Моля за помощ по следния въпрос.
2009 г. Почина баща ми. Неговата 1/2 от апартамент я наследихме майка ми, аз и сестра ми.
2010 г. Сестра ми е прилъгала майка ми да й прехвърли чрез Покупко-продажба нейния дял. След 2 години почина и майка ми.
Сега сестра ми е завела дело за делба, а аз живея в апартамента откакто съм се родил и нямам друго жилище.
Моля за съвет какво мога да направя, има ли начин да оспорвам Покупко-продажба, все пак фиктивно майка ми е получила 40000 лв, пък аз съм неин наследник. ..
- Дата и час: 24 Ное 2024, 16:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
казус. възможно ли е оспорване на Покупко-продажба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: казус. възможно ли е оспорване на Покупко-продажба
Всичко би било хипотетично и с много "ако". Зависи от конкретната фактическа обстановка, която от изложеното не е ясна, доколкото липсва конкретика. Иначе казано- надеждаа умира последна.
- rmikov
- Нов потребител
Здравейте ggeorgiev12345,
Както и споменавате, налице е дело за делба. Надявам се да сте ангажирали колега адвокат, т.к. вече сте ответник. Към него следва да отнесете немедлено въпроса за оспорването на продажбата. Зад твърдението "Сестра ми е прилъгала майка ми..." може да се крият няколко хипотези, съотв. - няколко възможни подхода.
Желая успех.
Както и споменавате, налице е дело за делба. Надявам се да сте ангажирали колега адвокат, т.к. вече сте ответник. Към него следва да отнесете немедлено въпроса за оспорването на продажбата. Зад твърдението "Сестра ми е прилъгала майка ми..." може да се крият няколко хипотези, съотв. - няколко възможни подхода.
Желая успех.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Предполагам до сега имате адвокат, но все пак - Да може да се оспори и да падне продажбата ако докажете че е симулативна, за целта ви трябва много добър адвокат, но и реални доказателства - липса на преведени пари по сметката на майка ви към момента на продажбата. Приятелки на майка ви с който тя може да е споделила, че прави продажба за да осигури дъщеря си...
- neveja111
- Младши потребител
Освен казаното по-горе за симулативната покупко-продажба се носи и наказателна отговорност.
- jekpeov
- Младши потребител
jekpeov написа:Освен казаното по-горе за симулативната покупко-продажба се носи и наказателна отговорност.
-
teogeo - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|