начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс

Мнениеот z_stoqnova » 02 Авг 2012, 14:44

daritt написа:Някой от Бургас да е получил обаждане?

Аз поне не съм, имам 2 познати, които също кандидатстват и те не са. Но това не е гаранция, че не са се обаждали.
z_stoqnova
Младши потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 02 Авг 2012, 15:09

Molq nqkoi koito e na TI sas statistikata da mi obqsni tova s 60 % 4e tam sam kato riba na suho, ina4e srednoaritmeti4no go znam(predpolagam kak se iz4islqva6e) Matemati4eskite zada4i, koito sa napisali kolegite vav foruma sa kato gledam nivo 4 klas v u4ili6te. Da ne se obidi nqkoi, ne kazvam 4e sam mnogo dobra po matematika.
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот z_stoqnova » 02 Авг 2012, 15:21

fifi83 написа:Погледнете и това:

http://www.internet-test.bg/res/report/ ... ard_bg.pdf

ако не греша разработчиците на теста на АМ са същите. :)

не грешиш, убедена съм на 101%, че са същите имената пишеше ги в началото на тестовете
z_stoqnova
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 02 Авг 2012, 15:25

stoqnova_13 написа:Molq nqkoi koito e na TI sas statistikata da mi obqsni tova s 60 % 4e tam sam kato riba na suho

Кое по-точно не ти е ясно? Не си спомням точно условието, но да кажем, че в общи линии се иска да се намери през коя година количеството на валежите в регион Б е по-малко от 60% от валежите в регион В (нещо такова май беше цитирал/а treks5)

Първо намираш 60% от количествата валежи в регион В - това става като умножиш всяка от стойностите с 0,6. Получените стойности се сравняват с тези от регион Б и се търси през коя година стойността при регион Б е по-малка от получената.

Нищо, че аз нямах време да смятам и писах "на око и на вкус" :)
ani_fer
Потребител

Мнениеот treks5 » 02 Авг 2012, 15:35

Теста е същия на мен ми прави впечатление друго/беше написано на 1стр на теста /има ги и в изследването че при висок показател лъжа се прави задължително 2 тест което от своя страна показва реален резултат -
А някой да е чувал в България да са се обаждали за да те карат да го правиш повторно този тест ?
Аз поне не съм , а и провалът по тази скала както казаха в началото на теста направо те изхвърля.
За това което беше питано мисля че отговориха на някой че до средата на месеца ще има отговор за одобрените а към края на месеца и съобщение на сайта за допуснати и не допуснатите. Интервютата казаха също че ще са този месец.
treks5
Младши потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 02 Авг 2012, 15:35

Do ani_fer- HILQDI BLAGODARNOSTI, az si misleh 4e se iz4islqva na tozi princip , no nikak ne bqh sigurna, razbira6 li matematikata mi e slaboto mqsto. :oops:
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот treks5 » 02 Авг 2012, 15:45

stoqnova_13 написа:Do ani_fer- HILQDI BLAGODARNOSTI, az si misleh 4e se iz4islqva na tozi princip , no nikak ne bqh sigurna, razbira6 li matematikata mi e slaboto mqsto. :oops:

"Разбираш ли " на една госпожица която ползваше телефона си за калкулатор ... понеже не можела да смята на ум и математиката не и била силна и казаха директно ... - Значи не сте за митницата.
Това го казвам сериозно имаше поне 120 човека в залата които го чуха и не е опит да се заяждам с никой ...
Ако това ти се вижда сложно , с числовите редици за "4-ти клас" ... ще видиш как се смятат
treks5
Младши потребител

Мнениеот angelhelp » 02 Авг 2012, 15:55

Всичко се смята относително лесно ако си концентриран и още в началото хванеш логиката на редицата. Аз тук виждам "сложното", а не в пресмятането и разбира се - във времето :roll:
angelhelp
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 02 Авг 2012, 15:59

angelhelp написа:Всичко се смята относително лесно ако си концентриран и още в началото хванеш логиката на редицата. Аз тук виждам "сложното", а не в пресмятането и разбира се - във времето :roll:

Точно това е ключовото - да си концентриран! Аз не успях да се концентрирам върху теста, а мислех само, за малкото време... и за това не успях да изчисля всички условия :(
Последна промяна ani_fer на 02 Авг 2012, 16:01, променена общо 1 път
ani_fer
Потребител

Мнениеот fifi83 » 02 Авг 2012, 16:00

treks5 написа:

Теста е същия на мен ми прави впечатление друго/беше написано на 1стр на теста /има ги и в изследването че при висок показател лъжа се прави задължително 2 тест което от своя страна показва реален резултат -
А някой да е чувал в България да са се обаждали за да те карат да го правиш повторно този тест ?
Аз поне не съм , а и провалът по тази скала както казаха в началото на теста направо те изхвърля.
За това което беше питано мисля че отговориха на някой че до средата на месеца ще има отговор за одобрените а към края на месеца и съобщение на сайта за допуснати и не допуснатите. Интервютата казаха също че ще са този месец.

И мен ме съмнява, че при висок резултат ще поканят кандидат да се яви повторно на теста. Никой няма да се занимава с това, при уловие, че има още 900 кандидата. :D Мисля, че ако резултатът е много висок морал (не знам как точно да се изразя) пак може да го разгледат като опит да се лъже и да го сметнат за лъжа. Моят съвет е да не изпадате в крайности в теста за лоялност (че не сте закъснявали, че не лъжете и не сте били свидетели на корупция и съответно и другата крайност). Не знам дали разсъждавам правилно за теста за лоялност, споделете мнение. :)
fifi83
Младши потребител

Мнениеот angelhelp » 02 Авг 2012, 16:01

Ето тук няколко цифрови редици /та даже и с възможни отговори :lol: / за малко тренировка, на който му се занимава :D

19, 17, 14, 10,
А. 8
B. 5
C. 9
D. 7
E. 6

12, 12, 9, 9, 6, 6,
A. 5
B. 1
C. 2
D. 3
E. 4

4, 8, 9, 18, 16, 32, 25,
A. 36
B. 50
C. 64
D. 57
E. 49

30, 26, 28, 23, 26, 20,
A. 22
B. 15
C. 24
D. 25
E. 16
angelhelp
Младши потребител

Мнениеот alpina » 02 Авг 2012, 16:05

по отношение на задачата с асансьорите, имам спомен че времената на 2-та ас. /престои на етаж и дв-е е 7 сек. т.е. еднакво/ разликата беше, че единият ще пристигне с няколко сек. по-бързо на последния етаж, защото се движи м/у етажите по бързо.
Теста за лоялност / не знам защо го наричат така, как може да си лоялен към някого ако не го познаваш, т.е. не знаеш колко той е лоялен към теб / мисля ще е най-голямата цедка.
Последна промяна alpina на 02 Авг 2012, 16:11, променена общо 1 път
alpina
Младши потребител

Мнениеот treks5 » 02 Авг 2012, 16:06

angelhelp написа:Всичко се смята относително лесно ако си концентриран и още в началото хванеш логиката на редицата. Аз тук виждам "сложното", а не в пресмятането и разбира се - във времето :roll:

Точно .
това че съм дал този пример не означава че всички са такива , има по-дълги редици с редуване на 3 действия , и съответно такива които са възможни 2 действия за достигане на следващото число т.е. трябва да се провери и по-нататък каква е зависимостта за да може да се прецени кое е последното число .
Последния низ беше с аритметична градация на числата за действията примерно.

п.п.angelhelp ти даваш отговори ... а в теста няма такива трябва да "измислиш " сам някакво число :wink:
treks5
Младши потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 02 Авг 2012, 16:09

Do treks5- Shvanah nameka VI (Gospodine / Gospojice/Gospojo ). Samo, 4e za jalost iskah da sravnq dali na4ina mi na mislene e pravilen, a ne dali moga da smqtam ili ne, s ili bez kalkulator. " Razbira6" li kakvo imam v predvid? I vse pak MNOGO BLAGODARQ ZA KOMENTARA VI!
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот angelhelp » 02 Авг 2012, 16:11

п.п.angelhelp ти даваш отговори ... а в теста няма такива трябва да "измислиш " сам някакво число :wink:

Да, знам, че е така, но аз да ни улесня малко :-); последните две са си направо нуждаещи се от отговори :shock:

Ако искате да се редактирам :lol: и да махна посочените възможности 8)
angelhelp
Младши потребител

Мнениеот treks5 » 02 Авг 2012, 16:16

fifi83 написа:
И мен ме съмнява, че при висок резултат ще поканят кандидат да се яви повторно на теста. Никой няма да се занимава с това, при уловие, че има още 900 кандидата. :D Мисля, че ако резултатът е много висок морал (не знам как точно да се изразя) пак може да го разгледат като опит да се лъже и да го сметнат за лъжа. Моят съвет е да не изпадате в крайности в теста за лоялност (че не сте закъснявали, че не лъжете и не сте били свидетели на корупция и съответно и другата крайност). Не знам дали разсъждавам правилно за теста за лоялност, споделете мнение. :)

fifi83 то точно там има и уловка ако се докарваш някак си ... примерно си бил "съвестен "ученик , не си бягал много от час според единия въпрос .... след няколко въпроса има - колко често сте бягал от час като ученик.
след още няколко - колко често сте закъснявал за училище .... колко пъти сте закъснявали за работа , .......колко време най-много сте закъснявали за работа ..... случвало ли се е да закъснявате за училище ........... Шефовете ви закъсняват ли за работа и колко пъти.... колко пъти сте ползвали болничен без да сте били болен ? .....
Колко пъти сте викани при директора в училище заради провинения ...
пф .... както казах ако се отнеса и ще напишем теста на 80-90% тука , не казвам и не знам кое е правилното в този тест , но поне за частта лъжа - предполагам че ако се отговаря на един и същ въпрос по различен начин ....
Последна промяна treks5 на 02 Авг 2012, 16:22, променена общо 2 пъти
treks5
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 02 Авг 2012, 16:18

treks5 написа:Последния низ беше с аритметична градация на числата за действията примерно.

И предпоследният също :) Като цяло ми бяха най-забавните, яд ме е само, че реших първите 2-3, после започнах от зад напред и в средата остана "дупка" :D
ani_fer
Потребител

Мнениеот treks5 » 02 Авг 2012, 16:27

ani_fer написа:

И предпоследният също :) Като цяло ми бяха най-забавните, яд ме е само, че реших първите 2-3, после започнах от зад напред и в средата остана "дупка" :D

Аз ги карах по ред , наистина посредата имаше един особен низ дето ме забави и последните 3 нямах време ... погледнах и схванах реда на последната задача ама умножението и отговора го написах в последствие ...че нямаше време -казаха да обръщаме страницата :)

п.п. точно и затова съветите които много преди нас бяха написани за теста за интелигентност - ако не схванете логиката веднага , минавайте нататък .... зациклите ли на едно място време за другите въпроси на листа няма.
treks5
Младши потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 02 Авг 2012, 16:31

A 6to se otnasq do zada4ite za" 4 klas" - plemenicata mi zavar6i tazi godina to4no 4 klas i sam re6avala s neq takiva zada4i kato asansiora i kopaeneto na tunelite. Ako ne vqrva6 moje da razgleda6 sbornicite za re6avane na zada4i za 4 klas po matematika, nqma zna4enie izdatelstvoto. I mi e 4udno kavo tolkova, 4e e popitalo momi4eto moje li kalkulator ili ne. To golqmo komentirane, 4e 4ak za kade bila ili ne. Te 6tot tez deto sa tam izpitva6ti , kvestori ili kakto gi nari4at, smqtat milite sas skorostta na svetlinata. Smqtat te , ama drugi raboti.
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот vaness » 02 Авг 2012, 16:39

stoqnova_13 написа:A 6to se otnasq do zada4ite za" 4 klas" - plemenicata mi zavar6i tazi godina to4no 4 klas i sam re6avala s neq takiva zada4i kato asansiora i kopaeneto na tunelite. Ako ne vqrva6 moje da razgleda6 sbornicite za re6avane na zada4i za 4 klas po matematika, nqma zna4enie izdatelstvoto. I mi e 4udno kavo tolkova, 4e e popitalo momi4eto moje li kalkulator ili ne. To golqmo komentirane, 4e 4ak za kade bila ili ne. Te 6tot tez deto sa tam izpitva6ti , kvestori ili kakto gi nari4at, smqtat milite sas skorostta na svetlinata. Smqtat te , ama drugi raboti.

Хахахах голямо нареждане, но съм съгласна с теб..особено за последните изречения. Не са толкова интелигентни,за колкото се мислят всъщност...
vaness
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити