начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Нося ли отговорност?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нося ли отговорност?

Мнениеот ivelinovas » 06 Дек 2016, 16:47

Здравейте,
Ситуацията е следната - по нареждане на работодател се подписах за наемане на дадена вещ и я предадох на друг колега. Впоследтвие вещта се загуби и работодателят отказа да плати неустойката, а наемодателят съди мен. Мога да докажа, че вещта е била за служебни цели и е била в мое притежание не повече от 10 минути. Въпросът ми е нося ли отговорност, при положение, че ми е било наредено и друг колега е загубил вещта?
Също така в призовката от съда пише, че могат да ми осигулят адвокат, ако не мога да си позволя, но не е ясно как точно се случва това.
Предварително благодаря за времето и отговора,
Поздрави
ivelinovas
Нов потребител

Re: Нося ли отговорност?

Мнениеот bludniq_sin » 06 Дек 2016, 17:20

http://www.radomir.court-bg.org/index.php?im=87 - тук ще намерите повече информация за това как можете да получите правна помощ и какви са условията за това.

По въпроса - вие в лично качество ли сте се подписал като наемател на вещта - защо наемният договор не е сключен с фирмата /работодателя/? Ако като наемател в договора фигурирате Вие то естествено, че Вие отговаряте в случая. В последствие можете да предявите иск срещу този, който е изгубил вещта /ест. ако считате, че можете да го докажете/
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Re: Нося ли отговорност?

Мнениеот ivelinovas » 07 Дек 2016, 13:13

ок - благодаря ви!
ivelinovas
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ