- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013, vol. 1
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013
Колеги,понеже виждам,че събирате мнения на явили се на миналогодишните конкурси за младши магистрати,реших да се включа и аз във форума и да споделя впечатленията си.Относно подаването на документите-аз лично подготвих два отделни комплекта за всеки от конкурсите,като във всеки от тях приложих заверени преписи от дипломата ми и приложението към нея, от удостоверението за правоспособност и от трудовата ми книжка.Автобиографията ми беше в европейски формат, свидетелството за съдимост беше в 2 екземпляра,а бележката,че съм психично здрав /уж де:DDD/ взех също в два екземпляра от дежурния психиатър в поликлиниката в града,където живея.Разбира се,заявленията също са две отделни.Така подготвените документи подадох в администрацията на ВСС чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно и нямаше никакви проблеми или забележки от страна на администрацията при подаването.
А относно самите конкурси,на прокурорския не можах да премина заветната бариера от 4.50,но пък за сметка на това на съдийския бях допуснат до устен изпит,на който изкарах 5.50.Не мога да се оплача от комисията-питаха доста неща,държаха на точните отговори и най-вече на това да видят как разсъждават изпитваните,но не бяха настроени враждебно и според мен нямаха за цел да късат или да пишат ниски оценки.Разбира се,както винаги става по конкурси,не във всички комисии нещата стояха така и имаше доста недоволни колеги.Както и да е,въпреки хубавата оценка и високия бал,не успях да се преборя за съдийско място,защото не ми достигнаха няколко стотни.Не искам да отчайвам никого,но конкуренцията беше голяма.Въпреки това се убедих,че човек може да изкара висока оценка на тези конкурси.Пожелавам на всички тази година най-вече късмет!
А относно самите конкурси,на прокурорския не можах да премина заветната бариера от 4.50,но пък за сметка на това на съдийския бях допуснат до устен изпит,на който изкарах 5.50.Не мога да се оплача от комисията-питаха доста неща,държаха на точните отговори и най-вече на това да видят как разсъждават изпитваните,но не бяха настроени враждебно и според мен нямаха за цел да късат или да пишат ниски оценки.Разбира се,както винаги става по конкурси,не във всички комисии нещата стояха така и имаше доста недоволни колеги.Както и да е,въпреки хубавата оценка и високия бал,не успях да се преборя за съдийско място,защото не ми достигнаха няколко стотни.Не искам да отчайвам никого,но конкуренцията беше голяма.Въпреки това се убедих,че човек може да изкара висока оценка на тези конкурси.Пожелавам на всички тази година най-вече късмет!
- law8383
- Младши потребител
Мерси много за изчерпателния отговор. Успех и късмет ако ще се явявате пак!
- valerieva_d
- Потребител
Вярно ли е, че се пишат две желания за градовете?
Може ли да напишеш само едно? И разпределението се разбира веднага след устния, нали?
Може ли да напишеш само едно? И разпределението се разбира веднага след устния, нали?
- desy_11
- Младши потребител
law8383 написа:Колеги,понеже виждам,че събирате мнения на явили се на миналогодишните конкурси за младши магистрати,реших да се включа и аз във форума и да споделя впечатленията си.Относно подаването на документите-аз лично подготвих два отделни комплекта за всеки от конкурсите,като във всеки от тях приложих заверени преписи от дипломата ми и приложението към нея, от удостоверението за правоспособност и от трудовата ми книжка.Автобиографията ми беше в европейски формат, свидетелството за съдимост беше в 2 екземпляра,а бележката,че съм психично здрав /уж де:DDD/ взех също в два екземпляра от дежурния психиатър в поликлиниката в града,където живея.Разбира се,заявленията също са две отделни.Така подготвените документи подадох в администрацията на ВСС чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно и нямаше никакви проблеми или забележки от страна на администрацията при подаването.
Като имаш стабилни знания винаги ще изкараш висока оценка, ако нещо не се притесниш и се объркаш...но ще ти липсват точно тези стотни, които правят разликата, разликата между простосмъртните и богоизбраните...няма как някой да ме убеди, че без достатъчно големи връзки или пари е влязъл в системата...
- gandalf_bg
- Младши потребител
На кой ги дават тия пари ? Да казват колко да плащам и да не се занимавам повече с тези конкурси!
- optimis
- Нов потребител
Миналогодишния конкурс имаше колеги, които без връзки ги взеха, а със знания и то доста добри, считайки от това, която показаха във форума при обсъждане на казуси. Винаги ще има връзкари, то за една чистачка да станеш пак сигурно ти трябват връзки, но не всички ще са.
- valerieva_d
- Потребител
Valerieva ти явно не си нито за съдя ,нито за прокурор ,какво очакваш да ти кажат въпросните колеги
- "Еми да бе, платихме си" или
-"Баща ми е съдя и затова ме земаха щото съм връзкар"
Много ясно че ще ти кажат че всичко е прозрачно и че мнооооогооо са чели и са се готвили.
Как може да си толкова наивна?
- "Еми да бе, платихме си" или
-"Баща ми е съдя и затова ме земаха щото съм връзкар"
Много ясно че ще ти кажат че всичко е прозрачно и че мнооооогооо са чели и са се готвили.
Как може да си толкова наивна?
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Колега, както виждате, подкрепила съм си мнението, че от постовете на даденото лице, си личеше , че чете и има необходимите знания Не ми говорете на ти, не ви познавам .
Винаги ми е било интересно как хора, които не вярват и все разправят, че всичко навсякъде е нагласено, все пак се скъсват от явяване по такива конкурси. Защо го правят, като знаят , че бройките са заети, може би имат излишни свободно време и маса пари за харчене ?!
Не ми отговаряйте. Не ми се спори относно теории на конспирацията!
Винаги ми е било интересно как хора, които не вярват и все разправят, че всичко навсякъде е нагласено, все пак се скъсват от явяване по такива конкурси. Защо го правят, като знаят , че бройките са заети, може би имат излишни свободно време и маса пари за харчене ?!
Не ми отговаряйте. Не ми се спори относно теории на конспирацията!
- valerieva_d
- Потребител
Ами явяваме се на принципа на тотото, ако удариме кьоравото.Масата пари е по- малко от 100 лева,това много ли е , за един път в годината?
Ще ти пиша на ти защото това е форум ,а не международен симпозиум,какво толкова се правиш на ущипана
Айде приятен ден
Ще ти пиша на ти защото това е форум ,а не международен симпозиум,какво толкова се правиш на ущипана
Айде приятен ден
-
u3mamhukaa - Потребител
Ощипана се пише
- valerieva_d
- Потребител
В Държавен вестник са подали обявите за конкурсите и обявяването на свободните бройки за младши съдии и прокурори. Като номер в Държавен вестник пише 521, 522 и 523, но не е уточнено в кой точно брой на Държавен вестник ще се обявят. Състоянието е "предстоящо обнародване". Предполагам, че най-късно в Петък ще излязат.
Та, да попитам и аз - кой от къде се готви? От предишен опит мога да кажа за прокурорска длъжност съм чел само учебниците на проф. Стойнов, лекции на проф. Трендафилова и проф. Чинова. Има и един учебник на Никола Манев Наказателно-процесуално право. За съдии не съм се явявал, предполагам, че ще чета от лекции, разбира се ще трябва да внимавам за последващи изменения на нормативните актове.
Мога да подскажа, че във форумите има едни разработени теми за изпит за адвокати на потребител DEKAH. Трябват ми теми по гражданско-правни науки. Ако някой може да помогне, да ми пише на лични, обещавам да върна жеста.
Та, да попитам и аз - кой от къде се готви? От предишен опит мога да кажа за прокурорска длъжност съм чел само учебниците на проф. Стойнов, лекции на проф. Трендафилова и проф. Чинова. Има и един учебник на Никола Манев Наказателно-процесуално право. За съдии не съм се явявал, предполагам, че ще чета от лекции, разбира се ще трябва да внимавам за последващи изменения на нормативните актове.
Мога да подскажа, че във форумите има едни разработени теми за изпит за адвокати на потребител DEKAH. Трябват ми теми по гражданско-правни науки. Ако някой може да помогне, да ми пише на лични, обещавам да върна жеста.
- ozzo_123
- Младши потребител
Аз лично смятам от същото като за адвокатския- по наказателно-учебниците на Стойнов и учебника на Манев., а по гражданско също от няколко учебника и лекции. + разбира се практика и ТР . Имам разработките на DEKAN. Мисля, че имаше малки разминавания в тях, но като цяло за окончателен преговор са идеални.
- valerieva_d
- Потребител
ozzo_123 написа:В Държавен вестник са подали обявите за конкурсите и обявяването на свободните бройки за младши съдии и прокурори. Като номер в Държавен вестник пише 521, 522 и 523, но не е уточнено в кой точно брой на Държавен вестник ще се обявят. Състоянието е "предстоящо обнародване". Предполагам, че най-късно в Петък ще излязат.
включи си личните.
- taipan
- Потребител
До Taipan
Ами колега, малко съм немог с тия неща. Аз не съм ги изключвал нарочно тия лични съобщения, ако можете да ми кажете как да ги променя, че уж влизам в профила, но не виждам как да го направя. Съжалявам, че така се е получило, но проблемът е в "задкомпютърното устройство" ))
Природният ум може да замени всяко образование, но никое образование не може да замени природният ум. Шопенхауер
Ами колега, малко съм немог с тия неща. Аз не съм ги изключвал нарочно тия лични съобщения, ако можете да ми кажете как да ги променя, че уж влизам в профила, но не виждам как да го направя. Съжалявам, че така се е получило, но проблемът е в "задкомпютърното устройство" ))
Природният ум може да замени всяко образование, но никое образование не може да замени природният ум. Шопенхауер
- ozzo_123
- Младши потребител
Аз имам един процедурен въпрос.
В предишни постове прочетох, че колкото по-напред си в класирането, толкова по-голям шанс имаш да избереш град, който искаш. Само, че не се ли посочват в самото заявление само два градовете?
Или можеш да избираш измежду всички, незаети от първите в класирането, градове?
В предишни постове прочетох, че колкото по-напред си в класирането, толкова по-голям шанс имаш да избереш град, който искаш. Само, че не се ли посочват в самото заявление само два градовете?
Или можеш да избираш измежду всички, незаети от първите в класирането, градове?
- desy_11
- Младши потребител
До Деси,
Когато попълвате заявлението за участие в конкурса, може да пишете всички възможни места/респективно градове/. Преди години ги бях изброил цели 18. Но класирането се извършва на база бал, както е определено в правилата за провеждане на конкурса. Може да си писала Бургас на първо място и имаш бал 16, примерно. Аз съм писал Бургас като 4 желание, но моят бал е 17. Класират на първо място мен за Бургас, тъй като аз имам по-висок бал, независимо, че съм посочил желанието си на 4 място. Гледа се постигнатият бал, който се образува от изпитните оценки - писмен и устен изпит. Надявам се съм бил полезен.
Когато попълвате заявлението за участие в конкурса, може да пишете всички възможни места/респективно градове/. Преди години ги бях изброил цели 18. Но класирането се извършва на база бал, както е определено в правилата за провеждане на конкурса. Може да си писала Бургас на първо място и имаш бал 16, примерно. Аз съм писал Бургас като 4 желание, но моят бал е 17. Класират на първо място мен за Бургас, тъй като аз имам по-висок бал, независимо, че съм посочил желанието си на 4 място. Гледа се постигнатият бал, който се образува от изпитните оценки - писмен и устен изпит. Надявам се съм бил полезен.
- ozzo_123
- Младши потребител
Много ти благодаря, ozzo!
Мисля, че разбрах. А, колко време след устния става класирането и определянето на градовете?
Мисля, че разбрах. А, колко време след устния става класирането и определянето на градовете?
- desy_11
- Младши потребител
Тия заявления дето са в сайта нямат градове бе, или пак нещо не съм видял?
Валерия ти си Ущипана с У
Валерия ти си Ущипана с У
-
u3mamhukaa - Потребител
Да, наистина не се попълва град, и аз днес ги гледах.
Аз мисля, че първия по бал избира от всички, а всеки следващ, от това, което е останало неизбрано.
Аз мисля, че първия по бал избира от всички, а всеки следващ, от това, което е останало неизбрано.
- desy_11
- Младши потребител
От последния конкурс в заявлението не се посочват местата за кандидатстване. След като излезе класирането имате право според бала да избирате място-този с най-висок избира първи и т.н.
- dedra
- Потребител
|
|