг 2012, 11:41

fifi83 написа:Да ви попитам дали някой знае за това:

За първия въпрос -да, на втория-мисля,че няма да е там
vaness
Потребител

Мнениеот ani_fer » 02 Авг 2012, 11:45

Да, 7-месечно обучение ще има, но къде - не е ясно :)
ani_fer
Потребител

Мнениеот matine » 02 Авг 2012, 11:54

ani_fer и treks5 - всички, на които предстои теста следва да ви поздравим за Феноменалната памет !!! ..и то под напрежение. Дано АМ оцени подобни интелекти и се възползва от тях !!! Благодаря ви и Успех!!!
на aris_koen също блестящо представяне утре и дано има късмета да му подадат ценна информация явяващите се днес. Колкото повече си помагаме... толкова повече ще ни се връща :)
matine
Младши потребител

Мнениеот angelhelp » 02 Авг 2012, 11:54

treks5 и ani_fer огромно благодаря и на двамата :D
Вие не сте хора, нечовешко е така подробно и хубаво да сте запомнили част от нещата :lol: ; поклон заслужавате и заради готовността да ги споделите :idea:
Ако някой е така добре подготвен и благоразположен и да даде отговори на част от въпросите ще е супер 8)

fifi83 написа:Да ви попитам дали някой знае за това:

за първото така е определено и знам
за второто - няма да е там

bategenko написа:Привет на всички и от мен,току що се регистрирах.Доста интересни въпроси и отговори прочетох тук,но все пак ме интересува следното.Разбирам,че в теста за професионална компетентност има въпроси от указаните за подготовка закони.Интересува ме дали има въпроси от правилниците за прилагане на Закона за митниците и Закона за акцизите и данъчните складове.Питам,защото в тези правилници са залегнати доста конкретни членове,алинеи и други подобни,които няма как да се запомнят в този кратък срок.Желая на всички успех,и очаквам Вашите отговори.

Според мен ще има и от там, но важното е да си минал през тях, а не да наизустяваш и цитираш :roll:
angelhelp
Младши потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 02 Авг 2012, 12:05

Za 4islovite redici, matemat. zada4i i statisti4eskite tablici ima6 li pravo da iz4islqva6 na otdelen list i tozi list vzemat li ti go posle.
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 02 Авг 2012, 12:07

stoqnova_13 написа:Za 4islovite redici, matemat. zada4i i statisti4eskite tablici ima6 li pravo da iz4islqva6 na otdelen list i tozi list vzemat li ti go posle.

Да и да :wink:
ani_fer
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити