- Дата и час: 04 Дек 2024, 23:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1
|
|
Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс
Здравейте!
И аз да ви напиша няколко въпроса, които ни се паднаха във Варна:
-При прекратяване на споразумение - чл. 229б, ал. 8
-Какво право има получател на стоки при неправомерно въвеждане на стоки (не помня как беше формулиран въпроса), но който се сеща - да помага
-Въпрос за данъчен склад - под чий контрол е, или кой го отдава.
-От кого зависи опрощаване на митните сборове.
-Въпрос за публични държавни вземания - кой нарежда (някъде из чл. 206-211)
Останалите, за които се сетих са ги написали - 2 въпроса за бандероли - какво е бандерол и кой одобрява облика му, лицензиран складодържател е..., Благородни метали са..., Къде се осъществява митническата дейност?, Кой ръководи Агенция "Митници"?, Чист етилов алкохол е..., Територията на България...
Имаше и някакъв въпрос за интелектуално засягане и колко време може да се задържи стока при такова, но не ми е ясно, не съм го срещала, тъй като не съм изчела всичко.
Правилници също не съм чела, не мисля, че имаше нещо от тях, от валутен закон също не се сещам да имаше въпрос.
Това, което не видях да е писано, и за което се сетих, че в теста за интелигентност имаше отношения, напр. : "Сърце се отнася към помпа, така както мозък към..." -избирате един от отговорите, които не се сещам какви бяха, или "Бор се отнася към дъб, така както стол към...", тук писах "диван"
Успех на всички, на които им предстои теста, честито на преминалите го успешно!
И аз да ви напиша няколко въпроса, които ни се паднаха във Варна:
-При прекратяване на споразумение - чл. 229б, ал. 8
-Какво право има получател на стоки при неправомерно въвеждане на стоки (не помня как беше формулиран въпроса), но който се сеща - да помага
-Въпрос за данъчен склад - под чий контрол е, или кой го отдава.
-От кого зависи опрощаване на митните сборове.
-Въпрос за публични държавни вземания - кой нарежда (някъде из чл. 206-211)
Останалите, за които се сетих са ги написали - 2 въпроса за бандероли - какво е бандерол и кой одобрява облика му, лицензиран складодържател е..., Благородни метали са..., Къде се осъществява митническата дейност?, Кой ръководи Агенция "Митници"?, Чист етилов алкохол е..., Територията на България...
Имаше и някакъв въпрос за интелектуално засягане и колко време може да се задържи стока при такова, но не ми е ясно, не съм го срещала, тъй като не съм изчела всичко.
Правилници също не съм чела, не мисля, че имаше нещо от тях, от валутен закон също не се сещам да имаше въпрос.
Това, което не видях да е писано, и за което се сетих, че в теста за интелигентност имаше отношения, напр. : "Сърце се отнася към помпа, така както мозък към..." -избирате един от отговорите, които не се сещам какви бяха, или "Бор се отнася към дъб, така както стол към...", тук писах "диван"
Успех на всички, на които им предстои теста, честито на преминалите го успешно!
- xyz123
- Нов потребител
Сега видях, че ani_fer е допълнила и е описала и отношенията Добра памет! А какво ви излезе за асансьорите?
- xyz123
- Нов потребител
Здравейте! И аз едва сега успях да се регистрирам.
Аз минах вчера с групата от 16.30ч. във Варна.
Благодаря на всички, които предните дни споделяха във форума, каквото се сетят за изпита, бяхте много полезни! Честито на тези, които вече са поканени на интервю и дано успеете и там!
treks5, ani_fer, xyz123, определено ще помогнете много на тези, на които им предстои изпита.
Скромно бих добавила уточнението, че това беше Вариант 1 на теста. Общо вариантите на теста са 3. Тегленето става при първия за деня изпит и всички групи след него /в рамките на същия ден със сигурност/, работят върху същия вариант. Тези, които днес се явяват като 4-та група във Варна, ще кажат дали и те са били на същия или са теглили нов.
Аз минах вчера с групата от 16.30ч. във Варна.
Благодаря на всички, които предните дни споделяха във форума, каквото се сетят за изпита, бяхте много полезни! Честито на тези, които вече са поканени на интервю и дано успеете и там!
treks5, ani_fer, xyz123, определено ще помогнете много на тези, на които им предстои изпита.
Скромно бих добавила уточнението, че това беше Вариант 1 на теста. Общо вариантите на теста са 3. Тегленето става при първия за деня изпит и всички групи след него /в рамките на същия ден със сигурност/, работят върху същия вариант. Тези, които днес се явяват като 4-та група във Варна, ще кажат дали и те са били на същия или са теглили нов.
- frangolita
- Младши потребител
xyz123 написа: А какво ви излезе за асансьорите?
ani_fer написа:В 10-етажна сграда има 2 асансьора. Асансьор А изминава разстоянието между етажите за 4 сек, а престоя му на етаж е 7 сек, Асансьор Б минава между етажите за 5 секунди, а престоя му на етаж е 3 сек (цифрите са ориентировъчни-не се сещам какви точно бяха). и въпросите:
-ако тръгнат едновременно от 1-вия етаж, кой ще стигне пръв до 10-тия ако спират на всеки етаж?
-за колко секунди Асансьор Б ще стигне до 10тия етаж
А: 9x4+8x7=36+56=92 сек
Б: 9x5+8x3=45+24=69 сек
- angelhelp
- Младши потребител
xyz123 написа:Сега видях, че ani_fer е допълнила и е описала и отношенията Добра памет! А какво ви излезе за асансьорите?
Честно казано не си спомням почти нищо от изчисленията ми, но точно на този модул много се шашнах, тръгнах да правя едни глупави сметки.... все едно изключих тотално. Може би защото очаквах готови отговори и просто да изберем един от тях, а се оказа, че ние трябва да напишем отговорите Дори не си спомням колко точно бяха въпросите. Върти ми се в главата само, че пръв Асансьор Б ще стигне и някакви 70 сек, но дано не подведа някой
- ani_fer
- Потребител
Благодаря, аngelhelp и ani_fer! Аз нямах време да смятам по тази задачка, но...всяко зло-за добро!
Последна промяна xyz123 на 02 Авг 2012, 12:48, променена общо 1 път
- xyz123
- Нов потребител
angelhelp написа:xyz123 написа: А какво ви излезе за асансьорите?ani_fer написа:В 10-етажна сграда има 2 асансьора. Асансьор А изминава разстоянието между етажите за 4 сек, а престоя му на етаж е 7 сек, Асансьор Б минава между етажите за 5 секунди, а престоя му на етаж е 3 сек (цифрите са ориентировъчни-не се сещам какви точно бяха). и въпросите:
-ако тръгнат едновременно от 1-вия етаж, кой ще стигне пръв до 10-тия ако спират на всеки етаж?
-за колко секунди Асансьор Б ще стигне до 10тия етаж
А: 9x4+8x7=36+56=92 сек
Б: 9x5+8x3=45+24=69 сек
Пак да кажа, че стойностите, които съм дала в условието на тази задача са примерни, защото не си спомням какви точно бяха... някой да не се шашне ако е получил други отговори
- ani_fer
- Потребител
Вижте по ценното не е кои са въпросите а характера им.
Аз помня както писах голяма част от въпросите съм ги запомнил - просто въпрос на памет .
Асансьорите не бяха с тези времена и лично за мен уловката беше че реално на последния етаж не трябва да добавяш времето за престой , реално разликата като се сметне беше малка но сметнеш ли го веднъж ...имаш отговор за две под-условия -> кой стига пръв и за колко време стига асансьор Б до 10 ет.
Има въпроси от целия списък даден за подготовка- друг е въпроса че въпросите са върху по, как да кажа -основните неща. няма нужда да задълбавате да помните конкретни членове или примирно глобите за всяко нарушение ...не е чак толкова детайлен този тест.Щото ако си научил и тях не виждам после какво ще учиш тия 7мес за обучение
Мисля че полезното от този форум е не какви са точно въпросите и отговорите ... с минимална вариация те се променят но спесифичното в тях ще бъде запазено.
Аз помня както писах голяма част от въпросите съм ги запомнил - просто въпрос на памет .
Асансьорите не бяха с тези времена и лично за мен уловката беше че реално на последния етаж не трябва да добавяш времето за престой , реално разликата като се сметне беше малка но сметнеш ли го веднъж ...имаш отговор за две под-условия -> кой стига пръв и за колко време стига асансьор Б до 10 ет.
Има въпроси от целия списък даден за подготовка- друг е въпроса че въпросите са върху по, как да кажа -основните неща. няма нужда да задълбавате да помните конкретни членове или примирно глобите за всяко нарушение ...не е чак толкова детайлен този тест.Щото ако си научил и тях не виждам после какво ще учиш тия 7мес за обучение
Мисля че полезното от този форум е не какви са точно въпросите и отговорите ... с минимална вариация те се променят но спесифичното в тях ще бъде запазено.
- treks5
- Младши потребител
treks5 написа:Вижте по ценното не е кои са въпросите а характера им.
Абсолютно вярно! За мен са важни примерите, за да се ориентирам от какъв тип са задачите и поставих примерно решение не заради числата, а заради механизма, по който стигнах до тях /за престоя/
- angelhelp
- Младши потребител
angelhelp написа:treks5 написа:Вижте по ценното не е кои са въпросите а характера им.
Абсолютно вярно! За мен са важни примерите, за да се ориентирам от какъв тип са задачите и поставих примерно решение не заради числата, а заради механизма, по който стигнах до тях /за престоя/
Абсолютно съм съгласна... просто някой беше попитал колко сме получили като отговор и за това написах да не се водят по конкретните цифри
- ani_fer
- Потребител
Точно така дори предвид даваните тук примери и начините за провеждане на теста съм сигурен и в друго въпросите дори от един вариант са различни , но отговорите /верните/ са на същата позиция ... понеже няма номерация на теста който са дали и най-вероятно се проверяват с един шаблон.
примерно от споделено до тук макар и аз да бях на изпит във Варна на въпроса за отношенията :
Дъб се отнася към Бук както , [*шкаф ]към ....
дърво , диван , кухня , къща
Интересно ако възпроизведем и публикуваме над 80% от теста за лоялност дали някой ще вземе мерки и ще го компрометираме ли защото като нахвърлих въпросите се виждат ясно взаимоотношенията между тях предполагам де ... все пак не съм психолог
Ама се предполага че ако смяташ че 20 % от Българите са лъжци то е нормално смяташ че 80% казват истината .
както и твърдението че всички са лъжци в някаква степен . Колко са и наивниците и колко са егоистите, колко често би лъгал един средностатистически мъж на 40год , и ако се извади един средностатистически мъж на 40г може да се каже че е корумпиран . Каква част от населението дава подкупи или не регламентирани услуги за да получи нещо и Колко процента от населението приемат подкупи ... и т.н.
не може да смяташ че си честен човек , а ако намериш портмоне да не го върнеш, или ако продавачката се е излъгала с 5 лева да не и ги върнеш .......... аре че 20 % от теста дадаха фира
т.е. не съм много съгласен че теста не може да се манипулира от средно или високо интелигентен човек , но това може би ще е ясно след като се обявят резултатите лично за мен би било много по правилно ако този тест се прави за по-малко време и нямаш възможност да четеш как вече си отговорил на подобен въпрос(т.е. отговаряш реално без опит за манипулация) , а времето за теста за интелигентност е малко повече особено върху задачите за които се иска изчисление.
примерно от споделено до тук макар и аз да бях на изпит във Варна на въпроса за отношенията :
Дъб се отнася към Бук както , [*шкаф ]към ....
дърво , диван , кухня , къща
Интересно ако възпроизведем и публикуваме над 80% от теста за лоялност дали някой ще вземе мерки и ще го компрометираме ли защото като нахвърлих въпросите се виждат ясно взаимоотношенията между тях предполагам де ... все пак не съм психолог
Ама се предполага че ако смяташ че 20 % от Българите са лъжци то е нормално смяташ че 80% казват истината .
както и твърдението че всички са лъжци в някаква степен . Колко са и наивниците и колко са егоистите, колко често би лъгал един средностатистически мъж на 40год , и ако се извади един средностатистически мъж на 40г може да се каже че е корумпиран . Каква част от населението дава подкупи или не регламентирани услуги за да получи нещо и Колко процента от населението приемат подкупи ... и т.н.
не може да смяташ че си честен човек , а ако намериш портмоне да не го върнеш, или ако продавачката се е излъгала с 5 лева да не и ги върнеш .......... аре че 20 % от теста дадаха фира
т.е. не съм много съгласен че теста не може да се манипулира от средно или високо интелигентен човек , но това може би ще е ясно след като се обявят резултатите лично за мен би било много по правилно ако този тест се прави за по-малко време и нямаш възможност да четеш как вече си отговорил на подобен въпрос(т.е. отговаряш реално без опит за манипулация) , а времето за теста за интелигентност е малко повече особено върху задачите за които се иска изчисление.
Последна промяна treks5 на 02 Авг 2012, 14:14, променена общо 1 път
- treks5
- Младши потребител
Последна промяна aris_koen на 08 Авг 2012, 16:45, променена общо 1 път
- aris_koen
- Потребител
treks5 написа:т.е. не съм много съгласен че теста не може да се манипулира от средно или високо интелигентен човек , но това може би ще е ясно след като се обявят резултатите лично за мен би било много по правилно ако този тест се прави за по-малко време и нямаш възможност да четеш как вече си отговорил на подобен въпрос(т.е. отговаряш реално без опит за манипулация) , а времето за теста за интелигентност е малко повече особено върху задачите за които се иска изчисление.
И според мен по-логично би било на теста за интегритет времето да бъде по-малко, а на теста за интелигентност - повече. Все пак на теста за интелигентност се изисква логическа мисъл и най-малкото, което е - нуждаеш се от време за изчисления и това непрестанно "пришпорване" го превръща по-скоро в тест за психическа издръжливост и възможност за работа под напрежение. Докато на теста за интегритет е нормално да бъде ограничено времето - все пак, трябва да се отговаря първосигнално... ако човек има достатъчно време да мисли и да сравнява отговори, мисля, че се губи смисълът на самия тест.
- ani_fer
- Потребител
Последна промяна aris_koen на 08 Авг 2012, 16:45, променена общо 1 път
- aris_koen
- Потребител
Това имам предвид арис коен - теста до някаква степен ми се струва че не е толкова до това истина или не е за теб ...а съобразителност на това което пишеш. Не знам колко и дали може да манипулираш всичките им скали , но виждам зависимости от това което беше като въпроси.
Специално за теб голяма благодарност за написаните мнения за теста и успех утре !
Специално за теб голяма благодарност за написаните мнения за теста и успех утре !
- treks5
- Младши потребител
Някой от Бургас да е получил обаждане?
- daritt
- Младши потребител
aris_koen написа:ani_fer написа: Докато на теста за интегритет е нормално да бъде ограничено времето - все пак, трябва да се отговаря първосигнално... ако човек има достатъчно време да мисли и да сравнява отговори, мисля, че се губи смисълът на самия тест.
Когато въведоха теста за интегритет, то той се решаваше БЕЗ време...АКо искаш за 5 минути, ако искаш за 2 часа и 55 минути Провалът тогава (когато нямаше време) и сега (когато има време) е идентичен
aris_koen, това Факт или Мнение е (шегувам се, да не се обидиш).
Намерих едно интересно четиво, относно прословутия тест за интегритет: http://www.focus-news.net/?id=f21364
Това, което ми направи впечатление е следното:
"Маргарита Германова: В двегодишната ни работа с психологически методики, определено се вижда някаква тенденция, че когато правим конкурси и хората идват отвън, много малък процент е на кандидатите, които имат неблагоприятен резултат на теста за интегритет.
Водещ: Значи идват честни и надеждни и когато поработят малко в митниците, излиза, че стават склонни към корупция и не желаят да издадат другарчето."
- ani_fer
- Потребител
Последна промяна aris_koen на 08 Авг 2012, 16:46, променена общо 1 път
- aris_koen
- Потребител
Погледнете и това:
http://www.internet-test.bg/res/report/ ... ard_bg.pdf
ако не греша разработчиците на теста на АМ са същите.
http://www.internet-test.bg/res/report/ ... ard_bg.pdf
ако не греша разработчиците на теста на АМ са същите.
- fifi83
- Младши потребител
aris_koen написа:ani_fer написа:aris_koen, това Факт или Мнение е "
Интегритета е в скала - нисък/среден/висок...Този интегритет се изчислява на база бенчмарк...Та мисълта ми е, че може да отговориш на всичко честно и пак да не се класираш, защото си примерно "особняк"
Ясно... въпросът ми за факт или мнение беше по-скоро да разведри обстановката... така в стил теста за интелигентност
- ani_fer
- Потребител
|
|