clairita написа:Да се включа и аз, макар че тази година ще се въздържа от участие /две години се борих до последно, но не успях/. Пействам ви част на протокола от заседание на ВСС /във връзка с доводите на много хора тук за царящата шуробаджанащина в съдебната система, а и на всякъде/. Въпросният "магистрат не го повишават в ранг, поради следните причини: "Данните, отразени в част ІV. от атестационния формуляр за периода 01.05.2009г. – 13.10.2011г. ( период след последната атестация), установяват, че от общо 23 акта, обект на инстанционен контрол са отменени 100 % от тях, т.е. всички 23 акта и не е потвърден нито един от проверените актове. Тези данни са достатъчни сами по себе си да обосноват извода за недоказана висока квалификация и образцово изпълнение на служебните задължения. В подкрепа на извода са констатациите за качеството на 3 от изпратените 4 акта, изготвени от магистрата / обвинителен акт по ДП № 66/2010г. на РП Кнежа, постановление за прекратяване на наказателното производство по ДП № 66/2010г. на РП Кнежа, постановление за спиране на наказателното производство по ДП 5/2010г. на РП Кнежа/, установяващи за невисока способност за правилна и законосъобразна оценка на относимите факти и обстоятелства и умения за тяхното систематизиране в хода на производството (от магистрата е изготвен обвинителен акт, който е внесен в съда и след прекратяване на съдебното производство, същият магистрат е прекратил наказателното производство, поради недоказаност участието на обвиняемите в извършване на престъплението)." /който, поне малко разбира от наказателно право, ще умре от смях.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013, vol. 1
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013
- valerieva_d
- Потребител
Само мога да си представям колко народ е пропищял от този/тази "магистрат",включая пострадали, обвинями, адвокати, разследващи, колеги, административен ръководител, съд и прочие
- clairita
- Младши потребител
Колеги, ако в темата пише или гледа някой, който вече е минал успешно, дали може да каже какво е нивото на вътрешния изпит след обучението? Спрямо първия, примерно. Чували ли сте кандидати да не са го преминали, или ако си бил достатъчно подготвен за първия, горе долу може да се счита, че ще се справиш и с втория?
- lanfear
- Потребител
Все пак 9 месеца си работил и са те обучавали, нормално да си на по-високо ниво от приемния. За какви неща се тревожите, гледайте си приемния, за другото после
- valerieva_d
- Потребител
Освен законите и практиката, какво друго четете за писмения изпит?
- desy_11
- Младши потребител
Колеги на устния изпит се разрешава използването на законите, нали????
- federer
- Младши потребител
Колегите миналата година са писали, че в някоя комисия можело, в друга не
- valerieva_d
- Потребител
Аз бях в комисията на Владимиров и при него можеше да се използват законите,само докато мислиш по изтеглените въпроси. Докато говориш, той не даваше да се използват, докато в другите комисии мисля, че разрешаваха и това.
- clairita
- Младши потребител
Колеги някой може ли да ми прати линк, къде е качена информацията за конкурса, че нещо не я намирам и къде трябва да търся евентуално списъците с допуснатите до участие. Гледам че в графа Конкурси на сайта на ВСС ги няма. Благодаря предварително...
- bodymaker
- Младши потребител
Здравейте колеги,
искам да попитам тези от Вас,които са ходили миналата година на изпита за младши прокурори.
Та въпросите ми са:
Как е минава устния изпит(теглиш впроси,колко време имаш,за да помислиш или нахвърляш нещо и птоваш при комисията )?
Разхождат те из целия метериал от конспекта,или наблягат на изтеглените въпроси + допълнителни?
На наказателно право ли набляат на устния изпит или гражданско,административно и наказателно право(като съвкупност) ?
ако се сетите още нещо допълнително,което е важно да се знае го напишете Моля
Благодаря Ви предварително!
искам да попитам тези от Вас,които са ходили миналата година на изпита за младши прокурори.
Та въпросите ми са:
Как е минава устния изпит(теглиш впроси,колко време имаш,за да помислиш или нахвърляш нещо и птоваш при комисията )?
Разхождат те из целия метериал от конспекта,или наблягат на изтеглените въпроси + допълнителни?
На наказателно право ли набляат на устния изпит или гражданско,административно и наказателно право(като съвкупност) ?
Благодаря Ви предварително!
- gardbell
- Нов потребител
bodymaker написа:Колеги някой може ли да ми прати линк, къде е качена информацията за конкурса, че нещо не я намирам и къде трябва да търся евентуално списъците с допуснатите до участие. Гледам че в графа Конкурси на сайта на ВСС ги няма. Благодаря предварително...
Документите се подават до 12.01. 2013 г. включително, още е много рано за списъците.
- soniia
- Младши потребител
"от gardbell » 11 Фев 2013 03:28 pm
Здравейте колеги,
Та въпросите ми са:
Благодаря Ви предварително!"
Теглят се два въпроса - един от наказателно право и едни от наказателен процес.Има достатъчно време да мислиш по въпросите, та дори и да си ги развиеш писмено, преди да седнеш пред комисията. Миналата година питаха допълнителни въпроси /поне в комисията, в която бях/, само такива, които са свързани с изтеглените. На изпита за младши прокурори няма въпроси по административно и гражданско право, нито журито задава такива. Надямвам се да съм била изчерпателна.
Здравейте колеги,
Та въпросите ми са:
Благодаря Ви предварително!"
Теглят се два въпроса - един от наказателно право и едни от наказателен процес.Има достатъчно време да мислиш по въпросите, та дори и да си ги развиеш писмено, преди да седнеш пред комисията. Миналата година питаха допълнителни въпроси /поне в комисията, в която бях/, само такива, които са свързани с изтеглените. На изпита за младши прокурори няма въпроси по административно и гражданско право, нито журито задава такива. Надямвам се да съм била изчерпателна.
- clairita
- Младши потребител
clairita написа:"от gardbell » 11 Фев 2013 03:28 pm
Това пак зависи в коя комисия си, при Владимиров не е така, там се става по реда на теглене на въпросите и нямаш много време за мислене, особено ако си от първите ....
- mariposarosa
- Младши потребител
Бях при Владимиров, по средата на изпита, и имах достатъчно време. Влизахме по списъка, но така се бяхме разбрали.
- clairita
- Младши потребител
Благодаря Ви много:)
Пожелавам успех на всички,които ще участват в конкурса!
поздрави
Пожелавам успех на всички,които ще участват в конкурса!
поздрави
- gardbell
- Нов потребител
Последният подал документи днес , да си признае кой номер е?
- vaniaoz
- Потребител
Колеги някой може ли да ми каже след колко време горе-долу ще бъде устния изпит?
- zveda
- Нов потребител
Предполагам след писмения седмица най много да проверят и изнасят оценките и доколкото четох от предната тема около седмица е след това устния, но е в няколко дни
- valerieva_d
- Потребител
Много благодаря, а от къде да четем аз чета само НК и НПК дали е достатъчно ?
- zveda
- Нов потребител
|
|