начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Глоба от контрольори

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Глоба от контрольори

Мнениеот djsnipa » 07 Фев 2017, 16:43

Здравейте, днес в Студенстки град моята приятелка се е качила на една спирка и се е запътила да си продупчи билет. Заедно с нея са се качили и контрольори. При поискавнето им да видят билетчето й, са го взели от ръката й и са казали, че тя го е продупчила, след като ги е видяла. Свалили са я от рейса и са поискали личната и карта (което мисля, че нямат прави) . В притиснението си, тя я е показала и въпросните са съставили акт, на който тя е написала, че не е съгласна. Контрольорите са дръпнали акта и са си търъгнали без да и дадат копие или оригинал от него, което мисля, че също е противозаконно.
Искам да напиша възражение, но не знам как точно да го съставя. МОЛЯ някой да ми помогне. Благодаря
djsnipa
Нов потребител

Re: Глоба от контрольори

Мнениеот djsnipa » 07 Фев 2017, 18:41

Акто се обадих в Градска мобилност и ги навиках по телефона, че
1- контрольорите са длъжни да предложат на приятелката ми билет който струва 10 пъти стойността на нормалния билет, а те не са го направили и това е нарушение на чл.35, ал 2. Отделно са й дръпнали от ръката нейния перфориран билет и човекът отсреща притиснено ме попита, а тя в този момент имала ли е перфориран билет и му казах, че е имала и даже го е снимала, а те са и го дръпнали и той пак ме попита дали е имала билет и му казах - ДА и той замълча. Сигурно нямат право да съставят каквото и да било щом тя е имала билет ?
djsnipa
Нов потребител

Мнениеот djsnipa » 07 Фев 2017, 20:05

И да попитам, като пускам възражение до къде да го пусна. Видях, че градска мобилност имат някакъв портал, но дали там е добре или трябва някъде с входящ номер
djsnipa
Нов потребител

Мнениеот bobi9 » 10 Фев 2017, 12:35

Да разбирам, че се е подписала, че е получила копие от акта, но реално не е ? Свидетели има ли? Възражението подавате в деловодството на Центъра за градска мобилност. Писмено, никакви електронни портали.
bobi9
Потребител

Назад към Административно право