начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013

Мнениеот kalaka » 02 Ное 2013, 00:11

Колеги, опитах се да намеря двата акта, които са публикували след казуса с решението, но не успявам. Моля, ако някой се е справил, да даде линк :(
kalaka
Младши потребител

Мнениеот lara22 » 02 Ное 2013, 00:52

И аз се опитах в сайта на СГС, но такова чудо "нема"
lara22
Нов потребител

Мнениеот petrovvvv » 02 Ное 2013, 12:28

На прокурорския конкурс мисля, че не са поставени коркто въпросте. Има създадено двусмислие. Ако конкрсната комисия е искала това да са верните отговори е трябвало да уточни, че изложеното в казуса не е доказана фактическа обстановка. Коректно е да се попита дали може ли дасе токаже престъпление при данните в казуса.
petrovvvv
Нов потребител

Мнениеот dino6506 » 02 Ное 2013, 14:59

И не е само това.... за сметка на това на сьдийския комисията е готина и трябва само да си подготвен .... а има и много добре подготвени - пожелавам им успех!
dino6506
Потребител

Мнениеот kalaka » 02 Ное 2013, 17:15

Е, колега... все още не са се провели устните за прокурори :) може и там комисията да е настроена добре :roll:
kalaka
Младши потребител

Мнениеот dedra » 02 Ное 2013, 17:19

Така зададен казуса предполага повече от едно верно решение. Би следвало комисията формулирайки казуса по нееднозначен начин и включвайки въпроси от вида "ако отговора ви е да" и "ако отговора ви е не" да вникне по задълбочено в проверката на конкурсните работи. За мен категорично има опит за грабеж.Никъде не намерих споменатите в края на решения казус присъда и решение.
dedra
Потребител

Мнениеот ivanov77 » 02 Ное 2013, 19:34

Трябвало е първи въпрос да бъде формулиран - Може ли да се докаже извършено престъпление от В.Д. К.Р. и А.М.? Подвеждащо и неправилно е зададен въпросът - Има ли извършено престъпление от ... и ако да каква е правната му квалификация? Всеки нормален приема казуса като доказано деяние от фактическа страна и въпросите за квалификацията са да отговориш какво е престъплението. Както е даден казусът естествено, че има престъпление и то е както са дали квалификацията, но да напишат - Не е доказано извършването на престъпление - е простотия, некадърност. Не е зададен въпрос може ли да се докаже извършено престъпление, а дават такъв верен отговор. Лошото е, че от година на година ще е по - зле. Много пада нивото. Ще се пръкнат едни "прокурорчета" за чудо.
ivanov77
Младши потребител

Мнениеот lea_stz » 02 Ное 2013, 19:35

честно казано, ако не беше онова изречение : получен е сигнал, че ще бъде извършен грабеж, аз никога нямаше и да помисля даже за грабеж, а сигурно и вие. с какво разполагаме всъщност : оперативен сигнал - никакво доказателство, приложени срс, унищожени, няма изготвени вдс - никакво доказателство, разпит на служителите и докладна записка - никакво доказателство. Т.е. това с което разполагаме е : три лица заловени при слизането им от автомобил, паркиран на един площад, обиск на лице с намерени и иззети ключове, банкова карта и телефони, оглед на автомобил с намерени и иззети нож, пистолет и пари. И как от това ще направим извод, че тези тримцата са се приготвели да ограбят някого, още по-малко, че ще ограбят точно тази жена и точно тези картини : конкретен умисъл необходим за опит. На мен по-скоро ми е интересно, защо докладната записка е частен документ. Не са служители или не е в кръга на службата им. Ще ми е интересно някой, който е писал частен документ да каже защо. Защото аз не намерих нищо в този смисъл и по никакъв начин не мога да обоснова едно такова твърдение. лошо за мен :)
“Песимистът вижда трудност във всяка възможност, а оптимистът вижда възможност във всяка трудност. Преодолените трудности са спечелени възможности.”
lea_stz
Нов потребител

Мнениеот contralegem » 02 Ное 2013, 19:53

Има ли някъде установен ред и форма за докладна записка - тоест при тези и тези обстоятелства служителят съставя докладна записка, която съдържа тези и тези реквизити ?
Иначе, аз мисля, че щом не можеш да докажеш престъпление, значи няма престъпление. Но ми е интересно по каква логика са ви накарали да пишете диспозитив на обвинителен акт, при положение, че престъплението не е доказано. Аз бих написала постановление за прекратяване на наказателното производство по чл. 243, ал.1, т. 2 НПК.
contralegem
Потребител

Мнениеот serpiko » 02 Ное 2013, 20:04

Направиха ни на глупаци с този казус. Би трябвало да бъде проверен от Инспектората на ВСС, примерно :?
serpiko
Младши потребител

Мнениеот lea_stz » 02 Ное 2013, 21:24

сигурно съществува някоя инструкцийка за доти/дои, както е за другите служби, ама кой ги чете тези работи :oops: ... а явно е трябвало, поне да се коментира. както и да е - минало. предстои устен. успешно четене на всички, които ще се явяват :)
“Песимистът вижда трудност във всяка възможност, а оптимистът вижда възможност във всяка трудност. Преодолените трудности са спечелени възможности.”
lea_stz
Нов потребител

Мнениеот amarant » 02 Ное 2013, 23:36

amarant
Младши потребител

Мнениеот dino6506 » 03 Ное 2013, 00:33

kalaka написа:Е, колега... все още не са се провели устните за прокурори :) може и там комисията да е настроена добре :roll:

да де ама при опорочена пъровначална фаза на изпита нататък е само смрад и сарказъм :mrgreen: .... е успех на всички , но не им завиждам - по добре щеше да е да могат /поне/ сами на себе си да си вярват ... и проверяващи и проверявани ... :cry:... и на печелившите - честито !
dino6506
Потребител

Мнениеот lara22 » 03 Ное 2013, 01:35

На мен ми е интересно как единият отличник ще го проверяват и препитват на устния бившите му 2 колежки от СРП? :shock:
lara22
Нов потребител

Мнениеот datajumanji » 03 Ное 2013, 13:53

на незнаещият и неможещият все нещо му пречи...никога не търси проблемите в себе си...
datajumanji
Потребител

Мнениеот serpiko » 03 Ное 2013, 20:50

datajumanji написа:на незнаещият и неможещият все нещо му пречи...никога не търси проблемите в себе си...

Бих ти повярвал ако не бях видял казуса и решението на комисията...
serpiko
Младши потребител

Мнениеот datajumanji » 03 Ное 2013, 20:58

решението на комисията не е ли по съдебното решение?
ако е, къде е проблемът?
datajumanji
Потребител

Мнениеот dino6506 » 03 Ное 2013, 21:56

не мислех повече да коментирам ,НО решението на комисията не е решение на Съда - просто никой не е видял това решение - нема такова нещо БЕ!
после - на грешен въпрос никой не може да даде правилен отговор !
пак ще пожелая на печелившите - честито ... и ако някой се оправдава - нека да е пред самия себе си - другиго не може да залъже - на чист Български - халал да ви е - каквото сте поискали - е ... ще си го получите - като количество и ... като качество :?: :mrgreen:
Последна промяна dino6506 на 03 Ное 2013, 22:58, променена общо 1 път
dino6506
Потребител

Мнениеот shany83 » 03 Ное 2013, 22:18

Тъкмо се зарадвах, като видях чл.200, че съм улучила приготовлението(това преди да си видя резултата) и гледам, а то какво - нямало ДОКАЗАНО престъпление, направо нямам думи, мислех, че са интелигентни хора...прокурорите...
на 2., 3., 4. и 6. въпрос съм отговорила така, както и комисията, за докладната записка писах, че е официален документ, бях обяснила защо(все пак е издаден от длъжностно лице в кръга на компетенциите му), а комисията преценила, че е ЧАСТЕН документ, отново нямам думи, и..резултата при мен е 3.75....
като видях въпросите и абсолютно несъответстващите им отговори се замислих каква странна "асоциативна" мисъл и логика имат комисията, изнесена по такъв литературно "издържан" начин....
shany83
Потребител

Мнениеот kalaka » 03 Ное 2013, 22:41

Според мен само първият въпрос не беше зададен съвсем коректно, останалите си бяха съвсем смислени, трябваше да разсъждаваме, а отговорите на комисията са си ок и според мен правилни. Колкото до докладната записка, аз също писах, че е официален документ, но признавам си, не съм чела практика по този въпрос. Иначе... аз също не минавам :)
kalaka
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити