начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Navodnena banq

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Navodnena banq

Мнениеот daida » 10 Авг 2004, 10:38

Ne sum jurist,no s interes sledq tozi forum,za6toto namiram za sebe si ne6ta,koito mogat da mi budat ot polza ili pone da mi dadat nqkoi nasoki.
Sega oba4e imam vupros.Molq za burz otgovor.Eto slu4aq:V moqta banq vidima povreda nqma.Ne se navodnqva,ne se 4uvstva naprejenie v trubite.No susedut mi otdolu se oplakva,4e ot tavana na banqta mu kape.Razbihme plo4kite,ne otkrihme povreda.Sled nqkolko dni pak zapo4na da kape.Az li trqbva da pla6tam remonta na bqanqta i trubite ili i susedut dulji ne6to za remonta?Zapla6va, 4e 6te me sudi.
daida

Re: Navodnena banq

Мнениеот BlaueAugen » 10 Авг 2004, 14:07

Ако повредата е в обща част (например повреда на вертикален щранг), за ремонта плаща етажната собственост. За целта трябва да се свика общо събрание. Ако повредата е в ваша тръба, трябва вие да я поправите за своя сметка. Чии плочки сте разбили - своите или неговите? Ако са вашите - трудно ще му вземете пари, защото не се знае каква е причината за теча. Ако са неговите - не плащайте, поради същата причина. Ако тръгне да ви съди, няма да му е особено лесно - трябва да плати за съдебна експертиза, която да открие причините за теча и да оцени стойността на бъдещия ремонт, ако вече е направил разноски, трябва да представи фактури. Ако експертизата установи, че повредата е в обща част, съдът ще отхвърли иска срещу вас, защото не вие сте длъжна да я поправите. Ако не се установи причината, искът също ще бъде отхвърлен, защото ищецът е длъжен да докаже, че вие имате някаква вина за проблема му. Аз веднъж защитавах ответника по такова дело и ищецът не успя нищо да докаже. Загуби и на двете инстанции и даже възстанови разноските на моя човек. Въобще не му обръщайте внимание.
BlaueAugen

Re: Navodnena banq

Мнениеот daida » 10 Авг 2004, 15:37

Благодаря,BlaueAugen.
daida

Назад към Етажна собственост