начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Ред за изплащане на обезщетение за неоткрити откраднати вещи

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ред за изплащане на обезщетение за неоткрити откраднати вещи

Мнениеот dianakarcheva » 06 Фев 2017, 12:55

Здравейте,
Домът ми беше обран преди няколко месеца. Полицията, за щастие, откри извършителя и част от откраднатите вещи и ни ги върнаха. Срещу извършителя бе повдигнато обвинение и миналата седмица бях призована и се явих на предварителното изслушване в качеството си на потърпевш. На делото разбрах от служебния защитник на обвиняемия, че той се е признал за виновен и е превел по сметка на Софийски Районен Съд сума, която следва да получа по моя сметка, като обезщетение за невъзстановената част от откраднатите вещи. Съдията обаче ме освободи буквално 5-10 мин. след началото на заседанието и не ми стана ясно какви действия трябва да предприема, за да ми бъде преведено въпросното обезщетение. Разбрах само, че трябва да предоставя банкова сметка, но къде и кога нямам представа.
Някой случайно да е минавал по този път и да е в състояние да хвърли някаква светлина по въпроса?
dianakarcheva
Младши потребител

Re: Ред за изплащане на обезщетение за неоткрити откраднати

Мнениеот svettoslav » 06 Фев 2017, 14:58

По номера на делото ще внесете молба, в която ще посочите банкова сметка.
Най - добре и отделен документ -удостоверение за такава. От съответната банка издават. Ако имате няколко сметки, посочвате в молбата до съдията една от тях, на която да преведат сумата.
svettoslav
Активен потребител

Re: Ред за изплащане на обезщетение за неоткрити откраднати

Мнениеот stersterp » 08 Фев 2017, 12:51

а мога ли да дам пощенски адрес за да ги взема като запис-който е без банка
Ако животът ми беше филм, никой нямаше да му повярва. — ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКАСъдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
stersterp
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ