начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Изнудване от Глобул/СГ Груп

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Изнудване от Глобул/СГ Груп

Мнениеот fbr65 » 04 Ное 2016, 11:51

bludniq_sin написа:Ако нещата се развият зле за вас и ви почука чси на вратата отивате при адвокат.

Засега сме в процес на изчакване, след като в една друга тема беше споменато, къде да намерим истинския адрес на арбитража. Та в последния ден на указания от тях срок, изпратихме възражението, и после си получихме обратната разписка. Да видим какво ще последва. Но остава съмнение, че се крои нещо, след като изпращат писма от погрешни адреси.
fbr65
Потребител

Мнениеот balthy » 27 Дек 2016, 15:05

Здравейте! Използвам темата, за да помоля за съвет относно моя казус.
На 20.10.2016 г. получих писмо от Софийски арбитражен съд - към сдружение с нестопанска цел "Алтернативно Решаване на Спорове и Медиация", намиращ се на адрес гр. София бул. "Владимир Вазов" 21 ет. 4. В писмото беше приложена искова молба за задължения към Глобул от 2010 г.
Посетих адвокат, който ми изготви възражение, в което съм се позовал на давност, липсваща арбитражна клауза, некомпетентност на арбитражния съд, неуведомяване за цесия и т.н. Изпратих възражението препоръчано чрез "Български пощи" и след 3 дни същото ми беше върнато с мотив, че на този адрес не се помещава подобен Арбитражен съд. Позвъних по телефона на въпросния "съд" и ми беше отговорено, че "момчетата на портала все още не знаят, че се намираме на този адрес". Изпратих възражението отново, този път с куриерска фирма "Еконт" и същото беше доставено в упоменатия срок за възражение от 7 дни. Позвъних им по телефона отново, за да попитам дали възражението е пристигнало при тях и това ми беше потвърдено.
В рамките на месец не получих нито писмо от тях, нито обаждане. Не ми звъняха и от С.Г. Груп. В един прекрасен ден от С.Г. Груп позвъниха и се започна пак със заплахите - "вие сте осъден, има заведено дело в арбитражен съд и прочие". Позвъних на въпросния Арбитражен съд и ми казаха, че нищо все още не е разгледано, защото били "претрупани от работа". Спряха и обажданията от С.Г. Груп, но до днес - 27.12.2016 г. Междувременно на 25.12.2016 г. в предаването "Съдебен спор" по Нова ТВ разискваха именно този Арбитражен съд, от който получих исковата молба, която е подадена срещу мен. Предаването беше доста интересно и разкриващо цялата им измамна схема.
Та, обадиха се днес по телефона и сагата продължи. Бил съм осъден, бил съм длъжник, бил съм какво ли не. Попитах ги гледали ли са Нова ТВ в неделя и тези им "компетентни арбитри" ли ще ме съдят. Отговорът им беше, че това е друг съд, а те ме съдели в някакъв Арбитражен съд, който се намирал в "Манастирски ливади". Издирих този съд в "Манастирски ливади", позвъних и след направена от тях справка ми беше отговорено, че в техния съд не присъствам по никакъв начин.
Реших да звънна отново до този Арбитражен съд, от който получих исковата молба и който разискваха по Нова ТВ и чиято измамна схема разкриха, но сайта им вече не работи и няма как да намеря телефон за контакт с тях.
Моля за съдействие относно това как да процедирам оттук нататък. Благодаря предварително!
balthy
Нов потребител

Мнениеот balthy » 04 Яну 2017, 10:10

В допълнение към горното - има ли законоустановен срок, в който подобен "арбитражен съд" трябва да разгледа възражението?
balthy
Нов потребител

Мнениеот batko » 14 Май 2017, 12:34

Здравейте колеги,
Преди време писах отговор на на искови молби по дела които са на производство пред Арбитражен съд София с адрес Манастирски ливади. Направих си възраженията, за компетентност, давност и поисках делото да се прекрати и на доверителите ми да се присъдят направените от тях разноски. Отговорите са получени преди почти година. Преди половин година писах нови молби за информация какво става по делата и дали са присъдени разноски. И тези молби са получени. Поради липса на отговор наскоро писах поредни молби. Те ми бяха върнати тъй като получателят не е на този адрес. Тъй като, клиентите ми имат правото да знаят какво се е случило с делата срещу тях, както и ако са прекратени да получат изпълнителен лист и да съберат вземането си чрез съдебен изпълнител ми е необходима информация за адреса на този Арбитражен съд София, за да изпратя новите молби. Моля ако някой знае адреса, да го посочи тук.
Благодаря предварително.
batko
Младши потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ