начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Устен изпит за мл.следователи

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Устен изпит за мл.следователи

Мнениеот tulay » 16 Фев 2005, 17:29

Знаете ли как протича изпита?Колко въпроси се тегли и от коя част на конспекта?
tulay
Нов потребител

Re: Устен изпит за мл.следователи

Мнениеот liu » 16 Фев 2005, 17:35

Добре минава, всичко е много спокойно, не се заяждат с теб, слушат внимателно... в общи линии - доволна съм.
liu
Младши потребител

Мнениеот liu » 16 Фев 2005, 17:36

Имам един въпрос, колега, помните ли за къде и по колко места за мл. следователи имаше?
liu
Младши потребител

Мнениеот tulay » 16 Фев 2005, 17:39

въпросите които се теглят от целия конспект ли е или само от НП и НПроцес?
tulay
Нов потребител

Мнениеот tulay » 16 Фев 2005, 17:41

За къде не помня,но общо местата бяха 66.
tulay
Нов потребител

Мнениеот tulay » 16 Фев 2005, 17:44

В коя комисия беше?
tulay
Нов потребител

Мнениеот tulay » 16 Фев 2005, 17:51

Комисията от колко члена се състои?
tulay
Нов потребител

Мнениеот aaa » 16 Фев 2005, 18:06

Май бяха някъде към 5 -6 в комисия
aaa

Мнениеот di11 » 16 Фев 2005, 20:14

Изпитът минава спокойно и се тегли само 1 въпрос. На мен ми зададоха и един допълнителен? , а и ме слушаха доста внимателно , но може би беше така , защото бях последна . Някои колеги минаха доста бързо. Аз бях в 1 комисия - 5 човека и се държаха добре.
di11

Мнениеот liu » 17 Фев 2005, 10:26

Аз бях в 3-та комисия, също 5 човека и на мен зададоха само 1 допълнителен въпрос
liu
Младши потребител

Мнениеот sake60-80 » 17 Фев 2005, 17:07

Във втора комисия няма значение какво сте си изтеглили, то било "само да започне разговорът" (по думите на комисията) . Така, че много - много не задълбавайте (освен ако не ви се падне досъдебната фаза или някое престъпление) . Със сигурност ще ви питат от досъдебната фаза.

Само мене ли ме разсипаха от допълнителни въпроси? Зададоха ми около 30 въпроса извън изтегления от мене, а колегите тука пишат, че не питали много ?!???
sake60-80

Мнениеот liu » 17 Фев 2005, 17:10

ми какво да се прави колега, късметлия сте
liu
Младши потребител

Мнениеот ... » 18 Фев 2005, 16:16

колеги, никой друг ли няма да сподели какво е станало с него на следователският изпит?
...

Мнениеот de jure » 18 Фев 2005, 16:55

Ти шегуваш ли се - това е следствена тайна!
de jure

Мнениеот ... » 18 Фев 2005, 16:57

не точно, по - скоро пробвам, дали някой няма да изпусне неволно нещо :)
...

Мнениеот bbb » 18 Фев 2005, 17:03

Споделям веднага... и аз като sake60-80 - във втора; мноооого въпроси; но за разлика от него въпроса, който ми се падна не беше само за започване на разговора... инъче хората са пичове! Няма проблем да ползваш нормативната база, но сякаш като ти зададат въпрос не очакват да посегнеш към закона... а ако посегнеш някой може да те попита: "къде, колега, ще го търсите това?" :-))) Абе останах с много добро впечетление, но изпита (във втора комисия) определено си го бива!!!

Успех на всички, на които им предстои!!!

п.с. не казват оценките :-(((
bbb

Мнениеот ... » 18 Фев 2005, 17:41

е ще почакаме да мине и другата седмица, да свърши изпита и ще ги обявят
...

Мнениеот sake6080 » 21 Фев 2005, 07:20

"колеги, никой друг ли няма да сподели какво е станало с него на следователският изпит?"

При мене освен изтегления въпрос ("Наказания без лиш. от свобода") мнооого питаха за досъдебната фаза , ама наистина много. Тази материя си е просто задължителна за този изпит. Питаха за всичко относно въпросната фаза, ама особенно силно ги вълнуваха различните моменти около това кой, кога, при какви условия иска и налага "задържане под стража" . Например : каква е разликата м/у "задържане" , "предварително задържане" и "задържане под стража" . Кой орган разпорежда "зад. под стража" и т.н. Мерките за неотклонение част ли са от мерките за процесуална принуда - ако ДА защо, ако НЕ пак защо. Освен изброените в чл. 146 НПК мерки за неотклонение съществуват ли други такива в НПК (оказа се, че имало) . Имаше няколко въпроса които и от комисията не можаха да ги разберат - налагаше се задаващия ги да обяснява на другите от комисията какво точно пита, ха отгатнете аз как трябваше да се сетя... Върхът на сладоледа беше "Как ще коментирате последното изказване на Бойко Борисов" , тук направо си загубих граматиката...
По повод ползването на законите - във втора комисия нямаше проблеми да си ги внесеш вътре, ама въпросите се изстрелваха с такава скорост, че просто нямаше как да тръгнеш да ровиш (а и въпросите бяха доста). Така, че е полезно да ги запаметите (най-вече досъдебната фаза)
sake6080
Младши потребител

Мнениеот plprodanov » 21 Фев 2005, 10:03

Какво друго си очаквал колега? Какво те учудва, че комисията акцентува върху предварителното пройзводство. И върху спектъра засягащ и полицията - нали в крайна сметка подбира следователи за съвместна работа с МВР - не магазинерки за плод - зеленчук. Напълно нормално и естествено е това.
plprodanov
Младши потребител

Мнениеот ... » 21 Фев 2005, 10:22

колеги, до тук стана ясно, че в трета комислия не разпитват много, за сметка на втора, но как минава изпита в първа комисия, няма ли кой да сподели?
...

Следваща

Назад към Конкурси, изпити